Tobi'nin kimliği ortaya çıktıktan sonra bir çok kişi tobi yi küçümsemeye başladı. Bana göre Tobi'yi yenebilecek nadir kişilerden biri minato'ydu çünkü büyük bir hız avantajı vardı. Hız konusunda 1. ve 2. hokage Minato'nun çok çok gerisinde kalıyor. Bu yüzden tobi yi alt etmek bana göre zorlaşıyor. Tobi'nin savunması karşısında bana göre hız herşeydir.
Nagato'nun rinnengan'ına birçok kişi çok yüzeysel bakmış bana göre. İçerisinde ki tekniklere dikkat eden yok. İnsanları mıknatıs gibi çekebilme özelliği hokageler için çok büyük bir dezavantaj. Bu özellikle bir hokageyi saf dışı edebilirler.
Bir de 1. hokage'nin mokuton jutsuları hangi kategoriye giriyor bu çok önemli. Mokuton bir taijutsu yada genjutsu değil tabi, bir ninjutsu. Nagato'nun ninjutsuları emebilme özelliği var. Mokuton saldırıları nekadar fiziksel gözüksede ninjutsu olduğu için emilecektir. Bu nedenle özellikle Kyuubi yi yakalamak için kullanılacak olan mokuton tekniklerinede engel vuracaklardır.
Zaten vs konoha köyünün içersinde geçtiği için hokageler köyü korumak adına önce kyuubi yi indirmeye çalışacaklar. Bu da nagato ile tobi' ye zaman ve avantaj kazandıracaktır.
Ayrıca gene rinnegan'da çok baş belası bir çağırma tekniği var. Bana göre Kyuubi den bile daha etkili olabilecek olan şu darbe yediğinde bölünen köpek. O köpeği sadece itachi amaterasu'yla yenebildi hokagelerde amaterasu olmadığına göre o köpekte çok büyük bir sorun olacaktır. Keza 1. hokage kullanabilse bile mokuton o köpekte işe yaramaz yakalandığı anda parçalara ayrılıp kaçabiliyor.
Ama pekte içim el vermiyor tobi tayfa kazanır demeye

Büyük muallakta olan bir vs