Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1037 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D.'ler "tanrının doğal düşmanı" olarak tanımlanıyor. Burdan yola çıkarak üretilmiş "Tanrının doğal düşmanı şeytandır, şeytanın İngilizcesi de Devil yani D. = Devil (şeytan)" teorisinin an itibariyle tuttuğunu düşünüyorum. Peki neden böyle düşünüyorum?

Bence adı gizlenen meyve Yami yami yani Karasakal'ın meyvesi. Bence bu meyvenin gerçek adı "Aku aku no mi". Aku Japoncada şeytan demek. Burada tam Oda'lık iyide bir kelime oyunu var. Şeytan meyvesi Japoncada "akuma no mi" ve adı değiştirilmiş bir "akuma no mi" var, bununda "aku aku no mi" olması çok güzel bir kelime oyunu olurdu.

Bence Karasakal'ın bu meyveyi bu kadar istemesinin sebebi de bu. Baktığımız zaman Karasakal'ın "anormal bir vücudu" olduğu söylendi ve bu bilgi onun ikinci meyveyi yemesinden hemen sonra verildi yani ikinci meyveyi yemesi Karasakal'ın anormal vücuduna bağlandı. Dolayısıyla ikinci meyveyi yemek karanlık meyvesinin gücü değilse bu adam neden bu meyveyi bu kadar çok istesin? Tamam güçlü ama bu kadar üstüne düşmeye değecek çokta bir numarası yok. Dolayısıyla ben burda Karasakal'ın bu meyvenin uyanışının ne olduğunu bildiği için istediğini düşünüyorum.

Genel itibariyle bakarsak adı değişen meyve "şeytan" meyvesiyse buna en uygun meyve de karanlık olurdu. Ve Karasakal karakteri de seride saf kötülüğü temsil etmesi sebebiyle hem amacı hem davranışları hemde karakteri sebebiyle şeytan olmaya en müsait adamlardan.

Bence geçmişte bu meyveyi uyandırıp şeytana dönüşen kişiye "devil" ın kısaltması olarak "D." adını verdiler. Bu adamın yani D.'nin amacı nedir bilmiyorum ama bence D=Devil tutmuştur. 😀
 
eğer gorosei'ler momo'yu kinemon'u, kınları yeni gördülerse, 20 yıl önceden geldiklerini anladılarsa, toki'nin meyvesiyle ilgili konuşuyor olabilirler. sonuçta 800 yıl önceden gelen bir karakter, meyvesi de oldukça tehlikeli. bir de kınların yaralarını sararken görmüştük bir hatun. toki olabilir demiştik, daha kim olduğu açıklanmadı diye aklımda kalmış.

ben yeni bir meyve uyanışından söz etmemiş olabileceklerini, sadece adının değiştirildiğini söylemiş olabileceklerini de düşünüyorum.
uyanma sözcüğü farklı anlamda kullanılmış olabilir, law meyvesini uyandırdığı için kullanılmış olabilir yada zunisha'nın yıllar sonra momo'nun çağrısıyla uyanması için de kullanılmış olabilir.

tam hatırlamıyorum ama law flashback sırasında ope ope'nin güçlerinden kimsenin haberi yoktu galiba. adı değiştirilen meyvenin law'ın meyvesi olması da gayet olası duruyor.

son olarak eğer wano'ya gelen zunisha dışında teach yada dragon olabilir. düşen imparatorların meyvesi için yada zayıflayan rakiplerini indirmek için, teach'in gelmesini bekliyorum ama goroseiler'in teach'le ilgili böyle konuşması pek mantıklı gelmiyor.
 
Son düzenleme:
Yoo ben o noktayı kaçırmadım çünkü ortada kaçırılan bir nokta yok. Adamlar oturdukları yerden genel bir durum değerlendirmesi yapıyor ve o an gerçekleşen olaylar zinciriyle konuları değişiyor. Adamlar önce Levely'nin lanetli olmasını konuşuyor. Ordan sonra Wano'ya odaklanıp Robin ve dövüşler hakkında konuşuyolar. Yaptıkları şey genel bir değerlendirme. Bu değerlendirmenin ortasında bir bilgi geliyor ve adamlar "HAYIR BU İMKANSIZ" diye tepki veriyor. Bu bilginin nerden geldiğini bilemezsin. Üstelik öyle bir diyorsun ki sanki adamlar önce bunu öğrendi sonra wano konuşmaya başlayıp "o kişiyi öldürün" dediler.. Hayır adamlar Wano hakkında genel konuşuyorlar ve bu dövüşte birilerinin ölebileceğini, onu öldürenin de silinmesi gerektiğini söylüyorlar.
Bu saatten sonra Amiral gönderseler, yine öldüremezler. Bu beşlinin emirleri bir işe yaramaz artık. Bundan sonra biz emir vereceğiz, onlar kaçacak yer arıyacak.
 
Ne meyvesi olabilir.
Mesela şu bon-chanın meyvesinin bir benzeri diğer meyveleri kopyalayan bir meyve. Senaryosuda hazır;
- eski dönemde bu meyve yüzünden dünya hükümetinin başına gelmeyen kalmaz bu yüzden bu meyvenin sahibi ölünce meyveyi lastik meyvesinin ozelliklerini kopyalatıp ismini lastik meyvesi yapıyorlar böylece kimse bu meyvenin asıl gücünden haberdar olmayacak tabi meyveyi uyandırana kadar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık