Vay be bir devrin daha sonuna geldik haa koskoca Bigmom yenildi gibi duruyor ayrı bir arc da bile kaybetmedi kadın kaido arcinda kaybetti . galiba yazarların fazla güçlü tanımladığı karakterlerin sonu böyle oluyor . Nasil kaybederse kaybetsin kimseyi memnun edemeyecekti ve öyle de oldu .bir doktor çıkıp O kadar çocuk doğurduktan sonra bigmom bile olsan vücudun kaldıramıyor falan deseydi rakiperinin surekli nerden cikarttigi belli olmayan gucleri ile kaybetmesinden daha inandirici olurdu, hic degilse benim için . Çizimler güzel ,karakterler karizma ,Kid ve Law arasındaki atışmalar eğlenceli ama beni rahatsiz etti bu son, birşeyler oturmadı kafamda . Tanimlayamadigim bir rahatsızlık oluşturdu bu sayı. Tanrının bir tik altı gibi gösterilen bigmom'un sonu daha epik olmalıydı sanki, Roger bile savaşmadan yol için ihtiyacı olan şeyin kopyasını alıp uzaklaştı deniliyordu yanlış hatırlamıyorsam . Bu hatayı bir kez daha yapmam demişti brook'un başarısı ile bu hata tekrarlandı, hafızasını kaybetti bizimkilere yardimci oldu, hafızasını kazandı ama öldürmesi gereken herkesin elinden kurtulmasına izin verdi kah analık bilmemnesi yüzünden kah akıl almaz bahanelerle, ilk gösterildiğinde gerçekten korku unsuru olan bir karakterken sonunda madara oldu benim gözümde , komedi unsurundan öte olmayı hak eden bir karakterdi ,şeker hastası bunak olarak yitip gitti . Yillar sonra sahi bir imparator vardı neydi o şeker hastasi akılsız bir kadındı denecek hale geldi . Tebrik ediyorum. Ceviri için teşekkürler. Umarim shanksi da tek kollu alkolik madrabaz yapmaz diye ümit etmekten başka birşey dusunemeyirum uzattım dahada uzatırdım ama bu kadar bile fazla sanki