Satürn'ün Sarı Maymun'a Kuma ve Bonney'i öldür diye verdiği bir emir yok. Vegapunk ve klonlarını öldürecek, Luffy ve tayfasını öldürecek reaktöre ve punk kayıtlarına zarar vermeyip York'u sağlam getirecek. Dümdüz bir emir ama bunları yapmaya çapı yetersiz.
Bunun yerine arc başından beri garip gurabayı dövüyor Luffy'den çok Bonney'e vurdu,üstünden geçip gideceği Sentomaru'yu delikanlılık ayağına ağır yaraladı. Dümdüz kötü karakter Sarı Maymun.
Dediğim gibi, bu konuda insanlarda haterlık söz konusu olduğu için uzun uzadıya tartışmaya girmek istemiyorum. Çıkmaza girecek, ben a diyeceğim sen b diyeceksin ortak bir payda bulamayacağız.
Bu benim hayat görüşüm, ben kötülük safında olanları üç şekliyle değerlendiririm.
Birincisi kötülüğün kaynağı olanlar (Gorosei, IM, Kaido)
İkincisi kötülükten beslenenler (Lucci, King) Bunlar kötülüğe hizmet ederken kendi çıkarlarını da gözeten ya da kötülükten zevk alan kişiler. Akainu korsanları yok etmek istiyor bu yüzden kendisi dünya hükümetine göz yumuyor. Lucci gibi öldürmekten hoşlanmıyor ama kendi amacı doğrultusunda kötülükten de besleniyor. Bu gruba dahil olabilir.
Üçüncüsü kötülüğün etkisi altında olanlar. Kizaru’yu şimdilik bu gruba koyuyorum. İleride değişmezse umudu keserim.