Adam hep şansa bala gerçekleştirmiş çoğu icraatını diğer gruplar beklememiştir,şimdi de mesela luffy'i neden durdurmadılar zamanında diyorlar aynı sebepten luffy de roger gibi safın teki çünkü ha karasakal gibi birisi bu yola çıkarsa hemen indirirler veya shanks gibi kendini bilen biri olsa.Tanrı vadisi, Şövalyeler,İmu,Grosei,Vegapunk.Bunlar dünyaya şekil verirken Roger bunlar hiçbirine dalaşmaması çok düşündürücü.
Tanrı Vadisinde Roger ve Garp Xebec ile dövüşürken WB ve diğerleri şövalyelerle dövüşmüş olabilir.Tanrı vadisi, Şövalyeler,İmu,Grosei,Vegapunk.Bunlar dünyaya şekil verirken Roger bunlar hiçbirine dalaşmaması çok düşündürücü.
Roger korsanlar kralı olmadan önce muhtemelen bir tehdit unsuru değildi dünyanın gerçekleri söz konusu olduğunda. Roger rakiplerini ezip geçen arkasına dahi bakmayan etrafında hiçbir müttefiğinin olmadığı bir nevi şeytandı. Çok güçlü olsa da ekip olarak nihayetinde altı üstü bir tayfalık korsandı. Roger vesilesiyle korsanlar çağı başlayınca iş kontrolden çıkmış oldu. Kaldı ki Luffy gelene kadar da yine bir tehdit yoktu. Organizasyon sahibi korsanlar olsa da ülkeleri kendi istekleri ile kendisine bağlayacak kimse Luffy dışında hala yok. Bütün bunların dışında bir de şu an devrimciler diye bir gerçek var. O zaman o da yoktu. Roger gerçekleri fark ettiğinde hani şöyle bir geçmişe dönüp bakmışsa çok büyük bir yalnızlık ve yıkım görmüştür. Hayal ettiği bir şeyler varsa bile bunu gerçekleştirmenin imkansızlığını görmüş ve bunu bir sonraki nesle bırakmaya karar vermiş olmalı diye düşünüyorum.Tanrı vadisi, Şövalyeler,İmu,Grosei,Vegapunk.Bunlar dünyaya şekil verirken Roger bunlar hiçbirine dalaşmaması çok düşündürücü.
Galiba öyle olacak ve bana kalırsa Dragon derhal harekete geçerek Egghead a gidip Vegapunk'ı da almak isteyebilir. Bu silah hakkında soru sorabilir veya buna karşılık gelecek teknolojiyi alsak alsak Vegapunk'dan alırız diyerek oraya gitmesi bence çok iyi olacaktır.Dragon, Lulusia Krallığı’nı yok edecek derecede güçlü bir silahın Im tarafından kontrol edildiğini öğrenmesi bana göre bölümün en önemli yeri.
Neden diye soracak olursanız şöyle söyleyeyim:
Dragon hem kendisinin hem de Demvrim’cilerin böyle bir silahı alt edemeyeceğini biliyor.Düşünün sizin baş düşmanınızın elinde tek bir hamlede bir krallığı yok edecek bir silah var.
Siz bu durumda ne yaparsanız?
Tabiki de ona eşdeğer bir silah arayışına geçersiniz.Çünkü insan dediğimiz şey o denli güçlü bir silahla baş edemez.
Bana kalırsa Dragon, Im’in elinde bulunan silaha karşılık bu silaha muadil olan başka bir silaha sahip olmak için harekete geçecek.Yani Dragon’un antik silahlardan birini aramaya başlayacağı bölümler yakındır diye düşünüyorum.