Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1060: Luffy'nin Hayali

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 229 77.6%
  • Orta

    Kullanılan: 47 15.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 19 6.4%

  • Kullanılan toplam oy
    295
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu Pedro olayına bende zamanında çok sinir olmuştum.Bir de o sivrizekalı Sanji düğünde Pudding'in kötü biri olmasını bildiği halde ve düğünde tayfanın sıkıştığı bir anda Pudding'e kalpli gözlerle jöle olduğu sahneler vardı.Oda komikliğin nerede yapılacağını bilmiyor.

O düğün esnasında hasbelkader tayfadan biri ölse Sanji'nin yaptığı son hareket tayfasının katiline kalpli gözlerle bakmak olacak.Utancı düşün.Sonra kalkıp Vivieeaaghhh diyorlar.Yersen.
Aynen çok feci durumlar kafa yorunca
İşte Oda bunları düşünmüyor. Ne kadar komik eğlenceli şeyler çizdim sanıyor.
Zoro haksız değil. Oda bu bölümde hiçbir karakterin özüne zarar vermeden konuyu kapattı. Vivi'nin yerini bilseler tehlikede olduğu haberini alsalar bir dakika durmazlar yerlerinde. İşin detayına girdiğin zaman Oda'nın kullan at yaptığı dramlar çoğu. Sıkıntı karakterlerde değil yazarda. Bizimkilerin sevdiklerinin yardımına koşmayacağını, yarı yolda bırakacağını düşünen varsa bugünden bıraksın seriyi.
Hikaye yardıma koşmalarını gerektirirse 5 dakika durmazlar, hikaye gerektirmezse 5 dakika sonra unuturlar. Sıkıntı yazarda. :good:
 
Benim değil Zoro'nun verdiği örnek yanlış çünkü kıyas yapmış. Ben, Zoro'nun aklıyla hareket etmesine bir itirazda bulunmuyorum ki zaten. Baştaki tepkisi normal. İki yonkouyu karşımıza almayalım düşüncesinde de haklıydı. Sorun sonrasında gelen saçma sebep. Vivi ile Ace aynı konumda kişiler değiller dolayısıyla kıyasta da eşitlik mümkün değil. Burada söylenmesi gereken şey ki kim olduğu fark etmez '' önce Vivi'nin nerede olduğunu bulmalıyız '' olmalıydı. Yine bir çare bulamayabilirdi bu arada. Mesele bunun es geçilmesi, kafa yorulmaması. Fakat mangaka bunun yerine ''macera'' tabanını kullanarak çok ucuz bir yol çizdi her zamanki gibi. Luffy meselesi de aynı bu arada. Kendisinin tanıdığı kişilerle ilgili haberlerin söylenip söylenmemesini Robin'e bırakıyor. Tabii ki ben bütün bu durumların sonunda ne Vivi'ye bir şey olacağını dolayısıyla '' Zoro sen engellemeseydin Vivi'yi kurtarabilirdik'' durumu oluşacağını ne de Hancock, Koby gibi birine bir şey olacağını dolayısıyla '' Luffy'nin gazete haberini merak dahi etmedim '' pişmanlığı yaşayacağını düşünmüyorum. Her şey bir şekilde yoluna giriyor en nihayetinde. Mesela gazetede bu olaylar yoktu Buggy falan vardı diye söyletmesi Robin'e çok olası değil mi ? Hepimiz bunu biliyoruz. Oysa bu kadar tehlikeli insanların olduğu yerde böyle ihmallerin pahalıya patlaması seriye ne kadar da ciddiyet ve gerçekçilik katardı.
Direkt sana cevaben yazmıyorum. Genel olarak da hem fikiriz zaten. İtirazın serideki genel bir temaya. Onu anlarım ama karakter üzerinden gitmek yanlış.
Zoro, Ace örneğini Luffy'nin söylediği söz üzerinden veriyor. Beğeniriz, beğenmeyiz ama serinin temalarından biri bu. Herkesin kendi macerası var.
Zoro'nun bu sözünde bir beis yok, çünkü serinin ruhuyla paralel bir şey söyledi.
Bununla aynı örnek olmasa da benzerini Wano içinde de gördük. Luffy yeniliyor ve yakalanıyor, ölüm tehlikesi var. Tayfa ise Luffy'ye güveniyoruz modunda. Yine herkes bu tavrın pişmanlık getirmeyeceğini biliyordu ama yine de karakterleri eleştiren çok oldu. Yani insan okuduğu seriyi tanımalı. Olabilir kurguyu / işlenişi beğenmemişsindir. Ancak eleştireceksen, Oda'yı eleştirmen gerekir.
Dediğim gibi ciddiyet konusunda sana katılıyorum. Ama şöyle ciddiyet de lazım: Hazırlıksız, anlık bir kararla Marigeois'e gidilemez. Bizim tayfa hep kolayca seyahat etti ama aslında biliyoruz ki GL'de bu iş öyle kolay değil. Hele de geriye doğru ilerlemek. Hani var mı Log pos? Geriye işaret edeni diyorum. Böyle fiziksel engeller de var. Seride bunlara değinilmemesi bunu ortadan kaldırmaz.
Gitmelerinin intihar anlamına geldiğini geçiyorum zaten.

Seride Oda bize pek yansıtamasa da bazı kısıtlamalar var. Her istediğin adaya kolayca ulaşamıyorsun. Yolculukları aylarca sürebilir. Bu şekilde Vivi'yi arayamazsın. Yonkou da olsan böyle bir lüksün yok.
Tabi Oda sağolsun bizimkiler nerelere baskın yapıp da hiç bir kayıp vermeden çıktıkları için, yine aynısı bekleniyor. Nolacak gitsin Im'i dövsünler, hazır gitmişken amirallere de ayar verirler hem.
Oda efendi sağ kol vazifesi olarak, işleyemediği ciddiyeti Zoro üzerinden ara ara yansıtıyor. İki yonkou muhabbetinde de mevzu buydu.
 
Zoro'nun söylediği şeyin doğruluğu ya da saçma olması bir tarafa, yahu abicim bu tayfa 10 kişiden oluşuyor. Birisi bir şey söyledi diye o konuda tartışılması, veyahut nasıl bir yol izlenmesi konusunda tartışılması gerekmez mi? Vivi olayının gündeme gelmesiyle yüzünü asıp ağlayan tayfa üyeleri, 2 saniye sonra gülmekten gözyaşları döküyorlar. Sonrasındaysa odak söylediği sözlerden dolayı Zoro'ya kayıyor. Luffy kaptan değil mi ki, nereye gidileceği konusunda net bir karara kendi otoritesiyle karar veremiyor? Vivi için Zoro'nun söylediği sözleri değil de, kendisine 4 numara denilmesini kaldıramayan Sanji, Zoro'yla dövüşmeye başlıyor. Odak net bir biçimde Zoro'ya çekiliyor ama, tayfa üyeleri de he öyle miymiş modundan öte bir modda hiç mi hiç değil. Vivi'nin kurtarılması için bir girişimde bulunulmasını ben de isterdim ama bu girişim, Bonney ile birlikte daha iyi koşullarda sağlanacak muhtemelen. Devrimcilerin ana odak olduğu bir arc izleyeceğiz, şuanlık öyle görünüyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık