kendimi tutuyorum, daha yeni geldiler iktidara hemen eleştirmeyeyim diyorum ama bu kadarı da pes ama artık ya... darbe yaparak eski hükumeti devirdikten sonra eski iktidarın sanayi atılımlarına da ket vurulduğu için ülke perişan halde ve halk sefalet içinde yaşıyor ama yeni gelen iktidarın yaptığı iş ne? sembolik bir önemi olan bir kale inşa etmek. ülkenin kendisi doğal bir kaleyken bir kale inşa edilmesinin mantığı nedir? hadi tamam, udon kalesi'nin tarihi bir önemi var, öze dönüşü simgeliyor denilebilir ve bir noktaya kadar da anlaşılabilir ama nereye inşa ediliyor bu kale? bir madenin üzerine... akıl var mantık var, maden arazisinin olduğu yere bina inşa edilir mi? hem arazi aşındığı için yapım maliyetleri artar hem de maden çıkarılan yerde kullanılan kimyasallar yüzünden insan yaşamı olumsuz etkilenir. daha da önemlisi, maden arazisi inşaata açıldığı için maden kullanılamaz hale gelir ve ülkeye gelir sağlayacak bir yeraltı kaynağı heba edilir.
derhal bir komisyon kurulmalı ve bu inşaat ihalesinin; kime, ne zaman ve ne kadara verildiği araştırılmalı. eyy momonosuke ve avaneleri... wano babanızın çiftliği değil, keyfinize göre yönetemezsiniz ülkeyi. ben burada olduğum sürece buna izin vermem.