Yamato flashbackine sevindim, tayfaya katılma potansiyeli olan bir karakteri öylece üstünkörü geçemezdik. Bazı arkadaşlar Kaido ile savaşabilme kabiliyetini rahatsız edici bulmuşlar fakat ben o kadar yadırgamıyorum bu durumu. Tek bir hareketle x>y şeklinde yorumları sağlıklı bulmuyorum. Seride güçleri kıyaslayabilmek için birden fazla değişken var. Zoro ve Sanji de tahminimce Yamato'dan daha iyi dövüşler çıkartacaktır fakat bu Zoro ve Sanji'nin Kaido karşısında Yamatodan daha iyi savaşabileceği anlamına gelmez. Yamato Kaido'yu tanıyor, nasıl saldıracağını, ne etki bırakabileceğini defalarca deneyimleyerek öğrenmiş bir karakter. Hatta benzer dövüş teknikleri kullanıyorlar. Nasıl savaşması gerektiği kadar nasıl kaçınması gerektiği tecrübesi de tayfadaki herkesten daha fazla tabiki.
Bunun haricinde serinin başından itibaren mücadelelerde gördüğümüz en önemli değişkenlerden biri de karakter motivasyonu. Bu seri, insanların arzuları ve savaşma azmini kıymetlendirmeyi-yüceltmeyi seven bir seri. Tayfada Kaido karşıtlığı konusunda Yamato'dan daha uzun süre şekillenmiş karakterimiz var mı. Yamato'nun tek motivasyonu en azından şu ana kadar sadece bu olmuş durumda.
Hepimiz Yamato'nun bu savaşı kazamayacağını hatta Kaido'ya gerçek manada bir hasar veremeyeceğini kestirebiliyoruz. Fakat Kaido'ya karşı bu kadar öfke dolu bir karakterin hele hele de tayfaya gelecekse ne için ve nasıl savaştığını okumamız gerekiyor. Yoksa gerçek anlamda bir mücadelesini görmediğimiz bir karakteri mi benimseyeceğiz.