Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Donquixote Rosinante †

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • Severim

    Kullanılan: 223 81.1%
  • Sevmem

    Kullanılan: 52 18.9%

  • Kullanılan toplam oy
    275
Çok felsefik bir soru olmuş. Olmaz sanırım. Ama kötü olmak için haklı bir sebebin olmuş olur. Hody Jones vardı mesela. Onun hiçbir sebebi yok, dolayısıyla savunulacak bir yanı da yok.
Jones yoldan geçen bir insanın kafasına sıkabilir. Bu onu cani yapar. Aynısını Dof yapsa, neden geçmişine indirgeyerek yorum yapıyoruz.
 
Mantığınızla Ohara da Akainu mantıklı seçim yaptı. Kim dil biliyor belli değildi. İyi bir amacı vardı. Roci ne yaptı, Dof her türlü pisliği yaparken yanında destek oldu. Yetiştirdiği law bile pislik. Çocukları umursamadı Ph da Ceaser gibi çocuk zehirleyen birine yardımcı oldu.
Ben kötü kötüdür hainlik mübahtır dedim. Akainu kötü mü evet masumlara zararlı mı evet bitti.
 
Yukarıda yazmıştım Dof'un üstündeki sorumluluk daha fazlaydı diye. Tamam belki tam olarak yeterli bir neden değil, ama bunların hiç etkisi yok demek de yanlış olur. Dof normal bir ailede doğsaydı kötü biri olamazdı mesela.
Ne sorumluluğu vardı ki ? 9-10 yaşlarında bir bebeydi yani ne sorumluluğu olabilir ? Ya da Rosi'ye oranla ne kadar fazla sorumluluğu vardı da iyilik-kötülük kavramlarında bu kadar zıttılar ? Ayrıca ben hiç etkisi yok demedim.Etkisi var orası ayrı ama kötü biri olması onun yaptıklarının doğru olduğu anlamına gelmiyor.Ben buna karşı çıkıyorum.
 
Hiç sanmam. İnsanlar melek görüyorlar çocukları.

Heyt be.

Bencil ve çıkarcılar çünkü. Yakın yaşlı kardeş varsa kıskanırlar bir de. :( Sonra her fırsatta kavga.

Bir de çocukların gelişiminde esas etkenler kalıtım ve çevredir. Dof ve Rosi aynı çevdede büyümüş olsa da Dof böyle olmuş. Demek ki kalıtımsal olarak kötülüğe yatkın diyebiliriz. Diyemez miyiz?
Yukarıda da yazmıştım. Dof normal bir ailede doğsaydı kötü olmazdı diye. Kalıtımın etkisi var, ama çevrenin etkisi çok daha fazla.

Her fırsatta Rosinante'yi örnek veriyorsunuz. Kötü olmamak Rosinante'nin başarısıdır bence. Öyle bir ortamda yetişen bir çok kişi kötü olurdu.
En yakın arkadaşın, sevgilin vs. kazık atıyor, bir daha insanlara kolay kolay güvenmiyorsun. Herkese soğuk davranıyorsun falan. Bir de Dof'un durumunu düşün.

Çocuklar kavga ederler, ama birbirlerini oldurmezler, veya çok kısa bir süre sonra barışırlar, kin tutmazlar. Yetişkinler ise tam tersini yaparlar. Bence bu yüzden çocuklar masumdur.
Masumu nasıl tanımadığına göre degisir bu ama ben bu şekilde tanımlıyorum diyeyim.
 
Roci dışında kimse Dof'un en yakınına giremezdi. Kan bağını kullandı. Git başka yerde görev yap. Bu ihanettir.
Git başka yerde görev yap mı? Kardeşinin nasıl biri olduğunu görmesi değil mi zaten görevin amacı? Boş yere babasını öldürmesi hiçbir anlam ifade etmiyor mu görevi açısından? Bu adamı senin deyiminle "hain" yapan zaten abisi. Abin diye böyle bir kötülüğe izin verip, kendini de mi o kötülüğe alet edeceksin? Yoksa durdurmaya mı çalışacaksın? Kan bağı her zaman üstün gelmek zorunda mı, adam kendi babasını öldürdü. :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık