Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1121: Çağların Gelgitleri

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 77 46.4%
  • Orta

    Kullanılan: 34 20.5%
  • Kötü

    Kullanılan: 55 33.1%

  • Kullanılan toplam oy
    166
Vegapunk her zamanki gibi hatalı değerlendirmede bulunuyor. Aslında kabahat onda değil, ne de olsa Vegapunk sıradan insan, Nikanin kurgusunu bilebilmesi mumkun değil.

800 yıl önceden kurgulanmış bir senaryo var. NIKA 800 yıl sonraya muttefiklerini tasimis silahlarini tasimis en son Luffyi konak secip kendini tasimis, hazine denilen seyi oraya koyan da kendisi.

Vegapunk videoyu çekmeden önce Nikayi görse bence onu kesin Nika bulacak derdi, video daha once cekildigi icin halka yanlis bilgi gitti o yuzden millet galeyana geldi. :)
Öyle mi oldu yoksa Roger, One Piece’i bulduktan sonra hiçbir şey yapmamayı mı tercih etti?

Belki de Roger hiçbir şey yapmadı. Elindeki gücü kullanmak istemedi.

Veya şunu şöyle sorayım Roger’un elinde böyle bir güç varken neden hükümet ve Tenryuubito’ların onca haksız uygulamalarına göz yummaya devam etti? Çoğunun kötü olduğu korsanlara neden son vermedi?

Yoksa Roger mutlu bir dünya istemiyor muydu?
 
Öyle mi oldu yoksa Roger, One Piece’i bulduktan sonra hiçbir şey yapmamayı mı tercih etti?

Belki de Roger hiçbir şey yapmadı. Elindeki gücü kullanmak istemedi.

Veya şunu şöyle sorayım Roger’un elinde böyle bir güç varken neden hükümet ve Tenryuubito’ların onca haksız uygulamalarına göz yummaya devam etti? Çoğunun kötü olduğu korsanlara neden son vermedi?

Yoksa Roger mutlu bir dünya istemiyor muydu?
Dediğim gibi Roger'ın yaptığı ve bu bölüm açıklanan idamının amacı bu bölümdeki geri sayıma malzeme çıkarmak için. Diğer bir ifade ile Roger OP'u daha çok kişi arzulasın, Nika'nın ortaya çıkacağı 20 yıl sonraki dönem çalkantılı olsun WG'nin ve Denizcilerin eli meşgul olsun ki Nika daha rahat yol alabilsin, son düzlüğe güçlü karakterler girsin ki Nika'nın müttefiki çoğalsın şeklinde bir saikle yatırım amaçlı OP orda gidin alın beyanında bulunmuş olabilir. BM de düşerken Roger bunu niye yaptın gençleri üstümüze çektin dedi, şimdi Vegapunk da Roger bunu niye yapmış diye sorguluyor. 20 yıl sonra gelecek Nika'ya zemin hazırlamak için olduğu açık bence. Shanks'ın kolunu verip oynadığı bahis ile Roger'ın idamı aynı amaca hizmet ediyor.
 
10 yıl önce olsa, saçmalıklar olmasa ve mantıklı gizemler devam etseydi, bu bölüm efsane olurdu. Şimdi ise okurken sıkıldım.
 
Herkes bulabiliyorsa demekki ortada tarihi anlatan bir pone yok diye anlarım. Zaten olsa da okuyacak neredeyse kimse olmadığı için pone bularak dünyayı değiştirmek zor olur. He Roger ve oden gitmişlerdi belki Roger yazılanlar hakkında not bırakmıştır ama amatör bir davranış olur. Ben tokinin lili olduğu teorime sarılarak belki odenle gidip herşeyi anlatmıştır diyeceğim. Toki gitmiş miydi gitmemiş mi orada net hatırlamıyorum. Kimse hükümetin me yaptığını ve Vp nin anlattığı olayları bilmediği için rogerın işleri değiştirmesi zor olurdu. Bir korsana kim inanır? Ama adaya toki ile gidildiyse 20 yıl kehanetini falan bir yere kadar anlarım. Luffynin amacı raftele varıp kral olarak anılmak değil. Zaten gerçek bir krala denizin hiçbir yerinde kolay kolyay karışamazlar. Onun amacı özgürce her yerde dolaşabilmek. Mevcut gücü ve şöhretiyle bunu zaten yapabilir. Eğer hükümetin sırlarını bir şekilde herkesin anlayabileceği şekilde adaya bırakmışlarsa teachin işine gelir. Şantajla istediğine kavuşur. Devrimciler geçirirse ifşa edip yandaş toplar savaşır. Denizciler ele geçirirse kişiye bağlı olarak ya isyan edip adam eksiltirler yada hükümete bağlı kalıp sırrı saklar, diğerlerine engel, düzenin devamına yardım ederler.
 
Vegapunk niye spoiler versin Nikanın kaybettiği savaş yok Koskoca Roger görevi tamamlayamamıs Tüm kapılar nikaya çıkıyor ama ne hikmetse patlayan nikacılar oluyor tuhaf bir durum.
 
Bazı arkadaşlar WB'ye Tanrı ırkı demişler ama bölümden öyle anlaşılmıyor. O sahnede WB'nin Marco'ya Tanrı Krallığından bahsettiği görülüyor ve hemen sonraki panelde Lunarian King'i görüyoruz. Demek ki WB bir yolculuk sırasında Lunarian Krallığının varlığını Marco'ya anlatmış, kendisi Tanrı ırkından olsa 1200 bölümde en az 1 yerde geçerdi, yok öyle bir şey yani.

Diğer can sıkıcı kısım, Satürnden artık bıkmış olmamız, adam öküz başlı örümcek ama dayanıklılığı kakaolu puding seviyesinde. Kim vursa kol bacak bırakıyor, en son parça parça olmuş, en azından 1 Goruseinin yok olmasını çizebilirdi Oda, misal yenilenmesi Marco gibi yetişemesin de kurtulalım Satürnden diğerlerinden devam edelim.

Satürn de ölmezse tek çare sonraki bölüm Emeth'in hareket etmesini beklemek olacak.
 
Çinliler Shanks vs. Dark Shanks teorilerine başlamış. Serinin şaha kalkması yakındır.

Shanks aslında başından beri babası Garling'e çalışıyormuş.Hem Nikacılara hem yonko olarak korsanlara hemde Im sama tayfası goroseiye sızmış.Çifte ajan bile değil trible yapmış. :) Garling ne evlatlar yetiştirmiş be... aslan değil çakal yetiştirmiş hatta Aslan Akbey'i bile solda sıfır bırakır Shanks.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık