Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1157: Efsanevi Bar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 32 41.0%
  • Orta

Kullanılan: 28 35.9%
  • Kötü

Kullanılan: 18 23.1%

• Kullanılan toplam oy
    78
Şimdi tekrar baktım,

Önceki bölüm Rocks Kaido tartışması 44 yıl önce olmuş ve Kaido (59) o sırada 15 yaşındaymış yani Rocksa ilk katıldığı ve korsan olduğu zaman.

Bu bölüm 2 yıl geçiyor, Kaido 17 yaşında, 42 yıl önceye geliyoruz, Tanrı Vadisine daha 4 yıl var.

-Harald Xebecle ilgili ne karar verecek?
-Harald ne zaman boynuzunu kesecek?
-Shakky nasıl, kim tarafından kaçırılacak? daha bu soruların yanıtlarına bakılacak, fb daha çok uzun sürer.

Shakky'de meyve gücü falan var diyeceğim ama koca koca adamların bu güce hayır diyememeleri daha büyük rezillik olacak. Nerden baksan rezalet bir durum.
Meyve gücü falan yok, aynı şeyler 98. bölümde Alvida için, sonrasında da Hancock ve Glorioasa için çizilmiş, Güzelliğin Gücü diyorum ben şahsen :)

Alın size üstad goda'dan god valley. Bu mücevher mevzusunda doffa kadar teori çıkıyordu üstad goda mücevheri shakk diye nasıl soktu ama. gOda abi adam üstad OP çok gerçekçi müthişş. Oyna devam.
Dof reyizdeki vizyon ve misyon büyüklüğü > Rocks, Roger, Garp, Harald vs.

Gloriosa rocks'un tayfasındaydı vadi olayında. Zaten big mom ile konuşuyor, yakında katılabilir.

Zaman ilerlemesi hariç cidden boş bölüm. 42 sene öncesine anca gelebildi. Vadi olayına 4 sene daha var. Böyle giderse birkaç bölüme anca giriş yapar. Vadi olayında malzeme çok en az 6-7 bölüm gideri var.

Bölümün Türkçesi çıkınca bir daha okuyayım dedim ve bu Ida karakterine takıldım. Kendisinden zaten iyi şeyler sezmiyordum ama yine de bu bakış, bu gülüş ne be kardeşim? Resmen "Ben kötüyüm ve bir şeyler planlıyorum!" diye bağırıyor.
Onca yıl birlikte olduklarından pek ihtimal vermiyorum ama ajanlık perspektifinden değerlendirecek olursak;

-Denizciler Harald ve Rocks arasındaki ilişkiyi biliyordu ki bunu bilmeleri çok zor, Elbaf’tan bizzat haber almaları gerekiyor ya da Mary Geoise’den görmüş olmalılar, orada görmüş olsalar da savaştıklarını görmüş olacaklardı, yani yine tek seçenek Elbaf kalıyor.

-Loki’nin gözleri mevzusu. Bu çocuğun gözleri ne anaya ne de babaya benziyor. Belki biri tarafından anne karnında iken alınan ilaçlardan(yemeğine ilaç katıldı falan) dolayı genetiğiyle oynanmış olabilir.

-Bu bölüm arkadaşlarını daha dikkatli seçmelisin dedi, Harald‘a.

-Harald malum, dünyada kaos estiren bir dev idi, bu kadınla tanışınca pasifleşti. Dünya Hükümeti tarafından planlanmış bir pasifleştirme olabilir.

-O kadar dışlanmasına rağmen uzun süre Elbaf’ta kalmaya devam etti.

-Dünya Hükümetinin Elbaf‘la ve Harald’la yakından ilgilendiklerini, bizzat Imu’nun bu konuyla ilgilendiğini biliyoruz. Yani ajanlık için birini görevlendirmiş olmaları sürpriz olmaz.

Tritoma için Luffynin annesi diyorlar. +Olarak Tritoma Crocodile imiş.
Tritoma 44 yıl önce 20li yaşlarında Kuja korsanlarına çıraklık yapıyorken, Dragon 11 yaşındaydı. Crocodile ise şu an 46 yaşında, yani Tritoma 44 yıl evvel 20li yaşlarındayken Crocodile daha 2 yaşındaydı. Millet geyiğine diyor herhalde Crocodile mevzusunu.

Tritoma hala Luffy’nin annesi olabilir, o ihtimal var. Dragon 36 yaşındayken Luffy doğuyor. Aralarında 9-10 yaş varsa, Tritoma 45-46 yaşlarında Dragon’dan çocuk yapmış olabilir. Tritoma’nın tam olarak kaç yaşında olduğunu ve kaç yıl önce öldüğünü bilsek daha net yorum yapabilirdik.

Son düzenleme:
Bu bölüm yazar, Roger KK olmadan önce Roger varken bile Rocks ekibinin vukuatlarının daha önde olduğunu net şekilde belirtmis

Bariz olarak 44 - 42 (muhtemelen 38) yıl aralığı Rocksın çağı.

Onca yıl birlikte olduklarından pek ihtimal vermiyorum ama ajanlık perspektifinden değerlendirecek olursak;

-Denizciler Harald ve Rocks arasındaki ilişkiyi biliyordu ki bunu bilmeleri çok zor, Elbaf’tan bizzat haber almaları gerekiyor ya da Mary Geoise’den görmüş olmalılar, orada görmüş olsalar da savaştıklarını görmüş olacaklardı, yani yine tek seçenek Elbaf kalıyor.

-Loki’nin gözleri mevzusu. Bu çocuğun gözleri ne anaya ne de babaya benziyor. Belki biri tarafından anne karnında iken alınan ilaçlardan(yemeğine ilaç katıldı falan) dolayı genetiğiyle oynanmış olabilir.

-Bu bölüm arkadaşlarını daha dikkatli seçmelisin dedi, Harald‘a.

-Harald malum, dünyada kaos estiren bir dev idi, bu kadınla tanışınca pasifleşti. Dünya Hükümeti tarafından planlanmış bir pasifleştirme olabilir.

-O kadar dışlanmasına rağmen uzun süre Elbaf’ta kalmaya devam etti.

-Dünya Hükümetinin Elbaf‘la ve Harald’la yakından ilgilendiklerini, bizzat Imu’nun bu konuyla ilgilendiğini biliyoruz. Yani ajanlık için birini görevlendirmiş olmaları sürpriz olmaz.
Idanın hain olmasına hiç ihtimal vermiyorum.

Harald Xebec ilişkisini saģır sultan bile biliyor. 48 yildan 42 yila geldik, 6 yıldır bizzat Xebec Elbafa gidip geliyor, şimdiki Yonkoların attiği adimlari denizciler gece gündüz takip ediyordu, ayni sekilde bu adami da takip ediyorlardir.

Diğer yandan Harald Garpla da tanismiş, bu yuzden Garp bizzat Harald Xebec iliskisini biliyor ve Haraldin Xebec yaninda olmasindansa bizim yanimizda olsun diye teklif sunuyor.

Roksun ekibinde hain var mi henuz o belli değil, bu bölüm WB içerde ajan mi var, denizciler nasil bu kadar hizli geldi diyor.

Aizen - Gin mevzusu gibi Xebec - John ihaneti görebiliriz. Dostunu yakında, düşmanını daha yakinda tut hesabi John Xebecin paçasından ayrilmiyor.

Şimdi tekrar baktım,

Önceki bölüm Rocks Kaido tartışması 44 yıl önce olmuş ve Kaido (59) o sırada 15 yaşındaymış yani Rocksa ilk katıldığı ve korsan olduğu zaman.

Bu bölüm 2 yıl geçiyor, Kaido 17 yaşında, 42 yıl önceye geliyoruz, Tanrı Vadisine daha 4 yıl var.

-Harald Xebecle ilgili ne karar verecek?
-Harald ne zaman boynuzunu kesecek?
-Shakky nasıl, kim tarafından kaçırılacak? daha bu soruların yanıtlarına bakılacak, fb daha çok uzun sürer.

Meyve gücü falan yok, aynı şeyler 98. bölümde Alvida için, sonrasında da Hancock ve Glorioasa için çizilmiş, Güzelliğin Gücü diyorum ben şahsen :)

Dof reyizdeki vizyon ve misyon büyüklüğü > Rocks, Roger, Garp, Harald vs.
Dof'un vizyonu dediğin Trebol öğretisi.

Bolumun Turkce’sini simdi okudum ellerinize saglik. Bolumde kayda deger 4 sey var;
1. Wb’nin hain imasi. Bence hain hic beklemedigimiz birisi cikacak. Ben Kaptan John diye dusunuyorum
2. Ida’nin seytani surati ve soyledigi seyler
3. Xebec abimizin Doflamingo gibi yurumesi. Ulan var ya burdan goksel ejderha seklinde bir baglanti kursa cogu sey anlam kazanir, reisin gecmisini buradan aydinlatsa belki seriyi toparlar
4. Kaptan John cok gizemli duruyor surekli patronun yaninda ya da arkasinda geziyor olaylara dalmiyor kaldi ki bunun hazinesi de efsaneviydi baya baya insanlar pesindeydi. Kilic ustasi gibi duruyor ustelik bakalim ne cikacak…

Shakky olayina gelirsek bence dumduz bir kacirilma olayi yoktur muhtemelen ya meyvesi var ya da Xebec’ten bir cocugu var cunku Reiper tarihleri yazmis daha 4 sene var kacirilmasina. Oda boyle dumduz sebep gostermeyecektir eminim. Karasakal’in yasini da hesaba katarsak onun dogacagi yillar da yaklasiyor

Son düzenleme:
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık