600 küsür bölüm önce yaşananlar haliyle unutuluyor, Kuzan'ın en baştaki derdi filo amirali olmak değil ki, adam sadece bunun için Akainu'yla kapışmadı, orada Kuzan Garp'ın rüyasında bile göremeyeceği bir tavır koyup Sakazuki kafasında olan birinin filo amirali olmasını engellemek için mücadele etti. Kuzan bunu yapmak zorunda değildi, Sengoku teklif etti, Gorusei yok biz Akainu'yu yapacağız dediğinde olay Gorusei'nin istediği gibi biterdi zaten. Burada savaşmayı Kuzan seçiyor. Adam adeta sisteme isyan ediyor. Sakazuki kazanınca da bu kafanın altında çalışmam ben deyip ömrünü verdiği denizciliği bırakıyor. Olay basitçe kaybetti gitti olayı değil.Niye kırgındı işte :d
Zaten iki ihtimal var ya kazanıp filo amirali olacaktı ya da kaybedecekti . Kendi isteği ile amiral kalmak istemeyip istifa etti .
Her şey Aokijinin elindeydi . Kaybetti diye bunalıma giren kendisi Garp napsın ki .
Aokijinin ki şu an görünen filo amirali savaşını kaybettiği için denizci kurumundan istifa edip adalet anlayışım değişti tribine girmek .Sonucunu göze aldığı savaşa giren de kendisi üstelik .
tutarsızlık var . Hadi her şeyi geçtim katıldığı adam Teach . Marinefordda gözü önünde tüm adiliği sergilemiş adamı gözü ile görmesine rağmen. Whitebearda Aokijinin gözü önünde ihanet etti .
Kuzan sword üyesi veya bireysel olarak gizli ajan değilse, nedenleri zaten açıklanacaktır. Ancak ilk akla gelenler Garp'ın bu mücadelenin öncesinde de sonrasında da Kuzan'a destek vermemesi, öncesinde Sengoku gibi tavır alıp Kuzan'ı Gorusei'ye karşı destekleyebilirdi, sonrasında da kol bacak bırakmış adama en azından bir geçmiş olsun diyebilirdi, Garp paşam donut yiyerek keyifçi Ray gibi ekrandan PH savaşını izlemediyse bir şey bilmiyorum.