Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1001 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunu bir şeye dayandırman lazım. Sadece Oden'i hatırladı şeklinde bir savunma ile böyle bir şeyi iler süremezsin. Bir sistem koymalısın altına ki her ihtimale karşı bir çıkarım zaten yapmıştım. Şimdi altta ihtimalleri sıralayalım yani Oden'i hatırlamasının ne anlama gelebileceği.

1- Çok zamandır doğuştan haki savunması tarzında bir haki savunmasının bazı karakterlerde olduğu savunuluyordu. Big Mom ile bu durum iyice şüphenilir hale gelmişti. Rayleigh güç hiçbir şüpheye mahal vermemektir şeklinde bir şey söylüyordu Luffy'nin eğitiminde. Zamanında bunlardan bahis açarak, Kaido'nun Oden'i hatırladıkça savunmasının düştüğünü ve bu sayede 9 Kın'ın zarar verebildiğini ben de söyledim. Zaten Luffy karşısında tamamen kendinden emin bir şekilde saldırılara göğsünü açarak bir cevap vermişti ve zarar almamıştı.

-- Şimdi buradan çıkacak sonuçlar ne olabilir? Doğuştan savunmayı özellikle Kaido'nunkini aşmanın yolu ya kendisinin savunmasının bir şekilde düşmesi ya da o savunmayı bu yeni hakiyle aşmak mı? Duruma göre öyle olmuş gibi duruyor? (Red Roc). Tamam eğer böyleyse nasıl ki zamanında Luffy, Logia diye bazı kişilere erişemiyordu ve dolaylı yollardan ya da gelişerek bir şekilde vurabilir hale geldi ve vurabildiği sıra ataklarının etki ettiğini gördük bu da aynı şekilde Luffy'nin Kaido'ya zarar verebilmesini mantıklı kılar. Böyle bir ihtimal var kabul ediyorum ama benim hoşuma gitmiyor çünkü mantıklı olmuyor. Logialar elementti haki de onların özlerine ulaşıyor gerçek bedene ulaşıyorsun diye vurabiliyordun. Ama burada tamamen fiziksel bir durum var. Luffy bildiğin Kaido'ya vuruyor ama sanki sihirli sözcükleri okumadan vurduğu için fiziksel darbe vurup onu kenara fırlatsa bile ataklarının bir anlamı yokmuş gibi bir durum çıkıyor o da görüntüde sırıtıyor bence. Ama Luffy için bir zararı yok. Eğer öyleyse zaten bu Luffy'nin ataklarının güçsüz olmadığını sadece Kaido'ya yeni hakisiz vurduğunda anlamsız olduğunu gösterir. Eğer ki yeni hakiyle ataklarının hasarı ulaşılabiliyor oluyorsa da o zaman Kaido'nun çok ağır hasarlar alacak olması mantıksız olmaz. Hal böyleyken Kaido, Luffy'den 10 kat güçlüydü gibi bir şey de mantıksız olur. Nasıl ki Luffy logiaya erişemediği için ondan 10 kat güçsüz olmuyorduysa bir zamanlar aynı muhabbet burada da geçerli olur.

2- Oden olayı sadece sembolik olduğu kabul edilir. Bunun kabul edilmesiyle de yine ortaya iki ihtimal çıkabilir. Kaido'nun savunması düşmedi ya da bir anlık düştü o sıra zarar verebildiler ama sonrasında az çok yeni haki şeklini onlar da biliyor oldukları için üstteki ihtimaldeki gibi onlar da zarar verebildiler ama güçleri az olduğu için pek de etki bırakamadılar şeklinde bir yorum yapılabilir.

3- Son ihtimal ise dediğimiz gibi ne Kaido'nun savunması düştü ne de yeni haki yukarıda anlatılanlar gibi bir etki görüyor. Sadece Luffy yetersizdi, Kınların yaptığı ataklar da Luffy'nin yaptıklarından güçlüydü demek. Zaten genel anlamda hala bunun üzerinden Luffy'nin Kaido'yu yenmesi saçmalık olacak şeklinde yorumlanıyor, bu bu şekilde yorumlayanların 3. ihtimaldeki gibi düşündüğünü gösterir ki bu objektif düşünmek değildir. Çünkü 9 Kın'ın hiçbiri Luffy kadar güç gösterisi sergilemedi.


Yukarıdakiler, ihtimaller üzerine ortaya çıkacak sonuçlar.

Gelelim Luffy'nin darbe yemesine. Oden gibi Kaido'dan güçlü görülen bir adam bile kafasına darbeyi yediği sıra teki yedi gördük. Demek ki darbeyi kafaya yemek cidden tehlikeli. O yüzden Luffy'nin oradaki teki bir nevi anlamlı kılınablir. Hal böyleyken Luffy'nin yine Kaido'dan 10 kat güçsüz olduğu manası çıkarılamaz. Çünkü tek yemeler üzerinden bu yorumu yapacaksak, o zaman aynını Oden için de söylenmesi gerekir.

Demek ki tek yeme üzerinden değil ataklarının Kaido'ya etki etmemesi üzerinden bu 10 kat güçsüz muhabbeti dönüyor. Ataklarının etki etmemesi üzerine olan ihtimalleri de en üstte 3 adımda saydık. Onlardan ilk 2 sinin seçersen zaten Luffy'nin hakkını vermiş olursun. 3. yü seçmek ise Luffy'e objektif bakmamak demek olur. Bu kadar ihtimal içinde çoğu kişinin 3. ihtimali seçmesi de çoğunun objektif bakmadığını gösteriyor.
-------------------------
Oden'in isimli bir saldırı yediğini görmedik demek de tamamen kolaya kaçmaktır. Sahneleri alıp karşılaştırsan bile Luffy'nin yediği atağın çok daha etkili olduğunu savunur insan ki onu geçtim aradan 20 yıl geçti o Kaido ile şimdiki Kaido'yu da bir yapmaz insan.
Saldırı olayına şöyle bakmak lazım.
Kınlar + Oden etkisi = Hasar verme
Luffy + yeni haki tekniği = Hasar verme
Luffy tek başına hasar vermedi ama kınlardan daha güçlü olayı da böylece yerine oturur. Oden etkisi de Kaido'nun savunmasını düşürüyor. Benim Luffy'i artık tutmamamın sebeplerinden biri de bu çok oynuyor karakterle gerekli gereksiz...
 
Saldırı olayına şöyle bakmak lazım.
Kınlar + Oden etkisi = Hasar verme
Luffy + yeni haki tekniği = Hasar verme
Luffy tek başına hasar vermedi ama kınlardan daha güçlü olayı da böylece yerine oturur. Oden etkisi de Kaido'nun savunmasını düşürüyor. Benim Luffy'i artık tutmamamın sebeplerinden biri de bu çok oynuyor karakterle gerekli gereksiz...
Üstünde Oden baskılı tişörtlü Luffy sonucu Kaido Karadeniz'e.
 
@Alpamis

Oden'in iradesi bunlara geçti öyle kestiler Kaido'yu.Oden'in ruhu mezarından kalkıp yanlarında savaştı bunlar da aynı hakiyi kullandılar.Anlatmıyor böyle şeyleri mangada ima ediyor.İşin Spiritual kısmı bunlar.

Yoksa güçlü olduklarından birşey yapabileceklerinden değil yani.
 
Bunu bana karşılık yazıyorsan benim dediğim olayın mantığını anlamamışsın. Luffy zorlu dövüşlere girdi en güçlü olmak onun hakkıcılara itafen söylediğim bişey, koca ömürlerine kaç tane dövüş sığdıracaklarını siz hesap edin. :(

Yok geçmiş sayfalardan geliyorum ben. Genel yazıyorum.

Iki sene eğitim aldılar işte. Üzerine bir kaç numarada kendileri yapacaklar yenip geçecekler.

Öbür türlü Yonkolardan, Yonko u kollarından kötek ye, geri gel falan artık seri 1600 e gider.

Croc ve Rob Lucci de olay çok uzamıştı. Ama artık öyle bir ortam yok bana göre. Hakide var, meyvede kastılar, kılıçta var, skill de var bol bol.

Hee ben anlıyorum sizi çok güçlü diye geçen karakterlerle kıran kırana geçsin dövüşler istiyorsunuz. Ama o koltuklar tutuldu bana göre
Shanks, BB, Amiraller ve Akainu bu altılı dışında daha sağlam birini beklemiyorum ben.
Garp, Kong, Keçili dayı zaten emekli kulübü gibi onları fazla katmaz daha.

Eeee zaten 6 tane çok sağlam boss var iki Yonko yu da şöyle ter temiz pastırması çıkana kadar dövsünler işte. Ya power up kılıçsa tamam kılıçta power up olsun. Kesik Yonko kafası görelim bir iki tane şurda 10 bölüm içinde benim derdim o.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 48)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık