Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1095: Ölü Olmanın Daha İyi Olduğu Bir Dünya

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 163 77.6%
  • Orta

    Kullanılan: 25 11.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 22 10.5%

  • Kullanılan toplam oy
    210
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mükemmel bir bölüm ama bu bölümün diğer iyi bölümlerden bir farkı daha var.Bu bölümle birlikte bazı okuyucuların tekrardan Oda'nın güvenini kazandığını düşünüyorum.

Bölüm Satürn'le başlıyor.İsteseydi Bonney'in saldırısından kaçarmış.Burdan egoist ve güç gösterisi peşinde olduğunu çıkarabiliriz.O zalim biri.Zaten meyve özelliği olan Ushi Oni'nin efsanelerde zalim ve vahşi bir yaratık olduğu belirtilir.Ushi oni ile ilgili daha fazla bilgi vereyim:

Efsanelere göre Batı Japonya'dan gelen ushi oni, suya yakın yerlerde yaşayan bir canavar sınıfıdır.Zehir soluyor, kasabalara korkunç lanetler yağdırıyor ya da hastalıklara neden oluyor ve İnsan yiyor.
Burdan yola çıkarak Satürn'ün kökeninin tıpkı Shanks gibi West Blue'a dayandığını düşünüyorum.

Satürn, gözlerinden aura yayarak Bonney ve Sanji'ye saldırmış.Burda öncesinde yazdığım gibi lanetli olduğunu destekliyor.Bonney yakalandığında bölüm daha da ilginçleşiyor.Fb görüyoruz.Burası çok önemli işte çünkü Kuma hakkında sonunda her şeyi öğreniyoruz.Kuma, genç Bonney'e Nika'dan bahsediyor ve Nika'nın davul ritmini seslendirip birlikte dans ediyor.Kuma Nika efsanesini biliyor ama ne kadar?

Kuma: "Bonney, Nika gibi insanları özgürleştiren bir kahraman olmak istiyorum!!"

Kuma'nın çocukluğu çok zor geçmiş.Hükümete yakalandıktan sonra annesi ve babasını kaybetmiş.Babası gözleri önünde kafasından vurulmuş,bu sahne aslında korku filmi gibi.Babası ona Nika efsanesini anlatmış.Kuma çok inançlı bir aileden geliyor.

Günümüze dönüğümüzde
Satürn, Kuma'nın bir zamanlar suç işleyen "Korsan Irkının" bir parçası olduğunu söylüyor.Geçmişte. "Korsan Irkında" Devlerin kanı var gibi görünüyor.İşte Kadimlerin korktuğu şey bu."Dev Kanı".Bu olay kayıp yüzyılla doğrudan alakalı.İm'in önündeki şapkayı hatırlayalım.Dev bir hasır şapka.


Kuma Nika hakkında düşündüğümüzden daha fazlasını biliyor.Çünkü kendisi bir Filozof.Ben Oda'nın Kuma'yı yaratırken rol model olarak Ninomiya Sontoku'yi aldığını düşünüyorum.Alttaki resimde de göründüğü gibi Kuma çocukken elinde (Nino)kin adlı bir kitabı tutuyor.Kuma çocukluğundan beri okuyan,araştıran düşünür biri.

Bahsettiğim filozof ise Japon bir tarımcıydı. Çocukken anne babasını kaybetti(Kuma gibi), ancak sıkı çalışma ve gayretle 20 yaşında düşen ailesini yeniden inşa etti.


Kuma'yı ilk gördüğümüzde elinde Güneşin önünde duran Rahibe resimli bir kutsal kitap var.Bu da Kuma'nın sadece Nika değil İm hakkında da bir şeyler biliyor olma ihtimalini gösteriyor.Çünkü İm Yaobikuni yani hiç yaşlanmayan,gençliğini ve güzelliğini koruyan bir Rahibe olabilir.Her şekilde İm kutsal biri.

Yaobikuni hakkında daha fazla şeyler yazıyorum şimdi.

Yaobikuni, sekiz yüz yıl (evet tam 800 yıl) yaşayan ancak tüm hayatı boyunca genç bir kadının genç görünümünü koruyan efsanevi bir rahibenin adıdır. Onun daimi gençliği ve güzelliği, kazara bir ningyo'nun etini(op için bu meyve oluyor) yiyerek elde edildi; bunun sonsuz yaşam bahşettiği söylenir.

Özetle Kuma aslında düşündüğümüzden çok şey biliyor.Kendisi filozof,büyük bir adam.Zaten kendisi de hep hükümete daha da yakın olmaya çalıştı.Çünkü kendince kayıp yüzyıl hakkında bir bilgisi yada teorisi vardı.Araştırmaları onu hep dünya hükümetine çekti.İm hakkında doğrudan bilgisi olmasa bile (belki de var) gerçeği açığa çıkarmak istedi.Okuduğu,elinden ayırmadığı kitaptan anlaşılıyor.Kuma, one piece için anahtar bir karakter.

Fb'ye dönelim.Çocukken Kuma'yı ivankov ve Bonney'ın anası kurtarıyor.Devrimcilikk hayatı böylece başlamış oluyor.Kuma hakkında artık çokca bilgi sahibiyiz.

Bu Tenryuubitolar ise her 3 yılda bir hükümete ait olmayan bir adada insan avlama oyunu düzenliyormuş.Toplu katliam yapıyorlar yani.Bu yılki daha yapılmamış.Kesin böyle bir arc geliyor.Bu elbaf arcında olmaz çünkü orası Shanksın koruması altında.Fakat Elbaf arcından sonra olabilir.Roger-Xebec gibi belkide aynı senaryoyu Teach-Luffy de yaşar.

Son olarak cidden duygusal bir bölümdü Kuma'ya çok üzüldüm.Chapter 513 te anlamı çok derin olan bir sayfa bırakıyorum.

 
Son düzenleme:
Sanji yine tek yemiş şaşırtmadı. Hiç bir zaman top tier seviyesine gelemeyecek.
Bazen şaşıyorum söylediklerine ve acaba diyorum kendisi bu söylediğine inanıyor mu?

Bir arc öncesinde Oven ve Daifuku'yu indiremiyordu. Sonraki arc sonunda aldığı power up ile 1.320 Milyar Beri'lik bir Yonkou sol kolunu indirdi. Queen gibi tonajı yüksek olan ve Antik Zoan olduğu için derisi çok sağlam olan birine attığı tekme öyle bir uzağa uçurdu ki bir an korktum acaba Kuzey Mavi'ye kadar uçar mı diye?

Sen kalkmış top tier olamaz diyorsun. Senin balon gibi şişirdiğin Zoro ile arasında çok minik bir fark var. Öyle senin sandığın gibi devasa bir fark yoktur. Bir tık önünde duruyor. Gerçi Oda gibi asalak bir yazarın elinde hız denilen kavram anlamını yitiriyor. Sanji'nin yanında kaplumbağa gibi kalan Zoro bu seride daha güçlü olarak nitelendiriliyorsa bu Oda'nın eşekliğinin delilidir. Her seride hızlı ve akıllı olan biri güçlü kişileri yenebilir. Kizaru'yu hızından dolayı şişiriyorsun amiral>Yonkou diyorsun. Aynısını Sanji'ye yapsana, gözle görülmeyecek kadar hızlı olabiliyor. İşine gelmez ama sonra böyle kalırsın ortada.

Top tier ise Zoro niye bir arc önce Apoo'dan hasar yedi. Adam sana burada hikaye anlatıyor. O anda birinin gücünü göstermek için birilerini her zaman harcamıştır Oda. Kaldı ki Sanji'nen tek yediği diye bir şey yok herif bakışlarıyla beyin patlatıyor. Sanji bile şaşkın olanlardan.
 
Son düzenleme:
Luffynin tüm enerjisi kizaruyu yakalamaya bitti. Kafaya bir tane koydu yerden kalkamadı. Luffy şu an hasarsız kalkıp saturnle kapışır.
 
Kizaru ve Luffy dövüşünü ben şu şekilde yorumladım ;
Önce Kizarunun flashbacki gösterildi , Vegapunk ile eskiden beri sıkı fıkılar . Satürn görevi verdi . Kizaru ise yapmak zorunda olduğu bir göreve başladı .
Ancak asıl amacının Vegapunku öldürmek olmadığını söyledi Luffye . Luffyde Vegapunku korumak için sürekli Kizaruyu uzak tutmaya çalıştı.
aralarında bir dövüş olmadı aslında Vegapunka odaklı bir Kizaru onu uzak tutmaya çalışan bir Luffy vardı .

Son saldırıda baş döndüren yıldız efektli saldırısını yaptı Nika ve enerjisi tükendi .
Kizaru devrildi bilinci de açık ancak baş dönmesi nedeniyle ayağa kalkamıyor . Sadece bir dakikaya ihtiyacım var demiş . Luffynin düştüğü durum ise saçma . Çünkü pili tamamen bitmiş . Oysa Kaido dövüşünde hemen toplanmıştı . Burası çok saçma olmuş

Rezalet bir dövüş okuduk . Adına dövüş denmez bunun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık