Luffy reyizin büyüklüğü burada ortaya çıkıyor.
IM tek başına Nika ve marabaları ile dövüşürken.
Kadimlerin meyveyi görüp takmaması hususunda ben de aynı düşünüyorum. Bence buradaki tek saçmalık hükümetin aksiyon almamış olması. Grand Line ilk yarısında bulunan Alabasta'nın eski bir uygarlık olmasına rağmen Lily'den sonraki tarihi kısmen unutulmuş olduğu için Nika ile ilgili referans vermemelerini de bir yere kadar kabul ederim. Yeni Dünya'da kadim geleneklerine ve tarihlerine bağlı ülkelerin varlığını koruyabilmesi Nika'yı bilmelerini sağlıyor olabilir. Hükümetin meyveyi görüp sessiz durması en büyük tezat. Hani peşine düşme kararı aldıklarını gösteren bir panel olsa ama yine aynı şeyler yaşansa kabul ederim çünkü korsan tayfaları mobil haldeler ve ulaşana kadar kaçmaları muhtemel.1000 bölüm boyunca Luffy'nin meyvesinin serideki en dandik meyvelerden biri olduğu ve Luffy'nin yaratıcılığı sayesinde bu noktaya geldiği söylendi durdu. Geldiğimiz noktada bir bakıyoruz, bu meyve olmasa dünya yok olacakmış. Buna dair önceden ipucu bile yok. Bir anda meyve değişiverdi, sonra ne hikmetse herkes Nika'yı bilir oldu. Joy Boy önceden söylenmiş bir karakterdi, onu çıkardıktan sonra Nika'dan bahsedilmiş olsa bu kadar sırıtmazdı. Mesela bu şey köle özgürleştirici biriymiş ya, İmpel Down ya da kölelerin olduğu bir yerde duvara kazınmış Nika ismi bile yeterdi, ama o bile yok. Meyvenin varlığını ve önemini bilen Beş Kadim'in hiçbir girişimde bulunmaması ya da meyveyi görünce hiçbir tepki vermemesi ise yorumsuz.
Hiçbir şey yapmasınlar, sadece Luffy'yi görünce "bu meyve!" demiş bile olsaydı bir tanesi sorunu kökten çözerdi.Kadimlerin meyveyi görüp takmaması hususunda ben de aynı düşünüyorum. Bence buradaki tek saçmalık hükümetin aksiyon almamış olması. Grand Line ilk yarısında bulunan Alabasta'nın eski bir uygarlık olmasına rağmen Lily'den sonraki tarihi kısmen unutulmuş olduğu için Nika ile ilgili referans vermemelerini de bir yere kadar kabul ederim. Yeni Dünya'da kadim geleneklerine ve tarihlerine bağlı ülkelerin varlığını koruyabilmesi Nika'yı bilmelerini sağlıyor olabilir. Hükümetin meyveyi görüp sessiz durması en büyük tezat. Hani peşine düşme kararı aldıklarını gösteren bir panel olsa ama yine aynı şeyler yaşansa kabul ederim çünkü korsan tayfaları mobil haldeler ve ulaşana kadar kaçmaları muhtemel.
bu yorum belki dalga geçilmek amacıyla yazıldı fakat okuduktan sonra bu zetsu ile blackbeardin arasındaki gücü elde etme amaçlarındaki benzerlik beni düşündürdü çünkü 2 seriye baktığımızda 2 tane ana düşman var naruto da madara ve kaguya ve one piece serisinde de 2 ana düşman varmış gibi görünüyor sanki 1 tane imu değilde imudan önce bir düşman daha varmış gibi ve bu nika onunla savaşmış ve bu ilk düşmanın da blackbeardin meyvesine sahip gibi görünüyor joyboy ise imu ile savaşmış diye düşünüyorum. zetsunun amacı zaten kaguyayı diriltmekti one piece serisinde ise blackbeardin bu kadar çok güçle ilgili bilgisi olması size de garip gelmiyor mu blackbeard o meyvenin gerçekten güçlü bir meyve olduğunu nasıl biliyordu ve dikkat ederseniz meyveyi gördüğünde sanki amacına giden ilk yolda ulaşmış gibi oldu belki de blackbeardin amacı bu ilk ana düşmanı diriltmek.Son savaşta BB, arkadan kolunu Madara'ya sokup enerjisini emcükleyen Zetsu misali Im'i indirip meyvesini çalacak gibi bir his var içimde. Bir de @Alpamis yukarıya OP LOTR'dan iyi lore sahip yazmış, merak ettim bu konudaki fikirlerini
Bu kadar fanboyluk hakketen inanılmaz.Luffy reyizin büyüklüğü burada ortaya çıkıyor.