shanksın harald ile mjde karşılaşması enteresan, shanks her ne kadar korsan olsa da mensup olduğu organizasyon ile bağı kopmamış anlaşılan, geçmişi kendisini takip etmiş.
çok değil birkaç arc öncesine, wanoya gidersek zoro vs. king özelinde forumdaki zoro fanları başta olmak üzere birkaç arkadaşla epey tartışmıştım. bu bölümde de kanıtlamış olduk. zoro kral hakiyi bilinçli olarak kullanmıyor, kullandığı kılıç bunu tetikledi, kılıcın özelliği diye diye dilimde tüy bitmişti. haklı çıkmanın keyfini süremiyorum çünkü bu muhabbetler epey soğudu, kaç sene oldu? kim bilir.
gaban tayfanın ciddiyetsizliğini yüzlerine vuruyor, sonunda arkadaş. bu bölümle de anlamış olduk ki tayfada her ne kadar şaklaban da olsa yonkou ağırlığı luffyden geliyor. zoroya bile sirk soytarısı muamelesi çekildi, ki tayfada ciddiyeti toparlayan adamdı bu.
harald-odin-jarul hikayesi en başından beri kestirilebilir bir hikayeydi. hemen hemen tüm forum böyle olacağını tahmin ediyordu. tek yerine oturtulmayan şey masum lokinin neden hain ilan edildiği ve en büyük tanığı jarul tarafından bunun üstünün örtüldüğü. sanırım halk tarafından tanrı olarak görülen, en sevilen krala leke sürmek yerine loki herşeyi üstlendi.
imunun da geçen sayıda, harald herşeyi batırdı! demesi de sanırım meyveyi Lokinin yemesinden ötürü. lokinin de zincirlenme sebebi sanırım kendi başına mjyi basma teşebbüsü diye tahmin ediyorum.
loki tayfaya yakışır, geleceğini de düşünüyorum. mevcut meyvesinin de sanji ve zoronun endişelerini gideren bir meyve olma ihtimali var. boyutunu istediği gibi değiştirmesine olanak veren ya da sunny ile yolculuk yapmasını engellemeyecek bir meyve, bakalım.