Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1130 Spoiler Metin ve Resimleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BÖLÜM İSMİ : LANETLİ PRENS

-Kapak: Birisi, Yamato ve Tama uyurken Yasuie’nin kılıcını çalıyor.

-Diğer hasırşapkaları Elbaf’a giderlerken görüyoruz.

-Luffy’nin dev savaşçıların yardımıyla birlikte Vegapunk’ı öldürüp Egghead’ı yok ettiği bilgilerini gazeteden öğreniyoruz.

-Brogy ve Dorry’nin ikisinin de yeni ödülleri 1.8 milyar Berri imiş.

-Loki Efsanevi bir şeytan meyvesi için babasını öldürmüş.

-Luffy, Ağaca zincirli olan Loki’yle tanışmak için tayfasından ayrılmış.

-Son iki sayfa muhteşemmiş. Bu iki sayfa kaleleriyle ve köyleriyle beraber bütün Elbaf’ı gösteren muhteşem bir iki sayfaymış.

-Ağacın tepesinin altında, yggrasil’in ortasında, kale ve köy yer alıyormuş.

Gelecek haftalarda ara varmış…
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
REDONDAN:
Before you start spewing hate, I warn you that there are more things not revealed in the spoiler, and that some of the things mentioned are very simplified and have more development in the chapter. The final two double pages are freaking epic, Loki's design is BRUTAL, and Elbaph's as well. Just for that, the chapter is worth it.
 
REDONDAN:
Before you start spewing hate, I warn you that there are more things not revealed in the spoiler, and that some of the things mentioned are very simplified and have more development in the chapter. The final two double pages are freaking epic, Loki's design is BRUTAL, and Elbaph's as well. Just for that, the chapter is worth it.
-Spoiler'da sadece gözüktü denilip geçilmiş ama Elbaf'ın dizaynı vahşet güzelmiş ve Loki'nin tasarımı ise muhteşemmiş
 
"We see Loki completely, not as a silhouette. In fact, he reminds me a bit of Kaidou in terms of epicness, like when Kaidou appeared in front of Kid and Hawkins. Loki has a more serious design, similar to Doflamingo and Kaidou, and it's not the silhouette we saw earlier while waiting for the Strawhats."
 
"We see Loki completely, not as a silhouette. In fact, he reminds me a bit of Kaidou in terms of epicness, like when Kaidou appeared in front of Kid and Hawkins. Loki has a more serious design, similar to Doflamingo and Kaidou, and it's not the silhouette we saw earlier while waiting for the Strawhats."
Loki'yi tamamen görüyoruz, öyle silüet falan değil ha. Adamın epikliği bana Kaido'yu hatırlatıyor, hani Kid ile Hawkins şaşkın şaşkın kaldıydı karşılarında görünce. Loki'nin daha ciddi bir dizaynı var, Doflamingo ve Kaido gibi, ayrıca Hasır Şapkaları bekleyen silüet vardı yani hani? Heh işte Loki bu kişi değil.
 
Bölüm 1,130: "Lanetlenmiş Prens"

Ogre Child Yamato'nun Altın Hasat Surrogat Hacmi, Cilt 17:
"Yamato, Otama ile uykuya dalıyor. O anda, bir gölge yaklaşıyor ve gizemli bir el Yasuie kılıcını çalmaya çalışıyor."

Bölüm, Elbaph gemisinde başlıyor. Franky, devlere aramayı durduracaklarını duyuruyor. Elbaph'ta yapabilecekleri her şeyi yaptıklarını, Jinbe'nin bile köpekbalıklarından yakındaki denizlerde arama yapmalarını istediğini belirtiyor, ama hiçbir şey bulamamışlar. Şu anki en iyi seçeneklerinin, nakama'larına güvenmek olduğunu ve Elbaph'ta beklemek olduğunu söylüyor. Devler kabul ediyor ve Elbaph gemisi yolculuğuna devam ediyor.

Kırılma noktası, Luffy'nin grubunun Yolculuk Dioraması'ndan çıkması. Kendilerini karla kaplı ormanlar ve dağlarla çevrili dev bir kalenin içinde buluyorlar (LEGO kalesine benziyor). Kale, bir dağın tepesinde ve çok uzun bir köprü, gökyüzündeki dev bir ağaç dalına bağlı.

Nami, her şeyin ölçeğinden dolayı başının döndüğünü söylüyor. Aniden, köprüde kaleye doğru giden iki kişi görüyorlar ve saklanıyorlar. Kaleye gelenler, "Goldberg" ve "Gerd", "Yeni Dev Savaşçı Korsanları"nın (Hajrudin'in liderliğindeki dev korsan ekibi) iki üyesi. Gerd’in yanında "Piper", dev bir baykuş var.

Gerd: "Hajrudin neden böyle bir garip adamı ekibimize aldı acaba?"
Goldberg: "Çünkü gerçek bir kılavuzluk yeteneği var."
Gerd: "Onu sevmiyorum!! Elbaph’ın "utancı" Loki’den daha fazla."

Goldberg ve Gerd, Piper’in Road'un gemiyi taşıyan kargayı tespit etmesi nedeniyle kaleye geliyorlar. Elbaph'ta ihlalin yasak olduğunu belirtiyorlar; bu nedenle Road'un yakındaki gemileri alıp onları ihlalci olarak göstermesi alışılmış bir durum. Gerd, Road'un birini kaçırdığını görürse bunu Jarul-sama'ya (Big Mom'ın geçmişten tanıdığı yaşlı dev, şimdi 408 yaşında) bildireceğini söylüyor. Nami, "ihlal yasaktır" kısmını duyduğu için herkese saklanmalarını emrediyor.

Goldberg ve Gerd, Road'u çağırarak kalenin kapısını çalıyor. Straw Hat ekibi köprüden geçerken, köprünün altındaki ormanda birçok dev kurt var. Ancak köprünün ortasında Luffy duruyor. Luffy, bunu Block Krallığı'nda hissettiğini söylüyor ve Zoro ile Sanji'nin de hissetmesi gerektiğini belirtiyor.

Luffy: "Vücudumun her yerinde hissettiğim kadar güçlü bir adamın "çığlığı" var!!"
Luffy, "o çığlığı" kontrol etmek için köprüden atlamak istiyor. Sanji grupta kalacağını söylüyor ve Zoro'yu Luffy ile gitmemesi için durduruyor.

Sanji: "Bu Marimo'nun herhangi bir ormana girmesine asla izin verilmemeli!!"
Luffy, diğerlerine devam etmelerini söylüyor ve ardından köprüden aşağı ormana atlıyor.

Kırılma noktası tekrar Elbaph gemisine dönüyor. News Coo, sabahın Dünya Ekonomi Gazetesini teslim ediyor. Dorry ve Brogy için şok edici bir haber: "Dev Savaşçı Korsanları Egghead Adası'nı saldırdı."
Brogy: "Neden böyle yalanlar uyduruyorlar!! Ben hiçbir şey okuyamıyorum, gazete çok küçük."
Robin: "O zaman ben okuyayım. "Dev Savaşçı Korsanları" 100 yıl uykudan uyandı!! Yonkou "Straw Hat Luffy" ile birlikte Egghead'i ateşe verdiler. "Dev Savaşçı Korsanları" kaptanları "Brogy Kırmızı Ork" ve "Dorry Mavi Ork" için 1.8 milyar Berries ödül belirlendi!!"

Yeni Dorry ve Brogy arananlar posterlerinde, Egghead'te çekilmiş resimlerle ve her biri için yeni 1,800,000,000 Berries ödülüyle görünüyor.
Brogy: "1.8 milyar!"
Dorry: "Bizim geri dönme niyetimiz yoktu!!"
Dev Savaşçı Korsanları: "Patronların 100 milyon ödülü olduğunu hatırlıyorum, değil mi? Ne kadar büyük bir artış!!"
Robin: "Aradan 100 yıl geçtiği için oldukça bir enflasyon yaşanmış!! Ama... Elbaph Savaşçıları'nın liderleri için makul bir rakam..."

Gazetede ayrıca, Luffy'nin Vegapunk'u öldürdüğüne dair haber var, büyük bir Luffy resmi Gear 5 formuyla. Robin, resme bakarken Luffy'nin kolundaki "X" işaretini fark ediyor.

Robin: "Bu işaret, Luffy'nin "en özgür" hale geldiği zamanlarda her zaman mı vardı..."
Franky: "Hı? Gerçekten hatırlamıyorum. Sonuçta her zaman zıpladığı için net göremiyorsun."
Robin: "... Bu biraz doğal değil. Kolu burada sallanırken, işaret net bir şekilde duruyor... Daha önce bir yerde görmüş olabilirim..."

Dorry: "Her neyse,
Brogy: "Ve aynı zamanda "Kırmızı Saç" ile eşit durmak... "
Bütün gençlerimizden biri olan Hajrudin'in sizin altınızdaki birisi haline gelmesine şaşırıyorum!!"
Kashii: "Sonuçta hala "krallığın oğlu." Kaba bir çocuktu, sanırım. Sizi almak için gelmek istediler ama geri Elbaph'ta biraz sorun olduğu için sadece biz yaşlılar geldik."
Franky: "Sorun mu?"

Dorry ve Brogy yokken, Loki'nin (resmi olarak "krallığın oğlu") doğduğu açıklanıyor. Loki, "lanetlenmiş prens" olarak anılan kötü bir devdir. Kendi babası "Kral Harald"ı (bu bölümde Kral Harald'ı görmüyoruz) öldürerek "kraliyet ailesinde geçen efsanevi bir Akuma no Mi"yi ele geçirmiştir. Ve ardından o Akuma no Mi'yi yemiştir (bu bölümde başka bilgi yok).

Elbaph savaşçıları Loki'yi tutmayı başardılar ama son zamanlarda serbest kalmak üzereydi, bu yüzden Elbaph savaşçılarının gücüne ihtiyaçları var. Franky, bu kadar güçlü birinin kilitlenmesi için tüm Dev Savaşçıları'nın gücüne ihtiyaç olduğunu duyunca şok oluyor.

Kırılma noktası tekrar Luffy'ye dönüyor. MUHTEŞEM bir çift sayfada, Luffy karın ortasında devasa zincirlerle bağlı büyük bir devi buluyor. O dev "Loki".
Loki'nin tasarımı ÇOK HAVALI. Loki, ince ve kaslı bir dev. Uzun saçları var (önünde iki örgüyle) ve çenesinde bir sakalı var. Kollarında dövmeleri var (henüz ne olduğu net değil). Normal bir dev kıyafeti giyiyor ama kemer tokasında bir taçlı Jolly Roger var. Uzun boynuzları olan siyah bir miğfer takıyor (Marvel evrenindeki Loki gibi) ve arkasında bir balta taşıyor. Nihayet Loki'nin gözlerinin bandajlarla kaplı olduğunu görüyoruz...

Loki, Luffy'ye sesleniyor. Loki konuşurken uzun dili sarkıyor (Doflamingo gibi).
Loki: "Adını söyle...!!!"
Luffy: "Ben Luffy!! Korsanların Kralı olacağım!!"
Loki: "Kral...17"
Luffy: "Burası neresi ve sen kimsin?"
Loki: "Burası "Savaş Ülkesi" Elbaph'ın toprağı!!! Geçmişte savaşa adanmış, dünyanın en güçlü ulusudur!!!"

Bölümün EN EPİK son sayfasında, sonunda yıllar sonra tam Elbaph'ı görüyoruz (resmi adı "Elbaph" olduğu için bu adı kullandım, "Elbaf" yerine).
Elbaph, devasa Yggdrasil ağacının merkezinde yer alan dağların manzarası. Bu ağaç, dağların hepsini gölgede bırakıyor (Yggdrasil, dağlardan en az 12/13 kat daha büyük). Birçok şelale dev ağaçtan aşağı akıyor.
"Yggdrasil", gövdesinin etrafında dallardan oluşan bir orta katmana sahip. O katmanın devlerin yaşadığı yer olduğunu görüyoruz, çünkü orada görkemli bir kale ve köy var. Ayrıca dışarıya dönük dev toplar da mevcut. Ve nihayet, gövdenin ortasına saplanmış dev bir kılıç görüyoruz ve bu kılıç yerden aşağıya kadar uzanıyor.

Bu basit Elbaph taslağı, Oda'nın sanatından çok daha iyi.
Bölümün son panelinde, Loki alaycı bir gülümsemeyle konuşmaya devam ediyor...
Loki: "Ve ben "Loki", bu dünyanın sonunu getirecek "Güneş Tanrısı"yım!!!"

Bölüm sona erdi. One Piece, Eiichiro Oda'nın araştırma yapması gerektiği için önümüzdeki 2 hafta boyunca ara verecek. One Piece, Haftalık Shonen Jump #50/2024'te (11 Kasım'da) devam edecek.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık