Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1123: İki Boş Hafta

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 18 36.0%
  • Orta

    Kullanılan: 9 18.0%
  • Kötü

    Kullanılan: 23 46.0%

  • Kullanılan toplam oy
    50
Öncelikle merhabalar. Forumun tekrardan açılması üzerine bölümde önemli gördüğüm yerleri kendimce yorumlamak istiyorum.
İlk olarak Dorry'nin "O haki patlaması Kızıl Saç'ınkinden daha güçlüydü, ama düşmancıl değildi, değil mi!?" sözünü analiz etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Shanks'lerle devlerin çok uzun süredir bir dostluk ilişkileri var. Az çok devler, Shanks'in haki seviyesini biliyorlardır. Bu aşamada Dorry'nin de Shanks'in haki seviyesini bildiğini varsaymak çok yanlış bir çıkarım olmayacaktır. Dorry'nin bu sözüne göre Joy Boy'un hakisi Shanks'in hakisinden daha güçlüymüş. Ama burada şöyle de bir şey var! Joy Boy'un, Emeth'in içinde yerleştirdiği haki kendi hakisinin en güçlü hali. Yani Joy Boy en güçlü hakisini Emeth'in içine koydu. Peki Dorry, Shanks'in en güçlü hakisini gördü mü? Bence görmedi. Yani Shanks en güçlü hakisini kullanacağı bir mücadelenin içine hiç girdi mi ki en güçlü hakisini kullanma gereksiniminde bulunsun? Bu bakış açıma göre Joy Boy > Shanks veya Shanks > Joy Boy diyemiyorum. Çünkü Shanks'in en güçlü hakisini Dorry'nin görüp veya görmediğini bilmiyoruz. Eğer ki Dorry, Shans'in en güçlü hakisini gördüyse Joy Boy > Shanks çıkarımı yapmak pek de yanlış değil.

Dorry'nin cümlesinde analiz etmek istediğim ikinci bir şey de hakinin düşmancıl olup olmadığıyla ilgili. Haki nasıl düşmancıl veya barışçıl olabilir? Hakinin bilmediğimiz bir başka özelliği de etkileyeceği kişilerle ilgili olabilir. Eğer ki Joy Boy'un hakisinden bütün denizciler etkilenmesine rağmen Usopp, Nami ve Chopper gibi kişiler etkilenmediyse bunun altında hakinin düşmancıl veya barışçıl olma özelliğinden kaynaklanıyor olabilir. Peki Joy Boy'un hakisi nasıl oldu da tüm denizcileri etkilerken Luffy'leri etkilemedi? Bana göre haki yönlendirilebilen bir şey. Mesela Marineford Arc'ında Luffy kralların hakisini istemsiz bir şekilde kullandığı zaman dost veya düşman fark etmeksizin herkes bu hakiden etkilenmişti. Beyazsakal Korsanları'ndan da denizcilerden de Luffy'nin hakisinden olumsuz yönde etkilenip, bayılanlar olmuştu. Ancak Wano Arc'ının sonlarında Shanks'in saldığı kralların hakisinin sadece Ryokugyu'yu etkilediğini, Momonosuke'leri etkilemediğini gördük. Yani Shanks kendi hakisini 100 metre öteden Ryokugyu'nun etkileneceği şekilde yönlendirebilmişti. Shank'in hakisi 100 metre boyunca yol alıp, Ryokugyu'nun tam olduğu yere kadar gelebilmişti yani. Haki yönlendirilebilen bir şey ise elbette Joy Boy'un hakisi de yönlendirilebilir. Burada şunu düşünüyorum. Bence Emeth, Joy Boy'un hakisini yönlendirerek tüm denizcilerin yenilmesini sağladı. Joy Boy kendi hakisine taaa 800 yıl önceden bizim görmediğimiz farklı bir teknik uygulamadı yani. Joy Boy'un hakisini Emeth hükümet gemilerine yönlendirdi sadece.

Vegapunk'un varsayımına göre hükümetin elinde antik silah varmış. Ve yakıtı da Ana Alev'miş. Yani Lulusia'yı yok eden silahın Uranüs olduğu bir nevi doğrulanmış oldu. Çünkü Poseidon bilindiği üzere Shirahoshi, Pluton ise Wano'da. Ancak şu çok önemli bir şey ki Ana Alev halen yok olmadı. Yani hükümet Ana Alev'in tamamını ele geçirip evrende var olan birçok adayı yok edebilecek bir potansiyele ulaştı. Kim bilir belki de Saturn, Ana Alev'in tamamını hükümet adına ele geçirmek için Egghead'de kaldı. Bu tehdite karşılık ne Dragon'lar ne de Luffy'ler herhangi bir şey yapabilecek mi merak ediyorum? Mutlaka ya Ana Alev yok edilmeli ya da Uranüs yok edilmeli. Bakalım ne olacak?

Son olarak Usopp'un ön planda olacağı bir arc izliyor olmak benim için bir sorun teşkil etmiyor. Ben Usopp'tan nefret etmiyorum işin açıkçası. Gereksiz bir karaktere olarak da görmüyorum. Usopp, Hasır şapkalar içinde hayalini nasıl gerçekleştireceğini merak ettiğim iki karakterden biri. Çünkü mesela Luffy'nin hayali korsanlar kralı olmak. Bunu ise One Piece'i bularak yapacak. Veya Zoro, Mihawk'ı yenerek dünyanın en güçlü kılıç ustası olacak. Veya Nami dünyayı tamamen dolaşarak o istediği haritayı çizecek. Peki ya Usopp hayaline nasıl ulaşacak? Ölecek mi? Veya cesaret göstereceği olay nasıl bir şey olacak ki tüm dünya Usopp için "Denizlerin cesur savaşçısı" diyecek?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık