Cemaat dışında da karadeniz bölgesinde Atatürk camileri ahır yaptı, kuran kursuna bile gidemezdik, gizli gizli kuran okurduk gibi bir sürü cümleler dönüyor. Bunları söyleyenler de 23-38 arası doğan değil 70-80 doğumlu olanlar oluyor genelde, bir de bunların yetiştirdiği çocuklar var ki... Ne yazık geçmişte Atamın asmadıklarının artıkları yüzünden ülkenin genelinde kalmış kokuşluklar var. Tabi sonrasında onun izinden gidip de eğitimli nesiller yetiştirmemiş yöneticiler.Olay sadece cemaate indirgenecek kadar basit değil. İmamhatiple ise çok çok az alakası var. İmamhatip de Atatürk panosu yapıyorduk sınıf Atatürkçü doluydu. 8 yıl İmamhatip okuduk, sandığın gibi değil mevzular
Senin sınıfın öyle olmayabilir. Sürü psikolojisi etkisi de var sonuçta. Hocanız farklıdır, olabilir. Ortaokul ve lise de hocanın etkisi çok önemli. Genelleme de maalesef benim dediğim gibi. Hiç değilse benim gözlemim bu şekilde. Bu ortamlardan büyüyen insanların büyük bir çoğunluğunda yaptığım gözlem bu.Olay sadece cemaate indirgenecek kadar basit değil. İmamhatiple ise çok çok az alakası var. İmamhatip de Atatürk panosu yapıyorduk sınıf Atatürkçü doluydu. 8 yıl İmamhatip okuduk, sandığın gibi değil mevzular
Evet karadenize özgü mü bilmiyorum ama dediğin cümleler çok fazla dolanıyor. O kafadakiler de asılmalıydı yok edilmeliydiden çok bu yanlış algıyı düzeltmeye bakmalıyız bence... düşüncen yanlış, eğer birisini fikrinden ötürü asarsan kahraman ilan edenler olur bu sonsuz şekilde genişler herkesi öldürek mi yani çözüm. Değersiz ve aptal fikirler palazlanıyor sonraCemaat dışında da karadeniz bölgesinde Atatürk camileri ahır yaptı, kuran kursuna bile gidemezdik, gizli gizli kuran okurduk gibi bir sürü cümleler dönüyor. Bunları söyleyenler de 23-38 arası doğan değil 70-80 doğumlu olanlar oluyor genelde, bir de bunların yetiştirdiği çocuklar var ki... Ne yazık geçmişte Atamın asmadıklarının artıkları yüzünden ülkenin genelinde kalmış kokuşluklar var. Tabi sonrasında onun izinden gidip de eğitimli nesiller yetiştirmemiş yöneticiler.
Cemaatlerin etkisi kesinlikle küçümsenemez bana göre kapatılmalılar ama İmam Hatipler hakkında aynı fikirde değilim. 8 sene okudum diyorum kaç defa sınıf ve bina değiştirdik kaç farklı insanla tanıştım. Oraya dincilerden çok fakir çocukları gidiyor. Puanı düşük olduğundan çocuk en azından ahlaklı olsun kafasıyla da yolluyorlar. Kaç tane farklı görüşte öğretmenim oldu bir tane Atatürk hakkında olumsuz laf işitmedimSenin sınıfın öyle olmayabilir. Sürü psikolojisi etkisi de var sonuçta. Hocanız farklıdır, olabilir. Ortaokul ve lise de hocanın etkisi çok önemli. Genelleme de maalesef benim dediğim gibi. Hiç değilse benim gözlemim bu şekilde. Bu ortamlardan büyüyen insanların büyük bir çoğunluğunda yaptığım gözlem bu.
O kadar basit olmadığını biliyorum tabii ki. Sadece oraya indirgemiyorum da. Etkisini küçümseyemezsin ama. Bunu bir parametre olarak kullandım. Bir ülkede cemaatlerin güçlenmeye devam etmesini ve imam hatip sayısının artmasını bir parametre olarak kullanıyorum. Yoksa detaylı analiz işine girersek sayfalarca yazı yazmamız gerekir.
Ben üniversiyeye kadar karadenizde okudum. Birkez bile bir hocam Atatürk hakkında kötü bir söz söylemedi. Hatta defalarca ödüllü şiir, resim, kompozisyon yarışmaları yapıldı. Ahır laflarını 1-2 kez arkadaş ortamında duymuştum ama kimse bu lafları ciddiye almazdı. Hatta bu fikirlere sahip olanlar dışlanırdı. Çoğunluğun Atatürk'ü sevdiği o ortamda bu laflara girmeye cesaretleri yoktu. Hayatında bir yere gelemeyecek tipler Atatürkçü olmasa da olur. Ben genel olarak yeni nesilden ümitliyim. Atatürk'e verilen değer her geçen gün artıyor.Evet karadenize özgü mü bilmiyorum ama dediğin cümleler çok fazla dolanıyor.