Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

1. Takım vs. 2. Takım

Hangi takım alır ?

• Kullanılan toplam oy
    73
Yorumları yeni okudum. Aizen bankai açmadı falan deniyor. Bu adam full bankai açık dolaşmıyor muydu arkadaşlar? Ben bankaisi, shikaisini gören herkesi genjutsuya almak diye biliyorum.
O dediğin Aizen'in şikai'si, mutlak hipnoz. Zanpaktou'sunu salarken gören herkesi kapsar. Bankai'sini hiç göstermedi.

O dediğin Aizen'in şikai'si, mutlak hipnoz. Zanpaktou'sunu salarken gören herkesi kapsar. Bankai'sini hiç göstermedi.
Bleach serisinde en garibime giden olaydır aizenin bankai açmaması veya açamıyorsa sebebi neydi gibi sorular. Aizen denen adam shinagimi sınırlarını aşmak için her şeyi yapacak biri, uraharanın geliştirdiği hogyoku ile kendi evrimini geriletmiş bana kalırsa. Bir kılıcın normal formu ile bankai arasında dağlar kadar fark varken serinin nirvanası denilen adam neden bu bankai gibi bir gücü elde etmedi ya da gereksiz mi gördü bankai gücünü. Zira uraharanın mührü devreye girdiğinde kılıcı kırılmış artık kılıca ihtiyacı olmadığını söylemişti, belkide aizen kılıcına hiç değer vermediği için bankai seviyesine gelememiş de olabilir diye düşünüyorum. Ya da mangaka aizeni o kadar güçlü biri yaptı ki nasıl kurtulacam bu adamdan derken bankai dezavantajı vermişde olabilir. Fikrini merak ettim bu konu hakkında.

Bleach serisinde en garibime giden olaydır aizenin bankai açmaması veya açamıyorsa sebebi neydi gibi sorular. Aizen denen adam shinagimi sınırlarını aşmak için her şeyi yapacak biri, uraharanın geliştirdiği hogyoku ile kendi evrimini geriletmiş bana kalırsa. Bir kılıcın normal formu ile bankai arasında dağlar kadar fark varken serinin nirvanası denilen adam neden bu bankai gibi bir gücü elde etmedi ya da gereksiz mi gördü bankai gücünü. Zira uraharanın mührü devreye girdiğinde kılıcı kırılmış artık kılıca ihtiyacı olmadığını söylemişti, belkide aizen kılıcına hiç değer vermediği için bankai seviyesine gelememiş de olabilir diye düşünüyorum. Ya da mangaka aizeni o kadar güçlü biri yaptı ki nasıl kurtulacam bu adamdan derken bankai dezavantajı vermişde olabilir. Fikrini merak ettim bu konu hakkında.
"Şinigamiler arası bir savaş reiatsu savaşıdır" diyor Aizen. Grimmjow olayı nedeniyle eskiden bir konu vardı Gotei13 vs Aizen'in Reiatsu'su diye :D Aizen reiatsu ile ezerek elini kirletmeden kaptan yenecek düzeyde bu açıdan.

Üstüne zeki ve her konuda yetenekli bir adam. Hani İçimaru "Sadece şikai değil olay. Aizen'in yetenekleri her açıdan her zaman planlarınızdan bir adım ötededir" tarzında konuşuyor ya eksik olduğu bir şey de yok.

Şikai'si de zaten çok güçlü, mutlak bir güç. Kimse kaçamıyor. Dolayısıyla zor bir duruma da düşmüyor. İçigo olaylarında bile hala hiçbir şey olmamış gibi ayakta, Urahara ile Kubo müdahale ediyor olaya.

Yani Aizen bir çok kişinin dediği gibi bankai'ye gerek duymuyor. Ama bence yine de bankai'si vardır çünkü bu adam şinigami sınırlarını aşma amacında ve dolayısıyla en büyük şinigami gücü olan bankai'ye ulaşmıştır diye düşünüyorum.

Hogyoku Aizen'i şinigami'nin ötesine taşıyor. Hani bu durum daha güçlü olmaktan ziyade şinigami'den farklı bir şey olmakla alakalı bence. İçigo gibi hibrit bir varlık ya da daha üstün bir varlık olma amacı var burada. Evrim geçirerek başkalaşıyor.

Tam denk bir örnek değil ama şöyle söyleyeyim. Eskinin en güçlü maymunu şimdinin en güçlü insanından fiziken çok daha güçlüdür ama yinede savaşta insanı yenemez. Çünkü insan kas gücünden ötesine, silaha, üstün akla ve daha birçok şeye sahip. Aizen belki de evrim geçirip daha zayıf oldu belki daha güçlü oldu ama şinigami'yi aştı. Yani olay tam anlamıyla savaş gücü değil bence.

Aizen'in amacı sonucu iyi ya da kötü olsun evrimin bir sonraki basamağına geçmekti, piramidin tepesine çıkmaktı diye düşünüyorum.

Shunsui’nin reiatsu’su bu dövüş için fazla düşük. Çok güzel güçleri var ama reiatsusu yetmez bu adamlarla dövüşmeye.
Shunsui aizen’in hougyoku olmadan tek başına yendiği 6-7 kaptandan biriydi.

Aizen’in durumu çok önemli bu dövüşte. Bu adamın reiatsusu artmış olsa da üstündeki kıyafetten dolayı çok kontrolsüzdü. Urahara, yoruichi ve isshin’in zarar veremediği aizen bi sternritter tarafından yaralandı son arc’ta. İchigo’nun fgt’sini yedikten sonra saniyeler içinde iyileşen aizen bi sternritter’ın saldırısıyla 5 dakika boyunca baygın kaldı.
Son arc’taki hali bile tek başına karşı tarafı alabilir ama tam gücünde olduğunu varsayacaksa kendi takımındakiler de karşı tarafa geçsin.

Yamamato’nun bankai’deki zırhı aslında ateş değildi. Reiatsusu gözle görülebilir halde diye öyle gözüküyordu.

İchigo’nun reiatsusu shikai’de bile gözle görülüyordu. Juha bach söyledi bunu. Yani ichigo shikai’deyken bile bankai yamamato’nun seviyesinde reiatsuya sahipti (o güçte değil reiatsusu o seviyede).
Bu reiatsu açıklanmamış bile olsa ichigo’nun o seviyede olduğunu anlamak zaten zor değil.

Yamamato bankaisini kaybettiği zaman juha bach karşısında duramadı. Tek yiyecek seviyede değildi elbette ama karşılık vermedi bile adam. İchigo ise ruh kralı korurken shikai’siyle durdurdu juha bach’ı. Ruh kralı emmiş juha’yla bile dövüştü. Yamamato’da olduğu gibi bi fark yemedi.

Bu çocuğun daha quincy+hollow hali var. Onun üstüne bi de o kadar güçlü bi bankaisi var ki hem juha bach o bankai’den korktu hem de ichigo o bankaiye çok güvendi. Bankaisi kırılınca pes etti, juha quincy+hollow gücünü emip daha da güçlendi. İchigo bankaisini geri alınca eskisinden de güçlü juha’yı yenebileceğine inandı.

Bu iki karakterden bi tanesi yeter. Zaraki de bankaisini kontrol edebilirse herhangi birini tek başına alacak seviyeye gelir.

"Şinigamiler arası bir savaş reiatsu savaşıdır" diyor Aizen. Grimmjow olayı nedeniyle eskiden bir konu vardı Gotei13 vs Aizen'in Reiatsu'su diye :D Aizen reiatsu ile ezerek elini kirletmeden kaptan yenecek düzeyde bu açıdan.

Üstüne zeki ve her konuda yetenekli bir adam. Hani İçimaru "Sadece şikai değil olay. Aizen'in yetenekleri her açıdan her zaman planlarınızdan bir adım ötededir" tarzında konuşuyor ya eksik olduğu bir şey de yok.

Şikai'si de zaten çok güçlü, mutlak bir güç. Kimse kaçamıyor. Dolayısıyla zor bir duruma da düşmüyor. İçigo olaylarında bile hala hiçbir şey olmamış gibi ayakta, Urahara ile Kubo müdahale ediyor olaya.

Yani Aizen bir çok kişinin dediği gibi bankai'ye gerek duymuyor. Ama bence yine de bankai'si vardır çünkü bu adam şinigami sınırlarını aşma amacında ve dolayısıyla en büyük şinigami gücü olan bankai'ye ulaşmıştır diye düşünüyorum.

Hogyoku Aizen'i şinigami'nin ötesine taşıyor. Hani bu durum daha güçlü olmaktan ziyade şinigami'den farklı bir şey olmakla alakalı bence. İçigo gibi hibrit bir varlık ya da daha üstün bir varlık olma amacı var burada. Evrim geçirerek başkalaşıyor.

Tam denk bir örnek değil ama şöyle söyleyeyim. Eskinin en güçlü maymunu şimdinin en güçlü insanından fiziken çok daha güçlüdür ama yinede savaşta insanı yenemez. Çünkü insan kas gücünden ötesine, silaha, üstün akla ve daha birçok şeye sahip. Aizen belki de evrim geçirip daha zayıf oldu belki daha güçlü oldu ama şinigami'yi aştı. Yani olay tam anlamıyla savaş gücü değil bence.

Aizen'in amacı sonucu iyi ya da kötü olsun evrimin bir sonraki basamağına geçmekti, piramidin tepesine çıkmaktı diye düşünüyorum.
Son yazdığınız aizenin felsefesiydi bir nevi %100 katılıyorum buna. Urahara'da demişti aizene 'hougyokunun gücüne çok bel bağladın ve çok açık verdin benim tanıdığım aizen böyle hatalar yapmazdı' buna benzer şeyler söylemişti. Buradan evrimin, aizenin kendi yeteneklerini körelttiği fikri ön plana çıkıyor gibi. Aizenin her alanda iyi olduğunu ve bankaiye hiç bir zaman gerek duymadığı için bankai açmamış olma olasılığı da yüksek ama ichigo ile olan son savaşında bence bankaiye sahip olsaydı açardı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Aizen takımda karşıda Juha Bach'de yok onu tutacak belki nötrleyecek 1.takım alır. Zaraki İchigo iş yapmazda Aizeni alamazlar. Hogyoku + Kyokasuigetsu ayrı bir güç.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık