Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1103: Çok Özür Dilerim, Babacığım...

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 147 77.8%
  • Orta

    Kullanılan: 27 14.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 15 7.9%

  • Kullanılan toplam oy
    189
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1.Ben hiç bir karakteri bazı arkadaşlar gibi körü körüne savunmam ve kutsallaştırmam.Bunları yapanıda umursamam.
2.Sabo sayesinde 9 isyan eden ada var ancak Dragon'un özgürleştirdiği bir ada yok.
3.Kutsal Topraklarda az kalsın Sabo ölüyordu ve sen galiba her devrimciyi Sabo seviyesinde sanıyorsun.2 Amiral varken Kuma'yı kurtardılarda o 2 Amirale bakmak lazım yani.(Olay güç değil anlaşma seviyeleri)
4.Sabo'ya Dragon haki bastıda bizim mi haberimiz yok?
5.Dragon gelecek için önemli bir karakter ancak şuana kadar yaptıklarıyla sadece laftan ibaret.Umarım karakter laftan ibaret kalmaz.O zaman Buggy'den üstün tutarım.

Benimde sana tavsiyem:Bir karakter hakkında gerçekleri söyleyenleri hemen hater olarak algılama.
Bir karakter hakkında boş yapanları hemen hater olarak algılarım. Bkz; Mihawk Buggy’i kesemedi diyenler, Mihawk’ta haki yok diyenler, Mihawk Vista ile denktir diyenler. Bu adamlara da hater dedik, Dragon hakkında boş yapanlara da hater dedik. Sen Buggy’den üstün görmüyorsan, körü körüne hatersın zaten. Meyve veren ağaç taşlanır. Her karakter Luffy gibi 1100 ayrı bölümde işlenemez, bazı küçük paneller bile pek çok şeyi anlatmaya yeter. Başından sonuna kadar okuduğun bu seride Dragon’un önemini anlayamadıysan, serinin temel kaideleri zihninde yer edinemediyse, tek yaptığın desteksiz atıp tutmaksa, sana hater derim. Dediğim gibi, aslında hiç bir şey yazmadan, patlatacağınız güne kadar yorumlarınızı görmezden gelsem, Oda gerekeni yapacaktır. Tek sıkıntı, hak yenmesine sessiz kalamıyor oluşum. Zamanında nasıl Mihawk haterlarıyla, Kaidou haterlarıyla, Sanji haterlarıyla mücadele ettiysek, bugün de Dragon haterlarıyla mücadeleye devam edeceğiz.

Benim bu mevzuyla ilgili analizim; Bazı arkadaşların, seride geçenler yerine forumda okumuş oldukları yorumların zihinlerinde yer ettiği, bundan dolayı asıl seri ile yorumlardan yola çıkarak zihinlerinde oluşturdukları diğer bir serinin zıtlık oluşturduğu. Bu boş yorumların hepsi birbirini tekrar ediyor. Biri kuyuya taş atıyor, sanki Oda’nın yorumuymuş gibi birileri o yorumu somut gerçeklik olarak forumda savunuyor. Halbuki seride geçenle bu arkadaşların zihinlerinde oluşturdukları şey arasında uzaktan yakından alaka yok.

Seride geçen; Kutsallar kötü, Kutsal karşıtları iyi. Devrimciler iyi, kutsalları savunan amiraller kötü. Bu seriyi okuyan, animesini izleyen, 12 yaşında çocuk dahi bu basit mantığı kavrayabilir. Buraya gelip, 5 dakika manga okuyup yorumlamayan, sonra günlerce forumda vakit geçirenler, kendi vakit geçirdikleri forumdan elde ettikleri etkiyi, serideki ana anlatılan konudan bağımsız olarak zihinlerinde yer ediniyorlar. Sonra da Mihawk = Vista, Mihawk = Luffy, Buggy. Dragon fikir adamı, Dragon = Buggy gibi safi trollük kokan veya seriyle uzaktan yakından alakası olmayan esrarengiz anlayışlara sahip oluyorlar. Bazen gidip bir arkı baştan sona okuyun, forumlardan uzak durun, kendi öz iradenizle yorumlayın, sonra bir daha seriyi değerlendirin. Bu tarz yorumları görünce aynı seriyi mi okuyoruz diye kendimi sorguluyorum…
 
Kendini lastik sanmıyor zaten vücudu lastik. Nika'nın vücudu da lastik.
Meyvesi zoan meyvesi ve insan modeli. Yani vücudunu lastiğe dönüştürmüyordur. Her şeyi yapmasına izin veren bir meyve, hayal gücüne bağlı, demek ki vücudu değişken formlara dönüşebilen bir madde. İstese bütün meyveleri taklit edebilir aslında.
 
Meyvesi zoan meyvesi ve insan modeli. Yani vücudunu lastiğe dönüştürmüyordur. Her şeyi yapmasına izin veren bir meyve, hayal gücüne bağlı, demek ki vücudu değişken formlara dönüşebilen bir madde. İstese bütün meyveleri taklit edebilir aslında.
Evet katılıyorum ateş çıkarma muhabbeti de buna bağlı sanırım.
 
Meyvesi zoan meyvesi ve insan modeli. Yani vücudunu lastiğe dönüştürmüyordur. Her şeyi yapmasına izin veren bir meyve, hayal gücüne bağlı, demek ki vücudu değişken formlara dönüşebilen bir madde. İstese bütün meyveleri taklit edebilir aslında.
Meyvenin açıklamasında öyle demiyor. Vücudu lastik olan Güneş Tanrısı Nika'nın Zoan meyvesi diyor. Yani vücudu için lastik olduğu belirtiliyor.
 
Yoruma başlamadan önce şu linki paylaşmak istiyorum.


Yabancıların kaleme aldığı bu yazıda OP evrenindeki EN BÜYÜK KAHRAMANın ayni benim soyledigim gibi Kuma oldugu belirtiliyor.

Şimdi yoruma gelirsek ilk başlarda Kuma için tamamen kahraman değil derken şimdi eylemleri ayırarak şu eylemde kahraman şu eylemde değile geldin. Tekrar etmeyeceğim, Kumanin tüm hayatı insanlara yardım etmekle ve kahramanlıkla geçiyor, sadece 9 yaşında yaptıklarından ibadet değil, şimdi bile adam aklı basında yokken Bonney i kurtariyor.

Açe in kahraman olarak anıldığını hiç hatırlamıyorum.

Garp kahraman ilan ediliyor ancak büyük ihtimalle Ivankovun dediği gibi Morgansin kolpasi çıkacak.

Bir de Garp senin dediğin kahraman tanımına girmiyor. Hicbir sevdiği için kılını kıpırdatmıyor. Ne Luffy ne Açe için aksiyon almıyor, onun yüzünden Açe ölüyor, E. ODA Garpa kahraman dedi diye kahraman demek senin yorumunu celiskili yapiyor.

Bir de Kuma için Kahraman ilanı var mangada.


Kuma için halen diyorum ki kahraman değil. Kuma kahraman değildir derken sunduğum perspektiften söylüyorum. Örnek verdiğin sayfada da ingilizcesini de okumuşluğum var "Kumaya borçluyuz. Bizi o kurtarmış" diyor. Pedro kahraman mıdır? Eğer kuma kahramansa Pedro da kahramandır. Benzer bir harekette bulunmuş. Ancak pedronun yaptığı bir tercih. kuma'nın yaptığı bir tercih. Bir tarafın galip gelmesi için kendinden vazgeçme durumu. Garp tam olarak bir kahramandır. Kötülerin tarafında olmuş olması kahraman olmadığı anlamına gelmez. Denizcilerin kahramanıdır. O fikri savunanların kahramanı. Bu yüzden de diyorum ki en büyük kahraman luffy'dir çünkü herkesin kahramanı adam.
Ace kahramandır. Beyazsakal'ın ölürken bahsettiği ace'in iradesinden kastı da budur. Ace ne yaptı. Buraya arabasta diyerek başlarsam işte o zaman evet kendimle çelişirim. Hayır Mariford'da yaptıkları. ondan önce beyazsakala kafa tutması. Karasakal peşinden gitmesi. Wano durumu. Çocukken ada yanarken yaptığı hareket. Bunları korkmadan çekinmeden eksi artısını hesaplamadan imkansız gözüksede yapıyor. Kardeşini sakazuki'den kurtardığı için kahraman değil. Sen beyazsakala nasıl hakaret edersin lan demesi kahramanca olan. Kaçma imkanı varken kaçmıyor. Garp aynı şekilde tek başına arı kovanına gidiyor adam daha ne yapsın.Ve dedim ki kumanın iki kahramanlığı vardır diyebiliriz. biri hadi yaşadığı adadaki kralı öldürmesi olsun. diğeri tabi kesin olarak köleleri kurtarmasıdır. Ancak luffye yardımı bonnenin hayatını kurtarması bunlar kahramanca şeyler değildir. He yok lan kuma kesin kahramandır diyorsan. diğer arkadaşın bakış açısıyla evet kuma animedeki en büyük kahramandır. tekrar yapa yapa öldüm lan. Arapça yazacağım bir dahaki sefere anlaşılmıyor herhalde.
 
Yalnız o magmada o ayak kopmadıysa vega muthiş sağlam bir maddeden yapmış Kuma’yı. Yüzüne aldığı darbede de sadece doku hasarı vardır o zaman kafatası taş gibidir
Akainun saldırısı ile kopma olmasa bile büyük hasarlı bir durum bekliyordum. İşte topallasın veya yüzünün bir bölümü erisin gibi ama karşımıza çıkan Kuma maşallah, hasar almamış gibi falandı. Adamın saldırısı magma ve direk metale temas ediyor. Kesinlikle daha çok hasara sebebiyet vermeliydi diye düşünüyorum.
 
Ama kendi düşünceme göre BM nin sağ kolunu Law ve Luffy çok kolay indirirdi. Doflamingo dan daha kolay düşeceğini düşünüyorum.
Doffy ı yenmiş luffy katakuriyi yenmek için power up almak zorunda kaldı. Yani doffy ı yendiği güçle katakuriyi yenemeyip gözlem hakide kendini geliştirdiki yenebilsin. Doffy le amiral karşılaşınca aralarında çok fazla güç farkı yok gibiydi. Ama seri devam edip amiraller sona kalınca tayfaya denk olabilsinler diye power up aldı amiraller.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık