Bölümü çok beğendim özellikle Robin ve Sukayiki dialogları bölümü diğer bölümlerden önemli kılıyor.
Bizim tayfa hala galibiyetin keyfini sürüyor(yamato hariç).
Sukayikinin söylediklerindeki garip olan konu,birdenbire adayı çevreleyen büyük surlar inşa edip ülkeyi kilitlemeleri.
Sebep ne ki? Daha sonra tepeden ülkeyi su basmış.Garip.Gelecek bölüm Robin ve Lawın denizin derinliklerinde Plütonu arayışlarını görücez.Hatta Plütonun kendisini bile görebiliriz,ben gelecek bölüm bunu umuyorum.
Ryokugyu ve Momoların mücadelesine gelelim.Momonun bedeni büyüsede beyni hala çocuk.Duygularını saklıyamıyor dövüşün ortasında sonunda ağlıyor.Hani çocuk adam derler ya.İşte tam cuk oturuyor ona.Sıklıkla olduğu gibi aldığımız spoiler baya faketi ve bence bu bariz belliydi.Ryokugyu hakkında ateşe karşı zayıf olduğunu birlikte öngörmüştük.Bölümde de görüğümüz gibi ormanın ateşe karşı zaafı var ama Ryokugyu bundan kendini koruma yolunu bulmuş.İllaki belli bir seviyeye kadardır.Kendisinin yıkım gücü epey fazla ama amiral olmaya hiç uygun değil.Hatta ben ona bakınca önceki hayatında korsanmış gibi hissediyorum.Çünkü disiplinsiz ve iş ahlakı yok.Bunu şöyle açıkliyim;
Hangi amiral üstünün sözünü dinlemez.Dinlememesini geçtim arkasından iş çeviriyor.Shanks gelmese Sakazukiden habersiz Luffyi alt etmeye gidecek ve başarısız olcak.Luffy ondan güçlü.Zeki bir adam değil ve çok başına buyruk bence denizcilerin ne kadar zor dönemlerden geçtiği burdan görünüyor.Adamı amiral yapmak zorunda kalmışlar.
Son olarak bölümde araya Red filminide sıkıştırmış.Bunu hep yapıyor.Benim için çok boş sahnelerdi bunlar.Beni filme yükselmedi.
9/10