Kaido'nun sözlerine göre Joy Boy'un da ölmemesi gerekiyor mu? Yani Kaido'nun Joy Boy hakkındaki beklentisi her ne ise onu Luffy ölerek (denize düşme) bu beklentiyi gerçekleştiremiyor. Kaido'ya göre Joy Boy'un ölmememesi ve bir şeyler göstermesi gerekiyor. Dolayısıyla Luffy'nin ölüp Joy Boy olarak doğma meselesi Joy Boy hakkında bizden daha fazla bilgisi olan Kaido tarafından çürütülüyor (bence).
Bir de " Sen de Joy Boy değilmişsin" lafına ithafen şunları söylemek lazım. Kaido belki hayatı boyunca bu aramış olabilir. Hatta Luffy'den Red Rock yediğinde Luffy'nin arkasında gördüğü karakterler de Kaide'nun Joy Boy olarak beklediği kişiler olabilir. O yüzden reenkarne olayı değil benim gözümde hala.
King ve Kaidou arasındaki muhabbeti hatırlayalım. Kaidou'nun "Benim Joy Boy olduğum inancında mısın? Benim inşa ettiğim dünya senin beklediğim şey mi?" sözünden sonra King'in " Efsaneler efsane sadece. Senden istediğim bir şey yok, sana tabiyim, en güçlü olmaya devam et yeter" demesi Joy Boy hakkında bazı ipuçları veriyor gibi. Konuşmadan anlaşılan Joy Boy'un yeniden geleceği, dünyayı değiştireceği ,özgürlük getireceği, çok güçlü olacağı vs bir takım efsane/kehanetler var. Haliyle Joy Boy bu kehanetleri gerçekleştirmeli. Bu noktada bu muhabbet Kaidou'nun Luffy'e sözü ile birleştirildiğinde Kaidou aslında şöyle demiş gibi oluyor :
"[Sen Joy Boy olaydın beni yener x ve y (artık kehanet ve efsanelerde ne varsa) gerçekleştirirdin ama denize dibine gömülüp, öldün]... Sen de Joy Boy değilmişsin".
Yani burada Kaidou'nun lafı reenkarnasyon ihtimalini kaldırmaz.
Hem bu King ve Kaidou arasındaki muhabbet Joy Boy'un unvan olma olasılığını bile azaltıyor. Çünkü bu tür konuşmalarda kimse Joy Boy hakkında Korsan Krallıktaki gibi olmak diye konuşmuyor. Mesela Kaidou "Sen benim Joy Boy olduğumu mu düşünüyorsun" diye soruyor, Joy Boy olacağımı mı düşünüyorsun demiyor. Çünkü Korsan Krallık gibi olunan bir şey değil. En iyi ihtimalle Poseidon tarzı bir durumu var Joy Boy'un.