Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1140 Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Sid

Sorduğun sorunun benim anlattığım şeyle alakasını göremedim hocam.

Kral haki sadece gerçek bedene ulaşmanı sağlamıyor. Atağın gücünü de artırıyor. Oden kral hakisiz düz bir saldırıya teke gitti. Luffy hibrit mod Kaido'dan baya kral hakili saldırı yiyordu savaşın son evresinde.
Onu anladım hocam, ona bir şey demiyorum zaten.
Sadece şöyle düşünmeni isterim. Madde madde yazacağım.

1- Fiziksel güç:
Luffy ilk defa Doflamingo'ya karşı Gear 4 açınca hakili herhangi bir saldırısı Doflamingo'yu top gibi sektiriyordu, bir vuruşta adanın bir başından öteki başına gönderebiliyordu.
Fakat Luffy aynı Gear 4 modunu Sanji'nin arcında BigMom'a karşı kullandığında ise Bigmom'ı yerinden bile kıpırdatamadan kendi sekti. Yani orada aslında Bigmom'un fiziki gücünü görmüş olduk bir nebze.
Wano arc başında ise Bigmom ile Kaido eşit seviyede savaşıyordu (hakili + hakisiz). Yani buradan ufak bir tahminle Kaido'nun da aşağı yukarı Bigmom ile aynı fiziki kuvvete sahip olduğunu çıkarabiliriz. Yani Kaido ve Bigmom'un fiziki kuvveti, Luffy'nin gear 4 hakili kuvvetinden büyük.

2- Oden olayı
Kaido Oden ile savaşırken daha yeni moriah ile savaşmış kişi değildi. Burada bir zaman problemi var, çünkü Oden, Kaido ve tipsiz çok başlı ejderin sözünü tutacağına inandığı için 5 yıl kadar bir süre dans etti.
Oden ile savaşında Oden hala bariz bir şekilde üstünken araya "momonosuke" girdi. Momo'yu tehlikede görünce bırak hakiyi hiçbir şekilde saldırı içgüdüsünde olmadan arkasını döndü ve tek yedi.

3- Kaido vs Luffy Round 1:
Öncelikle ilk karşılaşmasında Gear 4 Luffy'nin seri saldırıları Kaido'ya hiçbir şey yapamadı (malum fiziksel güç + dayanıklılık) ve tek yedi. Burada Kaido normal hakisiz bir saldırı yapsa dahi Luffy tek yerdi ama Luffy lastik. Yani milyon tane hakisiz saldırı yapsa kaido, Luffy burada yine yenilmezdi. Çünkü bedeni esniyor. Fiziki saldırıyı absorbe ediyor ve canı yanmıyor. Değil kaido serinin en ama en güçlü adamı kimse ve lastiğe zarar verebilecek bir meyvesi yoksa (eritme, delme vb) hakisiz şekilde Luffy'e milyon tane saldırı yapsa Luffy hasar görmez.

4- Kaido vs Luffy Round 2-3-4-5-6-7-8-9:
Kaido burada odenin aksine önce kınlarla savaşıyor. Sonra Luffy'den ilk defa canı yanınca Luffy'e ilk saldırısını yapıyor, Luffy geleceği görme sayesinde sıyrılabilse bile kanamaya başlıyor.
Sonra koskocaman adayı havaya kaldırıp gücünün bir kısmını da ona harcıyor.
Sonra Luffy dahil 5 kişi ile savaşıyor. Luffy kral hakiyi öğrenmeden hemen önce Zoro'dan ciddi bir yara alıyor (Oden'inkine benzer)
Buna rağmen hala Luffy'e baskın geliyor. Üstüne üstlük tıpkı Oden olayındaki gibi "araya biri girip Luffy'nin dikkati dağılınca" Gear 4 formundayken, lastik olmasına, haki kaplı olmasına rağmen yine tek yiyor.

5- Kaido vs Nika:
Burada Kaido'dan kral hakili saldırıyı yiyip buna rağmen hala lastik özelliği gibi gösterebilmesinin sebebi, Nika formunda silahlanma + kral hakisi kaplı olması. Bunu da yine Kaido diyor.
Bakınız 1045. bölüm.

Buradan da anlayabileceğin üzere Luffy'nin kral hakili saldırılara dayanabilmesi, Nika formunda kendisini kral hakisi ile kaplamasından kaynaklı. Yani Kaido Luffy'e kral hakisi ile vurduğunda bedenindeki Kral hakisi bariyerine vuruyor, Luffy'e değil.

Şimdi, madde madde açıkladıktan sonra sonuca gelelim.

Oden tek yediği esnada vücudu Luffy'ninki gibi Lastik değil, kral hakisi kaplı değil ve tıpkı Luffy'nin tek yediği sahnedeki gibi dikkati tamamen dağılmış durumda. O esnada Roger da olsa tek yerdi, çünkü bedenini fiziki saldırıya koruyabilecek bir meyvesi yok.

Luffy ise tamamen lastik bedene sahip olduğu için, hakisiz hiçbir delici/yakıcı olmayan saldırıdan etkilenmez. Bu yüzden ilk saldırı tamamen hakili olmak zorunda.

Yanlış anlama, ben Luffy'i eleştirmedim. Sadece Luffy ile Oden bu tarz "hakisiz tek yeme" olayında karşılaştırılamaz.
Blackbeard savaşında Luffy meyve gücünü kaybedip tamamen Blackbeard'in fiziki gücüne maruz kaldığında ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 38)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık