Shanks seri içerisinde Luffy'nin kahramanı durumunda olan biri. Okuyucu için de bir noktada çocuk serisi olduğu için elinin kirlenmemesi gereken biri. Ama bence ve pek çok kişi için sıkıntı yok.Ben de haklı buluyorum korsan serisi okuyoruz korsan için olması gereken oylesi de mesele o değil geçen yine dile getirdim Shanks için söylenen teoriler var; aslında serinin en baba kötülerinden olduğuna yer altı patronu olduğuna dair falan. Ben buna dair emare aradığımdan hareketleri buna göre değelerlendirmeye çalışıyorum bu adam Luffy'nin idolü onu korsanlığa sevk eden rol model Kiddin tayfası yalvarmasına rağmen onları yok ettirdi e bu ne Rogerın ne Luffy'nin yapacağı bir şeye benzemiyor onu gördüğümde acaba bu teoriler gerçekliğe ne kadar uyacak diye izlemeye koyuldum Bartolomeo meselesinde spoiler okurken çok zalimce anlaşılsa da bölümü okuyunca gayet normal olduğuna karar verdim, her korsan bu kadarını yapar bizim tayfadan da Zoro yapardı bir ihtimal ama iyi bir noktaya değindin Oda Shanksı koruyor ama asıl soru neyden koruyor dediğin gibi elini kirletip kötü adam olmasından mı yoksa gerçek yüzünü göstermeye hala vakti olduğundan mı ha şahsen bu teorilere inanmıyorum bunun için sebeplerim var
Saf kötü çıkmayacaktır, filosundaki zayıf karakterlerle olan etkileşimi belli. Ama Luffy ile çıkar çatışmasına girdiği takdirde kendisini geri tutacağını sanmam.