kutsal ejderler serideki kansızlığın zirve noktasıdır .
Korsanlar içinde bile bunlarla yarışacak bir kötülük yok .
Hükümet denilen bir oluşum kuruluyor ve dünya bu otorite ile yönetiliyor ( yönetilmeye çalışılıyor )
Aşırı kast sistemi var ve herifler kendini kutsal toprakta soyutluyor . İnsan ticareti yapıyor , av partisi düzenliyor, köle alıyor istediğine el koyuyor, tonlarca yiyeceği keyfi tüketiyor vb . E.oda gerçek dünyanın kısmi yansımasını serisinde dokunuşlarla gösteriyor . Yani sistemi kendi yazdığı seride dolaylı yoldan işliyor .
Hükümetin( otoritenin ) olduğu yerde silahlı bir savunma gücü olmalıdır. Burada iş değişiyor , şöyle ki her karakterin kendi inandığı doğrular ona yön veriyor . Askeri bir pozisyonda olmak emir - komutaya doğrudan tabii olmak demek . Bir karakterin ailesi korsanlar tarafından öldürülüyor ve intikam duygusu bu karakteri denizci yapmaya itiyor . Kimisi korsanlara duyduğu nefreti onlarla savaşmak için denizci olmak için perçinliyor .
Denizciler içinde karakteri düzgün olanlar muhakkak olmalı . Gerçekçi bir yaklaşım bunu gerektirir . Koby saf iyi kalpli bir karakter ve amiral olmak istiyor . Amiral olunca da kutsal ejderlerin doğrudan emir komutasına giriyorsun , peki burada Koby ne yapmalı ? Tüm adalet anlayışını ve doğrularını bir kenara itip ‘’ bu pozisyon olmaz sanırım ya terfiyi reddedeceğim ya da denizcilerden ayrılmalıyım ‘’ mı demeli yoksa ‘’ amiral olayım nasılsa güçlüyüm ve işime geldiği gibi da takılırım , göreve göstermelik gider gelirim ‘’ mi demeli . İlk örnek Garp , ikinci örnek Kuzan . Taa ki Kuzanın gözleri farklı şekilde açılıncaya kadar . Water 7 arcında Kuzanın başına buyruk tavrına Satürn ‘’ yine her zamanki gibi habersiz ayrılmış karargahtan ‘’ deyip sitem ediyordu
Amirallerin içinde farklı kişilikler var .
Fujitora : onu denizci olmaya iten bir olay yaşamış gibi duruyor . Ancak karakteri yeri geldi mi dik duruş sergilemesi ve ağırlığını koymayı sağlıyor .
Ryokugyu : görünen kadar saf biri , ve bunu kutsal ejderlere hizmetin vazife olduğuna inandırmışlar , hakkında çok konuşacak şey yok .
Kizaru : gördüğümüz kadarıyla duygusal yönü var ama görevi ağır basıyor . Ve Ryo kadar olmasa da hükümete hizmet etmeyi vazife seçmiş .
Akainu : bu kadar katı ve kuralcı olmasının arkasında kesinlikle bir olay yaşantısı saklı . Otoriteye baş kaldırmaktan zerre korkmuyor ( goroseiye hesap sormaya giden biri bu adam ve konuşma tarzı hiç alttan alır gibi değil ve dobra ) . Son olaylarda gördük ki Kutsal ejderleri görmezden geliyor ( Tensei bölümünde de kutsal ejder olayına biz karışmıyoruz kutsal şövalyeler baksın ) diyordu . Ama kötü yönü katı disiplin anlayışı. Duyguları alınmış gibi hareket ediyor
yani buradaki eleştiri ve savunmalar iki tarak içinde bu yüzden haklı görünüyor .