Hayır, benim anlamadığım şey Nami bu dili öğrense, Dünya Hükümeti'nin bundan nasıl haberinin olacağı. Robin, Oharalı olmasa onu bile kimse bilmezdi, ki en başta da "çocuk bu, bilmez" falan deyip ellememişlerdi. Ortada yük ya da travma falan yok bana göre. Hatta Yol Kitabeleri olayı çıktığı anda Robin'in "bana bir şey olursa, ortada kalırsınız, o yüzden birinize dili öğreteyim" demesi gerekirdi.
gerçek dünyada senin dediğin gibi davranmasını bekleyebilirdik ama one piece evreni sınırları içinde ve okuduğumuz mangaya göre değerlendirince, tayfada kimse birbirine bir şeyler öğretmiyor zaten. öğretiyorsa bile oda böyle paneller çizmediği için bize gösterilmiyor. usopp, naminin silahını ilk upgrade ettiğinde, nasıl çalıştığını anlatmak yerine, kağıda yazıp nami'ye vermiş, nami kağıdı okumaya tenezzül etmemiş, dikenli kadınla dövüşürken okuyordu. yani öğrenmeye istekli bir tayfa değiller. nami robinin bazı kitaplarını okuyor mesela ama daha çok kendi alanıyla ilgili olanları okuyor gibi gözüküyor. little garden'ı okuduğum bir kitapta görmüştüm demişti.
nami öğrenmeye çok istekli bile olsa, ödülü artmasından korktuğu için öğrenmek istemez.
nami güçlü bir karakter değil, bu bilgiyi sır olarak saklamaya uygun değil. beli karşılığı satabilir bile.
robin'in değerli olmasının nedeni bu bilginin çok az kişi tarafından bilinmesi, başkaları bilirse, robinin bir değeri, anlamı kalmaz. hem çizer olarak oda böyle düşünüyordur, hem de robin böyle düşünüyordur.
dünyada bu dili bilen başkaları da var, impel down'dan kaçan elemanlarla ilgili teoriler vardı. bence ilerde başkaları da çıkabilir. oda için başkaları varmış demek için çok uğraşmasına gerek yok. hasırşapka tayfasında ise birden çok kişiye ihtiyaç yok.
robin'in başına birşey gelecek diye düşünüyorsunuz ama one piece dünyasında böyle birşey olmayacak zaten. luffy bunun garantisi gerekirse hükümete bile savaş açıyor. poneleri okumak ise luffy'nin yada tayfadakilerin hayali değil. böyle bir arzuları yok. sadece robin bunları okumak istiyor.
ilerde oda robinin tayfaya uymadığını düşünürse, başkasına bu bilgiyi öğretebilir. yada robinin kaçırılmasını ve başkasının poneleri kullanmasını da istiyor olabilir, hikaye nasıl ilerleyecek bilmiyoruz.