Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1034 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ney ne alaka o sahnede verilmiş bir bilgi sen neye istersen inan. Haki çarpışması olmadan o tür kıvılcımlar çıkmaz. Silahlanma, Gözlem, Fatihin hakisi'nin ileri seviye kullanımlarını gördük aynı şekilde Şeytan Meyvelerinin.. ben ne meyvelerde ne de hakilerde yeni bir şey ortaya çıkacağını sanmıyorum.
Tamam işte, mesele o. Vurmadan önce başlamış yıldırımlar. Vurunca olsa haklısın. Her güçlü teknikte daha vurmadan yıldırım çıkacak olsaydı mangayı okurken yıldırımdan kör olurduk yav. Burada bir şey var.
 
@Phoenix

Beyaz haki ne yav İso? Ateşi yakan magmayı gördükten sonra sıra hakiyi yakan ateşe mi geldi yoksa? :D
Musti, konunun ateşle ilgili olması daha saçma. Alev miktarıyla Yıldırım çıkıyor olsaydı Ace, Entei atarken yıldırım fırtınası olurdu. Yahut teknik gücü ile alakalı olsa yine çok sık görürdük. Ayrıca, Ray'in elinde topladığı haki de beyazdı. Mangaka yeni bir şey deniyor olabilir.
 
Kur'an'ın cinler arasında yer aldığını bildirdiği ifrit, Taberî'ye göre cinlerin reisi veya onların en güçlüsü, Mücâhid ve Katâde'ye göre en azgını, Ma'mer'e göre en zeki ve kurnazıdır (Taberî, XIX, 161-162; Fahreddin er-Râzî, XXIV, 197). "Cinlerden bir ifrit" ifadesi bazı hadislerde de geçmektedir.

İlginç.
Kur'an'da geçen Süleyman Aleyhisselam kıssasında Hz. Süleyman maiyetine Belkıs'ın tahtını hızlı bir şekilde getirecek biri olup olmadığını sorar. Cinlerden bir ifrit Hz. Süleyman'a "Sen makamından kalkmadan ben onu sana getiririm, bu işe gücüm var" der. Maiyetinde kitaptan İlmi bir bilgisi olan bir kişi( bu kişinin Süleyman Aleyhisselamın vezirlerinden Asaf bin Berhıya olduğu görüşü hakimdir) ise Hz. Süleyman'a "Ben onu sen göz açıp kapayıncaya kadar getiririm" dedi ve rivayetlere göre iki aylık mesafede olan şehirden Belkıs'ın tahtını göz açıp kapayıncaya kadar kısa bir sürede nakletti.

İfrit genelde kötü şeylerle anılsa da bu kıssaya da nazaran cinlerde de olduğunu gibi iyi-kötü ayrımının tam olarak yapılamayacağı bellidir. Cinler de daha çok kötü olaylarla anılsalar da aslında iyi kötü seçme konusunda insanlardan farkları olmaması gibi, İslam'a göre. Oda Sanji'nin saldırılarını seçerken genelde Şeytan ve Cehennem tarzı kelimeleri seçtiği için detayda biraz garip gelebilir belki. Büyük ihtimalle kıssadaki aşırı yüksek hıza bir atıf yapılmış gibi geliyor.
 
"“Exoskeleton”, “strength”, “speed”. All of them are combined.
The “Color of Arms Haki” that I have been training, is combined with the “exoskeleton” too...
And now my legs are much stronger and can withstand heat greater than before!!!"


Yanılmıyorsam. Güç,hız,exoskeleton,silahlanma hakisiyle çorba yapmış beyaz haki üretmiş adam. :D
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık