Imu'nun planlarındaki bir "değişken", kontrol edemediği bir "joker kartı" diyorum buna. Haki'yi, Imu'nun karanlık büyüsünün ve Şeytan Meyveleri'nin yapaylığına ve lanetine karşı, yaşamın ve kişisel iradenin doğal, içsel ve saf bir gücü olarak konumlandırabiliriz. Imu, sandığımızdan da çok daha büyük bir karakter.
Bende hakiyi bir tanrı gücü olarak yorumluyorum. Ya da doğa enerjisinin kulanımı da diyebiliriz. İmu'da bu doğanın bir parçası hatta oluşturucularından biri olduğu için haki gücünü de çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Yaptığın açıklama daha önce İmu'yu yüzüklerin efendisindeki Melkor'a benzetmiştim. Yorumunu okuduktan sonra daha da benzetmeye başladım. Spoillerı okuyup devlere farklı bir varlık haline getirmesi (melkor'da elfleri bozarak ork yapıyordu) buna benzettim.
Spoilerda İme bir kitap çıkarıyor ve sözleşme yapıyormuş. Bu one piece evreninde hiç alışık olmadığımız bir şey. Burada kutsal bir metin veya kutsal büyülü sözler olduğu anlamına gelir.
Bende şöyle bir yorumda bulunayım. İmu ilk savaşta Nika'yı bir meyvenin içerisine mühürledi. Ancak meyve iradesiyle Joyboyu seçti. Ve joyboy'un görevi büyük savaş için hazırlık yapmaktı. Poneglifler ve Nika için savaşacak ırkların belirlenmesiydi. Joyboy sahip olduğu güçlerle İmu'ya kaybedeceğini bildiği halde saldırdı. Kaybetti. Roger gibi bir fedakarlıktan bahsedebiliriz. Roger korsan çağının altın çağını ölümüyle başlattıysa Joyboy'da korsanlar çağını asıl başlatan kişi olabilir. Ölümüyle. Nika'nın gerçek varisi Luffy. Luffy'nin en büyük gücü de ittifaklar kurabilmesi. Buradaki çatışma Nika ile Luffy arasında bir karakter değişimi olacak mı onu bilmiyorum.
Son olarak tüm bunlar yaşanırken benim büyük idealist adamım Devrimci Dragon buraya Sedat Peker'den alıntı yaparak DEVRİMCİLERE SESLENİYORUM. "Siz delirmişsiniz. Bunlar Deli" ortamda tanrılar var. Ölümsüzlük dağıtan adam var.
Yine olan solculara oldu.