Kinemon'un çatıda Luffy'den yardım istemesi ya da BigMom'un düşerken Roger'a kızması ilk aklıma gelenler. Bana kalırsa bu iki sahne Zoro'nun hiçbir şey olmadı sahnesinden de iyidir. 8 yıldır bu one piece'i izlerim. Hiçbir şey olmadı olayı kadar abartılmış bir şey görmedim.
(kötü bir sahne demiyorum. dünyanın en iyisi muhteşem ultra super muamelesini haketmiyor demek istiyorum.)
Evet o sahne abartılıyor ama insanların abartıyor olması o sahneyi değersizleştirmez. Thriller Bark arc'ında, Kuma geldikten sonra Zoro'nun sahneleri 10 üzerinden en az 8'lik sahneler. Zor durumda kaldığında, elinden gelen her şeyi yapmasına rağmen yetmediğini fark ettiğinde dostları için düşünmeden canından vazgeçiyor. Çok iyi sahne ve benim ilk 5'imde olmasa da bence en epik 10-15 One Piece sahnesinden biri.
Normalde zevkler ve renkler tartışılmaz der ve saygı duyuyormuş gibi yapıp tartışmam böyle konuları ama paylaşımımın bir kısmını alıntılayıp, devamını yok saydığınızdan yazıyorum:
Ben, alıntıladığınız yazının devamında, tayfanın ölüm/yaralanma ile olan ilişkisinden bahseden sahnelerden örnek verdim ve tayfada kimsenin böyle bir sahnesi olmadı diye düşünüp yan karakterin de yan karakteri olan Yasuie'nin ölümü beni en çok etkiledi dedim. Gerçi kendimi de eleştireyim, Nami'nin Ulti ile olan sahnesi aklıma gelmedi ilkin. İyi sahne.
Sizin verdiğiniz Kin'emon ve Big Mom örnekleri hakkında ise bir şey diyemem. Zevkler ve renkler.