Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1023: Bir Elmanın İki Yarısı

  • Konbuyu başlatan Silinmiş Üye
  • Başlangıç tarihi

Bölüm Nasıldı

  • İyi

    Kullanılan: 243 89.0%
  • Orta

    Kullanılan: 23 8.4%
  • Kötü

    Kullanılan: 7 2.6%

  • Kullanılan toplam oy
    273
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
%91 iyi oyu almasına şaşırdım. Tamam güzel bölümdü. Ama bence çok daha iyi bölümler vardı(son 3 4 ay için) Sanırım bunun sebebi o daha iyi dediklerimde bazı kesimleri kızdıran gelişmelerinin olması. Neyse bilgisayarım bozulmuşken madem tekrar bölüm yorumlarına musallat olam sldfkdodl


–Öncelikle bölümün isminden başlamak istiyorum, bir elmanın iki yarısı denerek neyin kast edildiğini herkes anlamıştır sanıyorum. Özellikle son birkaç bölümdür Sanji'nin artık liginin düştüğü, monster trio diye bir şeyin kalmadığına yönelik düşüncelere neredeyse antitez niteliği taşımakta bölümler. Önceki bölümlerde Sanji'ye kanatlardan denmesi ve şimdi de bölüm ismi, ismi doğru yansıtacak şekilde Zoro ve Sanji sahneleri. Hani birbirlerini korumaları olsun, benzer sekanslara sahip çizimleri olsun buna örnek teşkil etmekte. Açıkçası seneler sonra Sanji'ye hakkı verildiği için memnunum.


–Sanırım suit içindeyken Sanji'nin kendisini garip hissetmesi hep dile getirilen genetik uyanma teorisini epeyce güçlendiren bir kanıt olabilir. Bu konuya epey fazlaca itiraz gelmiş. Sora zaten haplarla bundan kurtulmadı mı temalı. Ancak bu evrende bu tür şeyleri Oda'nın sıkı kurallara tabi tutmadığını hatırlatmak isterim. Basitçe hap mutasyonu bir yere kadar engelledi ama tamamen yok etmedi tarzı bir açıklama gelebilir. Mutasyonuj sosyapat yapması meselesi de benzeri mantıkta açıklanabilir ya da diğer alternatifi Sanji'nin iradesi sayesinde genlerine rağmen iyi bir adam olması konusuna getirilebilir mesele.

–Sanji ve ayağından çıkan ateş meselesine gelelim, açıkçası bölümü okumadan önce bu konunun ileride şu gen meselesine bağlanacağını düşünmüştüm. Ancak bölümü okuyunca fark ettim ki tam olarak öyle değil. Neden mi?

WCI'da Sanji'nin geçmişini dinledik. Pek çok yerde kendisi hakkında "başarısız" bir deney olduğu vurgusu geçti ve bu Sanji'nin babası tarafından Sanji'nin yüzüne defalarca vuruldu. Peki sizce ateş gerçekten modifiye kaynaklı olsaydı ve yıllar sonra Sanji'de görülseydi sizce buna da vurgu yapılması gerekmez miydi? Gerçekten Sanji'nin içinde saklı kalan bir takım güçlerin uyanmaya başlamasına ailesi tepki vermez miydi? Bütün bunların haricinde madem ateşler modifiye kaynaklı o zaman neden diğer kardeşlerde benzeri bir durum söz konusu değil?

Ayrıca Sanji, Queen ile olan konuşmasında bunun içindeki arzudan kaynaklandığını belirtti. Şimdi tamam Sanji yanılabilir ama seri başından beri varolan temel gücünün tiksindiği babasından gelmeai ve bu derece ciddi yanıldığını anlayıp kendini kabullenme sürecine girmesi gibi şeyler Oda'nın pek tarzına uyan şeyler değil. Zaten karakter gelişimi meselesi serinin geneli için epey zayıf kalmakta ve varolan gelişimler de sadece flashbacklerde oldu. Şimdi tabi bazılarınız buna karşı suit meselesini ve bu bölümde işaret edilen uyanabilecek genleri gösterebilir. Ama Sanji'nin sevmediği bir kaynaktan da olsa sonradan gelecek gücü elde etmesi ayrı şey, arzumun yansıması dediği ikonik gücünün tamamen babasına dayandığını öğrenmesi ayrı şey.


Peki o zaman Sanji'nin ateş çıkartması sadece efekt mi? Tüm bu konuşulan şeylerin bir anlamı yok mu?

Sanmıyorum. Bu mesele, 1000 bölüm boyunca kimsenin dikkatini çekmezken bir anda Quenn'in dikkatini çekmesi tesadüf değil. Muhtemelen Oda'nın aklında böyle bir şey yokken bu ateşin altını doldurma meselesini sonradan ekledi seriye. Dolayısıyla buna dikkat çekilmişken "sürtünmeden kaynaklı yaf" tarzı eski açıklamaya dönüleceğini sanmam.

Sanji bu ateş konusunu basitçe bu alevler benim arzumun yansıması şeklinde tanımlıyor. Ama arzu herkeste olan bir şey. Zoro'nun arzusu da Sanjiden az değildir daha fazladır belki. Ya da daha buna benzer pek çok karakter için de aynı şey geçerli. Yani bu ateş meselesi kesin olarak Sanji'deki özel bir şeylerden kaynaklanmakta. Peki bu modifiye kaynaklı değilse ne olabilir?

Benim bu konuda görebildiğim tek alternatif Vinsmoke ailesi, ama öyle modifiyeler sayesinde değil. Vinsmoke ailesine özgü olan ama aile bireyleri arasında nadir görülebilen bir teknik olabilir ateş çıkartma meselesi. Sonuçta Vinsmoke ailesi oldukça eski ve köklü bir aile. Bir dönem Kuzey mavide terör estirdikleri dışında orjin hikayesine dair bir şey bilmiyoruz. Oradan bir şeylerin çıkabilmesi mümkün. Burada Quenn'in Lunaria ırkıyla kurmuş olduğı bağlantı önemli. Yani Vinsmokelar çok eskiden bu ırkla iletişime geçip bir şekilde nadir olmak şartıyla da olsa ateş gücünü onlardan almış olabilirler. Tabi bu şu haliyle fazla düz bir teori. Ama eğer doğruysa bu konuyu destekleyebilecek bir teorim daha var ondan da bahsedeyim kısaca
Şimdi burada biraz fazla spekulatif konuşacağım ve konuyu biraz farklı bir alana çekiyor gibi olacağım, Vinsmokeların kaşları ve şeytan meyveleri arasındaki benzerliğe Oda tarafından dikkat çekilmişti. Bu aslında bize birnevi Oda'nın gösterdiği bir işaret, bir gönderme olabilir diye düşünmüştüm daha önce. Belki de şeytan meyvelerinin ortaya çıkmasında Vinsmoke ailesinin payı olabilirdi. Oda'nın zaman zaman mitolojilerden esinlendiğini dikkate alırsak ve "şeytan" "meyve" tabirini göz önünde bulundurursak bu ortaya çıkış hikayesinin semavi dinlerdeki bilindik meyve hikayesinden yola çıkarak oluşturulmuş olabileceğini düşünmüştüm. Basitçe bu meyveleri asıl yaratan uygarlıktan meyveler bir şekilde alınmış ve dağıtılmıştır. Zaten seride bir tanrıların düşmanı vurgusu da zaman zaman karşımıza çıkmaktadır. Gelelim zurnanın zırt dediği yere, King'in ırkına bir zamanlar tanrı dendiği söylendi bu bölüm ve ateş yaratmak konusunda Quenn tarafından doğrudan bağ kuruldu. Tabi bu düşüncemim zayıf taraflaro da var. Az önce modifiye güş ç olsaydı ateş buna dikkat çekileceğini ifade ettim. Ama aynısı Vinsmokeların özel gücü için de geçerli. Bu neden Judge'ın dikkatini çekmesin? Belki de teknolojiye takık olduğu için bu gücü pek önemsemiyor ve hakkındaki şeylerin efsane olduğunu düşünüyor diye açıklanabilir yorum size kalmış.

Diğer konuya geçmeden önce bir meseleye açıklık getireyim, bazılarınız "Sanjinin gücü Vinsmoke kaynaklı olamazla başladı Vinsmoke kaynaklıdırla bitirdi aldkdksks" diye düşünmüş olabilir. Ama burada Judge ve ailesi ile genel olarak Vinsmoke ailesini ayırmak lazım. Şuanki halleri fazlasıyla yozlaşmış ve iğrenç durumda. Ancak geçmişlerini kökenlerini bilmiyoruz. Belki de geçmişte motivasyonları gayet makul ve onurlu bir ailelerdi. Sonradan bozuldular. Yani gücün iğrenç bir adam olan Judge'dan gelmesi ve Vinsmoke ailesinin köklerinden gelmesi ayrı şeyler.


–King'ın ırkı aslında Wano arcında şimdiye kadar açıklanan şeyler arasında en önemlilerden birisi olabilir. Geçmişte Red Line'ın tepesinde tanrı diye hüküm sürüyorlardı, şimdi de onların yerine tanrı diye başka insanlar hüküm sürüyor. Tabi tıpkı Skypea gibi kendi hallerinde takılan izole insanlar olmaları da mümkün. Ancak bana Skypealıların kendi yöneticilerine (sembolik olduğu halde) tanrı demeleri hep garip gelmiştir. İşin aslı Oda burada evren mitolojisinde ters bir mantık gütmüş olabilir. Şöyle ki bu Lunarianlıların geldikleri yerde Kami lakabı kral gibi bir halkın yöneticisini ifade eden basit bir lakaptır. Ancak dünyaya inerler ve dünya üzerinde kayıtsız şartsız hakimiyet kurarlar. Bu sayede onların yöneticisi olan "tanrı" titri insanların zihnine her şeyden azade büyük yaratıcı olarak kazınmıştır. Aksi takdirde bence gökadalarında yaşayanlaeın yöneticilerinin "tanrı" gibi bir lakabı kullanması bence pek de anlamlı olmayan kurgu olurdu. Yani neden kendi yöneticilerine tanrı diyorlar ki?

Eğer bu iddiam gerçekse kayıp yüzyılla ilgili düşündüğümüz şeyler epey değişecektir. Çünkü anlaşıldığı üzere ortada 3. Bir cephe var. Burada belki de inssnların antik krallık önderlipinde birleşip tanrıları yenmesi, akabinde ise onlar yerine tanrı olmak isteyen krallıkların ve buna karşı olan antik krallığın arasında bir savaşa sebep olmuş olabilir. Zaten kutsal ejderler ilk ortaya çıktığında kendileri hakkında "zamanla bozuldular" dendi. Bir de Doflamingo'nun Mariejoistr bulunan ölümsüz olsa onla dizginleri ele alabileceğini iddia ettiği bir ganimet vardı. Bu ganimet sayesinde Lunarianlar yönetebildi belki de(büyük ölçüde). Ganimet ele geçirilince ise, eh ne şekil bir anlaşmazlık çıkmış olacağınj tahmin edebilirsiniz.


–Zoro meselesi hakkında denecek pek bir şey yok. Beklenen bir gelişmeydi zaten.

–Oda Momo'yu neden yetişkin yaptı acaba? Sadece çocuk adam temasi için mi yoksa bir şeylere mi hazırlayacak?
 
Zoronun zırhı iyi dediler Kamazou deldi geçti, gözlem hakisi dediler kılıçlarının elinden gideceğini ön göremedi. Yarın kral hakisi olayınında aslı çıkar Kaido yanılmışım der hepimizden özür diler. Zoro One Piecein en büyük balonudur. :D :good:
 
Zoronun gözlemi luffy kadar iyi değil. Ama kokası daha iyi. Kaidoyı dışarıdan kesebilecek kadar iyi. Luffy ise bunu yapamadığı için içeriden zarar verme yöntemi buldu. Zoronun buna ihtiyacı yok. Doğal olarak zoronun luffynin kullandığı hakiyi bilmesine gerek yok kesmek için. Ama savunma için bilse iyi olur. Shanks gibi magma durdurur.
 
Güzel bölümdü. Sanji dönüşmeye başladı gibi, Zoro da şovunu yapmaya başladı. Bushido ile Roronoa olacaktı burda şimdi :/
 
Zoronun gözlemi luffy kadar iyi değil. Ama kokası daha iyi. Kaidoyı dışarıdan kesebilecek kadar iyi. Luffy ise bunu yapamadığı için içeriden zarar verme yöntemi buldu. Zoronun buna ihtiyacı yok. Doğal olarak zoronun luffynin kullandığı hakiyi bilmesine gerek yok kesmek için. Ama savunma için bilse iyi olur. Shanks gibi magma durdurur.
Söyle bakalım Luffy, Kaido'yu neden kesmedin?
C: Bugün görünmez kılıçlarımı bilemeyi unutmuşum. O yüzden yumruklarım ile kesmeyi denedim ama olmadı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 20)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık