Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1044. Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani mangaka luffy'ye karışık kaset yüklemiş. Bu çocuğun rakipleri boşa uğraşmış bunca sene, Roger bile seçilmiş olmadığını anlayınca salmıştır. Her şey planlanmış.
Roger'ın tam karakterini göremedik. Ama o da Luffy gibi biriydiyse sırf meyveyi yemediği için bu işi başaramamış olabilir. 800 yıldır meyveyi uyandıran olmamış. Roger uyandırabilir miydi? Bence uyandırmak için güçten çok karakterin önemi var. Roger'ın partileri seven biri gibi duruyordu. Özgürlüğe de düşkündü. O da potansiyel biriydi büyük ihtimal.

Ama Ace, Kaido, Dof felan bunlar uygun değillerdi. Bu meyveyi uyandırabilecek yapıya sahip değiller.
 
Luffy ile Sun God paralelinin temelinin Skypiea'dan atıldığını düşünüyorum işte. Hedefi Ay'a (Güneş'e kontrast olarak) gitmek olan, halkı kölesi yapan despot 'Tanrı'yı yeniyor. Halkı özgürlüğüne kavuşturuyor. Şafağı getiriyor Shandialılara, bulutların arasında yaşıyorlardı o zamana kadar yanlış hatırlamıyorsam. Ay ve Güneş ilişkisi de birden çok kez geçti şu ana kadar. Ay'ı görünce vahşi hayvanlara bürünen Minkler, özgürlüklerinin Güneş ile geleceğini düşünüyor. Aynı şekilde bu ark da Ay ışığında yapılan savaşı bitirerek şafağı getirecek Wano'ya, halkı özgürlüğüne kavuşturacak.

Nika neden bir Tanrı olarak görünüyor, neden lastik benzeri güçlere sahip, ne tür bir mitolojik varlık bu soruların cevabı yok henüz. İlki hakkındaki düşüncem özgürlüğü arzulayan insanlara özgürlüklerini kazandırmasından dolayı. Mesela, Wano da izole bir ülke ve oradaki tanrıdan da bekçi olarak bahsedildi Hyogoro tarafından. Aynı şekilde Yamato'nun yediği meyve de Wano'yu koruyan bir Tanrı. İnsanlar arzularına göre tapmışlar belli kişiliklere.
Marineford Savaşı'nda doğru düzgün haki konsepti oluşturamamış bir adamın, 850 bölüm önceden Luffy'nin meyvesini bu şekilde tasarladığına kimse inandıramaz beni.
 
Gol D. Roger'ın son adaya vardığında sake bulduğuna dair teori vardı.

Joy Boy partiye devam edin diye bir not bıraktı herhalde, Shanks ve geride kalanlar o günden beri partiliyorlar. 🤣 Meyveyi de o yüzden gidip çaldı. Joy Boy'un meyvesinin Nika çıkacağı bariz.
 
Problem meyvenin verdiği güç değil. Joyboy olmanın meyve yeme şartına bağlanmış olması. Meyvenin de iradesi var ve hükümetten kaçtığı gibi Luffy'i de seçmiş. Luffy kaderini seçen değil, kaderi tayin edilen biri olmuş oldu. İş Luffy'den çıktı yani. Özgürlük falan hak getire. Ha dersiniz ki meyve Luffy'nin potansiyelini sezdi de ona yedirdi de falan filan. Meyve herkesten daha öte bir üst akıl olmuş oluyor o zaman. Ana karakter Nika meyvesi şu durumda.
Teach "Meyve kullancısını seçer. Bu meyve beni seçti." diyordu. Onun gibi olsa gerek.
 
Marineford Savaşı'nda doğru düzgün haki konsepti oluşturamamış bir adamın, 850 bölüm önceden Luffy'nin meyvesini bu şekilde tasarladığına kimse inandıramaz beni.
Meyve bağlamında demedim. Luffy ile öyle bir paralel çizdi yani daha önceden. Ha belki 1-2 seneye kadar Güneş Tanrısı'nın iradesini taşıyora getirecektir senaryoyu da şimdi meyveye çevirmek istemiştir orasını bilemiyorum. Meyveyi de o zamandan düşünmüş olsa şaşırmazdım ama.
 
Olamazmış. Kaido yapısı gereği hiçbir zaman uygun değildi. Özgürlük düşkünü değil. İnsanları aksine köleleştiriyior. Bir önceki bölüm de Kaido kölemsiniz derken bu bölüm Luffy özgürlük ile ön plana çıkıyor. Serinin başından beri hep özgürlük teması işlendi Luffy için. Hep parti adamı olarak eğlenceli bir adam olarak çizildi.
Ne özgürlüğü ya. Reis bana özgürlük deme. Kaido işin şakası da mesela Roger'ın tek eksiği meyveyi yiyememiş olmak. Her şey meyveye bağlandı. Bütün hikayenin en kilit olayı şu meyvenin iradesi.
 
Kaido'nun meyvesi ateş, yıldırım, rüzgâr kullanıyor; uçuyor, uçuruyor (koca adaları bile); meyve gücüyle dev bir boyuta geliyor, vücudu güçleniyor. Muhtemelen suda bile nefes alabiliyor.

Karışık kaset Luffy'nin meyvesi ama evet. :D
Kolunu ilk defa şişiriyor sanki. Mekânı lastiğe çevirmesi de zaten uyanışından beklenen bir şeydi.
Biz diyoruz ki Luffy ne yapıyorsa, Lastik Meyvesi yemişken yapsaydı. Bizim karşı çıktığımız şey Oda'nın dere geçerken at değiştirmesi, onun haricinde bir problem yok. Kaido'ya gelecek olursak ejderha meyvesi ile bu yazdıklarını yapamaması saçma olurdu, çünkü doğu ejderhalarında temel olan güçlere sahip.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 152)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık