Hayır siz siyah beyaz bakıyorsunuz olaya.Garp Ace'in idamına nasıl karşı çıksın? Ace gitmiş korsan olmuş. Babasının yolundan gitmiş. İnsanlar armut dibine düşer diye düşünmüş. Çünkü Ace de böyle bir hayatı seçmiş. Garp itiraz etsin diyorsun idamına.
Çok siyah beyaz düşünüyorsunuz bu işleri. Yaptı ise hep aynısını yapsın. Luffy'i yakalamadıysa Ace'i de kurtarsın. Hiç durumu, ortamı yorumladığınız yok. Dümdüz bir bakış açısı var.
Bak bu seride Crocodile gibi bir adam vardı. Savaş Lordluğu makamını kullandı. Terör örgütü kurdu. Dünya Hükümetini kuran 13 krallıktan biri olan ülkeye etmediğini bırakmadı. Yetmedi adamlara atom bombası attı.
Buna rağmen bu adamı bile idam etmediler. Hapiste tutuyorlardı.
Ace'in yaptıkları ortada. Yakalandıktan sonra olması gereken hapse girmesi. Buraya kadar Garp'ın tarafsızlığına laf etmem. Ama Dünya Hükümeti sırf dosta düşmana şov olsun diye bu çocuğu idam etmeye kalkıyor. Hiçbir haklılığı yok. Tamamen boş şov.
Bu noktada bile denizcilere sırt çevirsin demiyorum bu arada. Ama bu karara ses çıkarmasını beklerim. Elinde büyümüş bu çocuk. Bunu kabul etmemesi gerekir. İtiraz etti diye de Sengoku'nun işler durulana kadar Garp'ı hapiste tutması gerekirdi bu yüzden.
Ben o yüzden hiçbir şey olmamış gibi Marineford'a gittiği anda fişini çektim Garp'ın.