Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043 Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu öncekiler gibi değil düş kalk yapıp sonunda hallediyodu burada tüm düş kalklara rağmen Kaido galip ilan edilmiş. Spoiler doğruysa Luffy bir daha kalkamaz mantıken çünkü Oda kazanan Kaido yazmış.
5 bölüm önce de ben kazanacam aşağıdakilere söyleyin dedi, diğer bölüm anons geçti lütfü düştü diye. Olur öyle bir tur da başkentte döver Kaido sonra beraber düşerler.
 
Bu kadarı tabi ki one piece nin tarzı değil ama eskiden bu seri hem animesinde hem de mangasında bir duygu verirdi bize. Mesela gemi işçilerinin, aslında CP9 ajanları olduklarını öğrendiğimizde, kayda değer bir ölçüde şaşırmıştık.

Aylar sonra bugün son çıkan anime bölümünü izleyeyim dedim ama kalite yerlerde. Ace in ölümünden sonraki flashback sahnesinde, garpla olan bir konuşması; "Ace: Yaşıyor olmam sence doğru mu? Garp: Bunun cevabını ancak yaşayarak öğrenebilirsin." ne kadar kısa öz ve vermek istediği duyguyu veren bir sahneydi diye düşünürken yamatonun ejder heykelini kırma sahnesine yazıklar olsun dedim. Ateş gücü olmayan yamato kanabo gibi ateş etkisi olmayan bir silahla, patlama tepkisi vermeyecek bir heykele vururken neden etrafta patlamalar, alevler olur ki? Neden öyle güçlü biri, bir heykeli kırabilmek için 30 saniye ağğğğ diye bağırır ki? Halbuki eskiden olsa yamatonun "kır zincirlerini" metaforu olarak kullanılan bu sahne bize çok güzel sunulurdu ve değil 30 300 saniyeye yaysalar gözümüze batmazdı. Şimdi ise türk tv dizileri gibi zaman doldurma çabası içindeler. Eskiden o sahneleri gerek komedi gerek trajedi kaliteli bir şekilde doldururlardı.

O zamanlar hem gülerdik, hem ağlardık hem de bu görsele yakın sahneler de şaşırırdık. Bence bu düşüşün en büyük sebebi Odanın seriyi eskisi kadar ciddiye almamasının yanı sıra, toei animation çalışanlarının bireysel olarak derinlikli düşünce şekli olmayan akşam kafasını yastığa koyunca, "yaşıyor olmam acaba doğru mu?" gibi sorgulamalar yapmayan sıradan insanlardan kurulu olmasıdır. Zaten 1989 yapımı Dragon Ball Z den sonra doğru düzgün bir yapimlari yok bence.

Ne ağladım be :) neyse ki başyapıt AOT var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık