Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1142 Spoiler Yorumları

Luffy seri başında Shanks‘ı geçeceğini ve ondan güçlü bir tayfaya sahip olacağını söylüyordu. Şu an ikisi de Yonko ve Luffy muhtemelen bu sözünü yerine getirdi.

Zoro’ya bakıyoruz, adam daha sağ kol ayarı, King’i anca yenebilmiş. Mihawk seri sonu hedefiyken, Shanks serinin %75‘i hedefi. Yani Mihawk’ın büyüklüğünü buradan daha net anlıyoruz. Mihawk sadece Shanks’tan değil, muhtemelen Luffy’den de güçlü çıkacak. Tabii seri sonu Luffy Imu’yu yenip Mihawk’ı geçecektir, orası ayrı.
Zoro da mihawk gibi yonkou sağ kolu. Aynı pozisyondalar.

Garibim Luffy nin seride savaşmadığı düşman kalmadı a. satayım ..Dragon gereksizinden böyle icraat yapan bir çocuk çıkması komik gerçekten...

Teach Ray’den de, Akainu’dan da, Shanks’tan da kaçan bir tip. Boşa kayıp vermek istemeyen zihniyette biri. MF’de Sengoku ve Garp’la aynı anda yüzleşirken, Shanks, Akainu, Rayli gibi adamları görünce geri vites yapıyor. Buna bakarak güç analizi yapacaksan eğer, Akainu, Shanks, Rayli > Sengoku + Garp gibi saçma bir mantık ortaya çıkıyor. Mesela Teach aynı ark Rayli’yi görünce geri vites yapıyorken, tayfası Garp avlıyordu. Tamamen zihniyetle alakalı mevzu. Ben güç gösterisi yapacağım, şov yapacağım mantığıyla hareket etmeyen biri Teach. Hedeflerine yönelik hareket ediyor. Bu doğrultuda meyvesi için tayfa arkadaşını öldürüp Wb tayfasını kendine düşman da edebiliyor, gereksiz olduğu için Ray ve Akainu’yu görünce geri vites yaptığı da oluyor.

Kaidou’yu durdurma mevzusu belirsiz, buna dair söz dışında bir şey görmedik. Bu sözler de bu olayı görme ihtimali olmayan rastgele bir denizci erinin ağzından çıkıyor.

Düello’yu antrenmana çevirmişsin, çömez falan zaten tamamen sallama, ne zaman hangi dönemlerinde dövüştüklerinden haberin yok. Muhtemelen Shanks 20-27 yaşları arasında dövüştü Mihawk’la, bu da çömez yaşı değil. Mihawk’ın karşılaşmak istememesi diye bir durum yok, Shanks kolunu kaybettikten sonra dövüşlere olan ilgisini kaybetmiş. Artık eski gücünde değilsin, seninle daha fazla dövüşmek istemiyorum diyor Mihawk.

Kuma’nın gücü belli, ünvanı belli, durumu belli, Luffy’nin Kuma’dan güçlü olduğu belli. Mihawk’ın ünvanı belli, gücü Yonko gücü veya daha fazlası. Shanks’ın Yonko gücünde olduğunu, ödülünü vs. biliyoruz. Bir yerde Luffy > Kuma gibi bariz bir gerçek var, diğer tarafta pek çok bilinmezin olduğu, yetenek cihetinden güçlü ve ünvan bakımından üstün olduğunu bildiğimiz Mihawk örneği var. Yıllar öncesinde dövüş olmuş aralarında, ünvan sahibi belli. Sen diyorsun ki ünvan belli, her şey belli ama Shanks Mihawk’la çaylakken dövüşmüş, yıllar içinde geçmiştir vs. tamamen Shanks‘ı önde göstermek için kendi düşüncelerine göre fikir belirtiyorsun. Zoro, Sanji’yi yenmiş, ünvanları almış, herkes Zoro en iyisidir diyor ama sen diyorsun ki yok yıllar içinde Sanji çok daha güçlenmiştir, şu an o daha iyidir. Sence bu mantıklı mı? Bir yerde bildiğimiz gerçekler var, diğer tarafta senin iddiaların. Sana göre Shanks geçmiş olabilir ama elimizdeki bilgiler Mihawk’ın önde olduğunu gösteriyor.

Mihawk’ın soylu görünüşü, yalnız takılması, gözleri, zirvede oluşu vs. Imu ile benzerlik gösteriyor ama aralarında nasıl bir alaka vardır zaman gösterir. Oda net bir tanışıklık göstermedi.

Nasıl çok belirsiz? Adamın nihai hedefi Mihawk olmak, ötesi yok. Bu hedefi gerçekleştirdikten sonra zaten Yonko üstü bir güçte oluyor Zoro, daha nasıl bir seri sonu hedefi olabilir Zoro’nun? Güç olarak Yonko-Yonko üstü bir seviye, seri sonu Zoro için yeterli bir seviye.

Buggy mevzusuna girmiyorum, Buggy, OPM’deki King gibi bir karakter. Hiçbir şey yapmıyor ama yazar tarafından bir şekilde bir şeyler yapıyor gibi gösterilip yükseltiliyor. Benim için sorun yok, KK de denilebilir, ben ciddiye almıyorum kendisini. Usopp’a da God diyorlar, ona da mı Oda çok büyük statü kazandırmış oluyor? Komedi olsun, gülelim geçelim diye ortaya atılmış şeyler bunlar. Buggy’nin Usopp’un Shanks, Luffy, Mihawk, Dragon gibi karakterlerden önemli olduğu anlamına gelmiyor.

Mihawk - Zoro bireysel rakipler. O rakiplerin karşı karşıya geldiği panellerde denizci, devrimci, dünya hükümeti, korsan gibi toplumsal, gruplaşmış birlikler çizilmiş. Mihawk neden oraya çizilsin? Şiçiyken de yalnız takılıyordu, Cross Guild’deyken de yalnız takılıyor. Bir takım gruplara bağlılığı yalnız olup rahat rahat takılabilme amacından. Bunu dile getiriyor zaten, öyle Yonko olmakla, Kk olmakla ilgilenmiyor, yalnız sakin bir hayatı tercih ediyor. Zaten zamanında denizci avcısı diye ünvan yapmış, Şanks’la dövüşmüş, hedefi olan en iyi kılıç ustası olma hedefine ulaşmış, yani yapmak istediği her şeyi yapmış. Şimdi yalnız takılıp kendisini geçebilecek rakiplerini bekliyor. O yüzden grupların tanıtıldığı panellerde olmaması normal. Bak kendin de diyorsun, Coby bile var. Herhangi bir denizci eri de oraya çizilebilirdi, denizcileri temsilen.

Shanks ve Mihawk arasında düellolar olmuş, aralarında böyle bir bağ var. Mihawk’ın sözlerinden anlıyoruz ki Mihawk, Shanks kolunu kaybettikten sonra Shanks’la dövüşmek istememiş. Yani rekabet, Shanks özürlü konumuna geldiğinde temelli bitmiş. Shanks’ın bundan haberi yok, çünkü Mihawk o saatten sonra bir kere bile Shanks ile düello vs. yapmamış. Shanks 27 yaşına gelip, kolunu kaybettiğinde, Mihawk’ın kafasında Shanks bitmiş. O saatten sonra 10 yıl boyunca Mihawk en iyi diye anılmış, Shanks çıkıp “dur bir dakika, gideyim de dövüşeyim, nitekim ben daha güçlüyüm, onu tek kolumla dahi yenerim, ünvanı ben almalıyım” dememiş. Buradan Shanks’ın da Mihawk’ın üstünlüğünü kabul ettiğini anlıyoruz. Düello için mi geldin diye sorması da aralarındaki muhabbetin düello üzerinden olmasından dolayıdır. Düşün, yıllar önce sürekli tavla atmak için buluştuğun arkadaşın, yıllar sonra seninle buluşuyor ve sen onunla yıllardır tavla atmandan dolayı ona “tavla atmaya mı geldin” diyorsun. Yıllardır düello yapan Shanks ve Mihawk mevzusu da böyle. Yıllardır dövüştüler, ünvanı Mihawk elde etti, yıllar boyunca görüşmediler, görüştüklerinde de eski günleri hatırlayan Shanks, düellodan söz etti.

Ayrıca bir kere yenildiğin adamla dövüşemezsin diye bir şey yok. Luffy de kaç defa Kaidou’dan tek yedi ama defalarca karşısına çıkıp en sonunda yenmeyi başardı. Yine Lucci vs. Luffy’de de böyle, bir çok örneği var bunun. Shanks yenildiği için “tamam, bu mesele burada bitmiştir” deyip, kenara çekilmek zorunda değil. Gider çalışır, çabalar, güçlenir, Mihawk’ın karşısına tekrar çıkar. Gördüğümüz üzere 10 yıl içerisinde Shanks Mihawk’ın karşısına çıkıp düello teklif etmemiş, ünvan da yıllar boyunca Mihawk’ın elinde kalmış. Bu durumda Shanks, en iyi o, onu yenemem demiş olabilir veya tek kolluyum, artık onun seviyesinde değilim de demiş olabilir, belki başka bir nedeni de olabilir. Bildiğimiz tek şey, bunların düello yaptıkları ve ünvanın sahibinin Mihawk olduğu. Buraya bakarak Mihawk’ın yendiğini veya bir şekilde üstün olduğunu söylemek gayet doğal.
seni dinlemedim ama bence haksızsın ya

Mihawk konuya dahil olmuş ama eleman Yonko oldu diye yorumluyorum ben. Tayfası olmadığı için Buggy'nin repütasyonu ile belli bir mantığa oturtuldu ancak Mihawk'ın kendisi şuan yonko görevinde diye yorumluyorum seri dinamiği açısından.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 9, Ziyaretçi: 18)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık