Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1028 Spoiler Yorumları

  • Konbuyu başlatan Silinmiş Üye
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Silinmiş Üye

From Redon:

Sanji'nin gerçek anası Vegapunk.
Salla anam salla. Bilimden uzak fukara köylü. Adama bi kerem "jiji" falan diyorlar sen gelmişsin neler diyon. Okama Ferhat nolacak :artiz:

Judge'ye kız verilir mi la? Vegapunk öyle bir şey yaptıysa başlık parası alıp kız veren kırolardan gözümde farkı kalmaz.
Yaov bu Judge'a ne kız vereceğiz. Benim bacım falan yok hepsini kaybettim ben. Hele hele laflara bak ya. Bi de kıro olduk puh sana
 
Şimdi Sanji'nin oda'nın üvey evladi oldugunu biliyoruz. Ona boyle belesten bu kadar gücü vermez Oda. Karsiliginda Zorocuğuna ne power up ekledi ekleyecek ona bakalim. Sanji onemsiz zaten sanji neki.
 
@Capori şu arkadaşa sanjinin estetik tekmelerinden bir kolaj yapar mısın?
Canım onda sıkıntı yok zaten. Haki yok meyve yok boks yapar gibi dövüşen düz adamın dövüşü de gayet estetik olabilir. Tablo gibi Berserkte Gutts reis patlamalı uçmalı kaçmalı güçlere mi sahip?


Ama One Piece gibi tarzı uçuk güçlere dayalı olan bir evrende tekme bir yerden sonra fazla düz durur. Hele ki amiral üstü güce ulaşacağına inandığım Sanji için.
 
Bu güçlendirmenin havadan olması ayrı konu. Bu suit gen vs gene Sanji'ye verilse ama çalışarak kullanabilmesi gerekse daha iyi olurdu tabi.


Ama bu güçlendirmenin kendisini pek çok kişinin aksine doğru buluyor ve olması gereken bir şey olduğunu düşünüyordum.

Neden mi?


Monster trio arasında açık ara en sıkıcı dövüş tekniği Sanji'ye ait.

Birisinds lastik meyvesi var. Her ne kadar kulağa tuhaf gelse de gearlarıyla, farklı kullanışlarıyla epey esnek.

Zoro kılıç ustası. Zaten en popüler dövüş tekniklerinddn birisi.


Peki Sanji ne yapıyor? Tekme. Meeeeh. Serinin sonuna kadar böyle daha güçlü tekmeler mi atacaktı? Haa gerçi haki de var ama nereye kadar hakinin öyle kişiye göre değişen çok farklı kullanımları yok ki. Bu yüzden iyi oldu Sanji'ye fırfırlı ışıklı bir şeyler gelmesi.


Edit: Bazıları sığ bakış açısı diyebilir kendilerine göre haklılardır da ama zevk meselesi diyelim. Bu sorun bana hep acayip gelirdi ki o yüzden Sanji'nin meyve falan yiyebileceğini düşünmüştüm.
Dövüş tekniğinin daha keyifli hale gelmesi konusunda katılıyorum kesinlikle. Fakat bu konuda bile gerek olmayabilirdi. Yaratıcılığını öyle bir konuşturursunki ortaya bambaşka şeyler çıkar. Karakter 2 farklı panelde de tekme atar. Birinde ''Yıllardır aynı hareketi yapıyorsun bıkmadın mı be kardeşim?'' dersin. Diğerinde ise bambaşka düşüncelere sahip olabilirsin. Karakterlere verdiğin önemle ilgili bu durum tabiiki. Sırf dövüş tarzını daha eğlenceli hale getirebilmek için kostüm işine girişmek ucuz bir yol olurdu.
 
Sanji olayına niye şaşırdığınızı merak ediyorum. WCI'dan beri böyle olacağı çok belliydi.
Kardeşlerinden daha güçlü olmuş gibi duruyor. Kötü bir power-up da değil bence.
 
Zaman atlamasından sonra yüzlerce bölüm tayfa üyelerinin güç konusundaki gelişimlerini gözardı edince ortaya böyle saçma sapan güçlendirmeler çıktı. Sanji halihazırda zaten güçlü bir karakterdi. Hakisi ve teknikleri üzerinde yoğunlaşacaktı sadece. 500 bölüm karakteri başından savınca kostüm gibi zırvalar önümüze çıkarttı Oda. Finale çok kısa bir süre kaldı ve bunun farkında. Toparlamak için bu yolu seçti ama karaktere hiç mi hiç uymuyor bu yol. Aynı şey Enma içinde geçerli. Kılıçların sadece sağlamlıkları fark yaratsaydı önceki gibi yeterli olurdu. Ha ayrıca, sen arkadaşını kurtarma operasyonunda prensiplerin uğruna kadına vurmayan adamsın. En kritik zamanda vazgeçmedin bağlı olduğun değerlerden değişen ne? Bu kadar mı muhtaç ya kostüme bu adam? Sanji böyle biri değil kesinlikle ama şartmış gibi çiziliyor. Kostüm olmasa insanları kurtaramayacak yani öyle mi? İşine bak Oda.
Çok güzel yazmışsın, 10 yıldır zaman atlamasından sonrasını yazıyor her arc tayfanın yarısını kaybetti, gereksiz gereksiz karakterleri gördük, tayfa üyelerine dair sıfır şey var. Sonra bir anda yonkou tayfası yapıyor herkesi bir şeyler uydurup. Yok kılıç varmış da o kılıcın sahibinin yaptığı kılıçlardan biri de nasıl olduysa Zoro'daymış. Sanji suit giymiş gücünü tetiklemiş. Gerçi pek de Oda'ya yüklenmemek lazım Lütfüyü bile 20 kere güçlendirdi bir arc içinde. Bütün hikaye akışı sıfır.

Mesela Yamato bombalara gidiyormuş eşek kadar güçlü karakter ne King'e ne Queen'e ne Kaido'ya ne Bigmom'a gitmiyor bombalara gidiyor niye çünkü öyle işte :bilmem:
 
Dövüş tekniğinin daha keyifli hale gelmesi konusunda katılıyorum kesinlikle. Fakat bu konuda bile gerek olmayabilirdi. Yaratıcılığını öyle bir konuşturursunki ortaya bambaşka şeyler çıkar. Karakter 2 farklı panelde de tekme atar. Birinde ''Yıllardır aynı hareketi yapıyorsun bıkmadın mı be kardeşim?'' dersin. Diğerinde ise bambaşka düşüncelere sahip olabilirsin. Karakterlere verdiğin önemle ilgili bu durum tabiiki. Sırf dövüş tarzını daha eğlenceli hale getirebilmek için kostüm işine girişmek ucuz bir yol olurdu.
Verilen önemden daha ziyade yetenekle alakalı. Mesela Zoro kılıç ustası. Ama hiç adamakıllı gerçek anlamda kılıç tekniği gördük mü? Ben hatırlamıyorum. Daha ziyade ışın atıyor. O ışınlar üzerinden bir şeyler yapıyor yani aslında Sanji'de kaçtığı noktanım bir benzerini yaparak.

Çok iyi bir aşçı olmayabilirsin, ama gene de iyi yemek için o zaman malzemeyi daha lezzetli şeylerden seçersin, ya da konsepti. Kuru fasulye yapıp milleti bezdirmek yerine iskender yaparsın. Ortalama bir iskender kuru fasülyeden iyidir.
 
Tamam da, Judge yanılıyor. Adam Sanji'yi normal insan olarak görüyor, yani onda gen olduğundan haberi yok. Karısının ilaçla Sanji'nin güçlerini baskıladığını bilmiyor. Judge orada Sanji'nin normal bir insan olduğunu düşünerek o ve kardeşleri arasında yüzlerce kat fark olduğunu söylüyor. Ki o dönemde çocuklar için yapılmış kostüm var mı, yok mu o da belli değil. Olmayan şeyi mi giydirecek?
Dün bir şey farkettim Law 26 yaşında ve çocukken Sora'nın düşmanı olan Germa 66'in çizgi romanını okuduğunu söylüyor ama bir sorun var Sanji henüz 21 yaşında yani Law çocukken Sanji ya bebekti yada doğmamıştı aynı şekilde kardeşleride ve gerçek Gema 66'den esinlenilen bir çizgi romanda nasıl hepsi varlar? Vinsmoke ailesinde nesilden nesile aktarılıyor diyeceğim ama her nesil aynı sayıda mı erkek ve kız çocuk doğuyor ? Hem nesil kimden devam ediyor? Bu serideki bir mantık hatası mı?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 37)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık