Dorry ile Brogy'nin 100 yıll önceki 200 milyonluk ödülü ve şu anki 1.8 milyarlık ödülünü, günümüz dünyasınının son 100 yıllık amerikan doları enflasyonu ile karşılaştırdığımızda oran 1:1 tutuyor. Bu durumda Roger'ın öldüğü zamanki ödülü günümüzde enflasyon bazında 10 milyara karşılık gelirdi.
Geceye hiçbir işinize yaramayacak bir bilgi bırakıp kaçtım. Bölüme yorumum yok, ortaya birkaç spekülasyon atıp kaçayım.
Bölümün ismi:
8. dalın 2. ormanındaki yangın.
Buradan bağlantı kurarak 8. cildin 2. sayısına gidersek Luffy'nin Don Krieg ile dövüştüğü bölüme ulaşırız.
Bölümün ismi:
Kudretli Savaş Mızrağı
Buradan bir şey çıkar mı bilmiyorum ama kehanet perileri bana Xebec'in mızrak kullandığını söyledi, bölümde görünen Newgate gibi. Belki de Newgate mızrağı öldükten sonra Xebec'ten çorlamıştır.
Bölümün kapağına baktığımız zaman daha ilginç bir şey görüyoruz
Luffy, Sanji'nin yaptığı yemek ile bir timsahı besliyor. 1145. bölümde de aynı şekilde Sanji'nin yaptığı yemekle Loki'yi besliyor. Acaba Loki'nin şeytan meyvesi timsah gibi bir sürüngen mi? Mesela Jörmungandr? Biliyorsunuzdur Jörmüngandr nordic mitolojisinde dünyayı saran bir sürüngen/yılandır.
Yine Chatgpt'ye göre nordic mitolojisinde timsaha en yakın yaratık:
"
Fafnir
- Başlangıçta bir cüceyken, hazineyi korumak için ejderhaya dönüşür. Nordik ejderhalar genellikle sürüngenimsi, yerde sürünen, vahşi yaratıklardır.
- Fafnir'in formu bazı kaynaklarda kertenkele-timsah karışımı gibi resmedilir.
"
Jörmüngandr doğrudan RedLine ile ilişkilendirildiği için Loki'nin meyvesi ile ilgisi yoktur diye düşünüyorum. Oyum Fafnir'e. Fafnir açgözlülük ve güç saplantısıyla ön plana çıkan bir karakter, Loki'nin tarzına yakın. Ayrıca Fafnir'in gücü herhangi bir şeye dönüşebilmek, yani aslında bunu bir süredir Loki'den bekliyordum. İstediği her hayvana dönüşebilen bir meyvesi olmalı diye düşünüyordum, Fafnir bunu yapabiliyormuş. Loki'ye yakışır. İcabında Thousand Sunny'e de binebilmesini sağlayabilir