Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1155: Rocks Korsanları

Bölüm nasıldı?

• Kaya gibi

Kullanılan: 158 86.8%
  • Daha iyi olabilirdi

Kullanılan: 17 9.3%
  • Beğenmedim

Kullanılan: 7 3.8%

• Kullanılan toplam oy
    182
Harald kral zaten, adanın krallığı teklifi niye ona sunulsun ?

Dorry - Broggy'ye yapılan Domie Reversi tekniği, düşmanı mutlak dosta çeviriyor, Harald'a bu teknik uygulansa Harald IM'in müttefiki olurdu ama olmadı.

Harald müttefik olsa Sommers Harald'a lanet etmez. Elbaf'ın barışçıl olması 14 yıl öncenin değil, tee 70-80 yıl öncenin konusu ki Sommersin bunu bilmeme ihtimali yok.

Bence o gün, Harald şeytan olmadı, aksine diğerleri şeytanlaştırılıp Jarul'a saldırılması gibi Harald'a saldırıldı, Loki babasını kurtarmaya çalıştı, Harald öldü, kalan herkes de öldü, bir Loki kaldı, bir de kafasına kılıç yiyen Jarul kaldı, herkes Loki'ye bilendiği için olayı Loki'nin yaptığını sanıp suçu üstüne attılar.
Abi dediğin gibi olmuştur muhtemelen de başarısız olduğu için de lanet etmiş olabilir o güce rağmen hayatta kalamadı yenildi vs gibisinden. Attığın görseldeki “asil” mevzusundan dolayı bir hinlik var diye düşünüyorum.

Bölüm genel hatları ile doldurma bölümdü bi önce ki bölümde bunlar bunlar olmuştu dediği şeyleri gösterip geçilen bi bölüm oldu. Davy Jones ve Imu ile karşılaşma olayı dışında pekte bi bilgiye erişemedik. Ancak yinede flashback'in devam etmesi Rocks ile ilgili daha fazla detayı öğreneceğimizin göstergesi. Bölüm tam peak noktada bitti çünkü bildiğimiz kadarı ile God Valley olayının çıkış noktası Hachinosu'nun hazinesinin denizciler tarafından çalınması. Rocks korsanlarının Hachinosu'yu ele geçirdikten sonra bu olayıda görüp oradan God Valley olayına geçiş yapabiliriz. Burada da hem Hachinosu'nun hazinesi hemde Rocks'ın gerçekten ölüp ölmediğini öğrenmemiz mümkün umarım flashback devam eder.

Ben açıkçası Harald'ın Yonko seviyesi bir güç gösterisi yapmasını sevdim. Kısa zaman önceye kadar böyle bir adamın varlığından bile haberimiz yoktu ve ben seride bir anda böyle çok güçlü karakterlerin ortaya çıkmasını seviyorum çünkü dünyanın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bir başka örnek Fujitora ve Ryokugyu bu karakterlerde amiral olabilecek kadar büyük bir güce sahip ama 2 yıl önceye kadar sadece bulundukları ülkede yada yakın çevrede güçleri biliniyordu. Ben bunu saçma bulmuyorum çünkü güçlü herkes adını dünyaya duyurmak yada dünya düzenini değiştirmek zorunda değil. Mesela Gecko Moria'nın general zombilerinden biri rastgele bir krallığın baş şövalyesiydi, adı Rocks üyeleri ile anıldığına göre büyük ihtimalle yaşarken çok güçlü bir adamdı ve belki dünyanın en güçlü kılıç ustasıydı ama sonuçta bir şövalye, krallığını ve kralını korumaktan öte amacı yok ve olmak zorunda da değil böyle yaşadı ve öldü.

Böyle karakter sokulur mu şu seriye, merak edip 1096.sayıyı da okudum. 1096.sayıda gaapın kahramanlığı alay malzemesi yapılmış sanki. Roger, Rocks'a koruma niyetiyle dur demiş. Xebec fb'sinin devam etmesi iyi, aradan sonra bazı gizemlerin üzerindeki sis perdesi kalkar muhtemelen.

Hatırladığım kadarıyla Xebec için Rogerın çekindiği bir figür olarak anlatılıyor. Xebec 56 yıl önce Imunun karşısına çıktığında Roger yaklaşık 23 yaşında. Yani aslında baktığımız zaman Xebec rogerdan önceki dönemin bir korsanı ki tayfasındaki Kaido, WB gibi adamlar da henüz prime değil. Rogerın özellikle WB ile eşit güçte anılması Xebec dövüşünde Rogerın da prime olmadığı anlamına gelir. Zaten Rogerın prime hali yani raftele gidişi 25 yıl önce bu dönemde Xebecin ölüşünden(god valleyde öldüyse) 13 yıl sonrası oluyor. Buna paralel olarak Garp-Roger döneminin öncesi olarak Kong-Xebec vardı.

Yani kısacası Xebec-Roger kıyası bana pek mantıklı gelmemeye başladı. Rogerdan önce korsan kral gibi bir lakabın olmadığını hatırlayın, olsaydı muhtemelen Xebec önceki kral olurdu.

Ben açıkçası Harald'ın Yonko seviyesi bir güç gösterisi yapmasını sevdim. Kısa zaman önceye kadar böyle bir adamın varlığından bile haberimiz yoktu ve ben seride bir anda böyle çok güçlü karakterlerin ortaya çıkmasını seviyorum çünkü dünyanın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bir başka örnek Fujitora ve Ryokugyu bu karakterlerde amiral olabilecek kadar büyük bir güce sahip ama 2 yıl önceye kadar sadece bulundukları ülkede yada yakın çevrede güçleri biliniyordu. Ben bunu saçma bulmuyorum çünkü güçlü herkes adını dünyaya duyurmak yada dünya düzenini değiştirmek zorunda değil. Mesela Gecko Moria'nın general zombilerinden biri rastgele bir krallığın baş şövalyesiydi, adı Rocks üyeleri ile anıldığına göre büyük ihtimalle yaşarken çok güçlü bir adamdı ve belki dünyanın en güçlü kılıç ustasıydı ama sonuçta bir şövalye, krallığını ve kralını korumaktan öte amacı yok ve olmak zorunda da değil böyle yaşadı ve öldü.
Çok güzel değinmişsin abi kesinlikle katılıyorum ama "en güçlü kılıç ustası" diyerek kendini nasıl bir tehlikeye attığının farkındasındır umarım :D

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık