Sanırım ilk defa bir tartışma içinde bulabileceğim bir mesaj atacağım. Kimse kusura bakmasın da tayfa da haki bilmeyen, rakiplerini yenemeyen, bundan sonraki rakiplerini de yenemeyecek tipler için sebep aramaya, mantıklı argüman üretmeye gerek yok. Element uydurmayalım kısacası. Luffy ne demişti Shanks ile ayrılırken? Seninkinden bile güçlü tayfa yapacağım. E hani? Usopp, Nami, Franky, Chopper, hangisini Shanks'ın adamlarının karşısına koyabilirsin? E.Oda adamsan eğer Luffy'e bu sözü tutturursun da şu tayfa üyelerinin kendi kendine güçlenmelerini beklemek yerine sıkı bir eğitime alıp gerçek bir korsan yaparsın.
Yonko tayfası olması Shanks'ın ekibindeki herkesin çok güçlü olduğu anlamına gelmiyor. Daha bir önceki chapter tayfasında kral hakiye gümleyen yeni yetmeler olduğunu gördük mutlaka bahsettiğin karakterlere denk olanlar çıkar. Yani Shanks ekibi büyük oranda canavar üçlü tarafından halledilir diye düşünüyorum.
Bunun dışında Nami power up olarak Zeus'u aldı ve almasa bile rotacı, Franky her ne kadar trol dövüşlerin vazgeçilmez duayeni olsa da ciddi bir vs atması durumunda power up almaya müsait bir karakter ve alternatifsiz marangoz. Seride alınan power uplar genelde dövüş sırasında alınıyor veya alındığını o sırada öğreniyoruz, karakterlerin uzun uzun eğitim yaptığını pek göremediğimizden almaya power up almaya müsait diyerek nika gibi bir saçmalığın tekrarlanmamasını umuyorum.
Chopper'a 2yden beri adamakıllı power up vermedi o konuda sonuna kadar seninleyim. Doktorluğuyla taşıyor dedirtmek için Queen'e hastalık yaydırttı. Madem sadece doktorluktu mevzusu hiç güçlendirmeseydi keşke en başından.
Daha da sana katıldığım bir konu Usopp. Gerçekten hiçbir vasfı yok tayfaya. Gag için yaratılmış olsa bile beceriksizliğiyle sinirlendiriyor beni şahsen. Perona ve Sugar gibi hax karakterlere karşı yaptığı troll savaşlar dışında en büyük performansını kendi kaptanına karşı verdi.
Eh, karakterin olayı zaten vasıfsız olmasıysa mevzu yeterliliğinden ziyade beğenip beğenmemek kalıyor. Tabii mcye, yosun kafaya lanet aşçıya oynarken Usopp'a da çıtırdan dokundurtsaydı güzel olurdu en azından bağ kurardık. Ben şahsen Alabasta haricinde kuramadım ki 1000 bölüm önceden bahsediyoruz.
Özet: Diğer karakterler bir şekilde bir şeyler yapıyor/deniyor her şey savaş değil ama Usopp harbiden vasıfsız.