Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 908: Dünya Toplantısı Başlıyor

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    290
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence Boney kraliçenin kızı. Kendini yaşlandırıp kraliçenin yerine geçti. Ya da Sadece Kumaya yardım edebilmek için kraliçe gibi yapıyor. Sanırsam Boney bağlı halde iken ona yardım eden Kuma idi.
Kraliçenin torunudur kızı değil bence. Kuma da tahminimce Bonney'in amcasıdır. Yalnız mangaka böylr bir şey yaparsa Bonney'in Marineford'da uğruna ağladığı kişi Kuma olur. Ace veya Beyazsakal değil. O zamanda Karasakal'a saldırması saçma olur.
 
Sondan bir önceki sayfada Gorosei söylemiş zaten :'' Marinefors Savaşı'nın oluşturduğu rahatsızlık dalgaları artık önlemez'' diye. Adamlar kendi ağzıyla söylüyor bunu. Zaten Mf ile birlikte artık işlerin eskisi olmayacağı söylendi. Zaten shicilerin zayıf ya da korsanların güçlenmesi olarak görme, mangaka bir hamleyle Shcileri güçlendirir, orası kolay. Vivi dediğin kişi büyük ihtimalle Plüton'la alakalı çıkacak, Shirahoshi denen kişi Poseidon. Ve bu ikisi de korsanların tarafında. Velev ki yonko-amiral-shiciler arasında olsun. Eskiden 4 yonko oluşumuna karşı bunlar vardı. Şimdi bakıyoruz, öyle ya da böyle 5 yonko oluşumuna karşı amiraller ve shiciler var. Denge çoktan bozuldu zaten.

Diğer serileri bilmem, Op hakkında konuşuyorum. Benim gördüğüm hükümet kanadında norma bir düzen işlemiyor. İm'in bilgelik kısmını çok basite indirgiyorsunuz. Bu kişinin Op var olduğundan beri olan her şeyi bildiğini düşünün. Farzı misal o zamandan beri bir düzen var ve bu düzeni bozmaya çalışan kişiler İm'in telkiniyle Gorosei'nin emir vermesiyle amiral/Cp-0/ya da Cp-0'dan daha gizli bir oluşum tarafından yok edildiğini farzet. İm sadece şimdiki zamanla ilgilenmiyor, belki de ilk baştan beri olan her şeyle ilgileniyor. Belki bununla alakalı bir meyvesi ya da doğuştan gelen bir öngörü yeteneği var (Madam Sharley gibi)

Gorosei, İm'in güçsüz olduğunu görse kumpas kurarsa falan diyorsun da peki neden denizciler kutsallara aynı şeyi yapmıyor. Görünen itibariyle istemeseler de kutsalların emirlerine uyuyorlar. Amiral-kutsallar-Gorosei(İm de dahil) daha gösterilmeyen bir rütbe olayı vari bir şey var. Bu adamların kutsal olmalarıyla alakalı bir şey.

İm ve Gorosei arka planda ama onlara gelene kadar geçilmesi kadar bilinen/bilinmeyen o kadar insan var ki... Politik gücü sadece ''şu ölsün, şu kalsın'' olarak görme. Daha bunun detaylarını yeni yeni görüyoruz. Dof örneği mesela. Adam sadece bu bilginin belki %1 ya da 5 ini biliyordu ama istediği şeyi yapabiliyordu. Bir de bu bilginin tamamını bildiğini düşün. Son sayfalarda denmiş zaten: '' Bu denge artık korunamaz. Artık büyük çaplı bir temizliğe ihtiyaç var diye.'' Belli ki belirli zamanlarda Luffy gibi öne çıkan kişiler olmuş ve Gorosei(İm gibilerin telkiniyle) bunu öngörüp bu kişileri(Roger misal) ortadan kaldırmış.Bunu 800 yıl yaptığını düşün. Bundan daha önemli bir güç olabilir mi? Ben şahsen böyle bir durum varsa çok etkilenirim. Adam hem kendi zamanlarını hem de kendi zamanlarındaki tüm kişiler üzerinde güç sahibi. Dof'un Dressrosa'da meyve gücüyle(kişileir kontrol altına alması) yaptığı olayların tüm dünya genelini düşün.
Yeni bölümün Türkçesini okumadım daha öyle diyorlarsa öyledir fakat yine de tutuşma deyince farklı anlaşılıyor.Adamlar önlem almaya çalışıyorlar ki bunu da doğal olarak yapacaklar zaten.

İm ve goroseinin politik gücü var ona bir şey demiyoruz zaten ama Oda bu adamların da tehlikeli olduğunu gayet iyi hissettirdi diyorum.Bak sana önceki mesajda dedim kel adam kılıçla mı politika yapıyor diye ? Ya da savaş yaralarına ne diyorsun dedim ''bilemem'' dedin.Hani sağlam bir açıklaman yok bu konuyla ilgili.Ayrıca dediğim gibi her şey politikadan ibaret değil.Op dövüşler ve savaşların da önemli olduğu bir seri.Ya en basitinden WB dedi siz o savaştan korkuyorsunuz diye.Yani illaki bir gün savaş alanına inilecek ve inildiğinde meydan da sadece amiraller vs. olmucak.Bu gorosei,İm vs. de olucak.O zaman için ne diyorsun ? Bu kadar gizem kastığı adamları arka planda tutup sadece savaş stratejisi oluşturup hiçbir aksiyona kattırmayarak mı göstericek Oda ? Ya da o bahsedilen büyük savaşta bir tarafın liderleri sadece politik güçten oluşan çöplerden mi oluşuyor ?

3. paragrafta yazdığın bir şey kanıtlamaz.Daha İm diye birini yeni gördük ki bu adamın kutsal malların lideri olma ihtimali var.E goroseinin de bu adama diz çöktüğünü düşünürsek sırf bu adamdan dolayı amiraller kutsallara dokunamıyor olabilir.Bu adamın varlığını bilmiyorlarsa da gorosei denizcilerin kutsallara karşı gelmesini önlüyor olabilir.

Dof örneğine de katılmıyorum.Aynı olay değil ki bi kere nasıl bağdaştırdın ? Dof'un olayı hükümetin dünyanın bilmesini istemediği bir bilgiyi taşıması o kadar.İm Dof gibi goroseiyi beni öldüremezsiniz ben her şeyi biliyorum diyerek mi tehdit ediyor ? Görünen aynı taraftalar zaten adamlar.
 
@Hakili Yumruk bir de şunu ekleyeyim. Güçsüz dediğimde çöp adam anlaşılmasın. Bu adamlar haki falan biliyordur belki de denizcilere özel teknikleri de biliyordurlar ama amilal ayarı falan değildir bence.
Yani dediğim gibi liderin güçsüz olduğu bir Spandam bir de Buggy geliyor aklıma.Çok çok istisna örnekler ve bunların durumunu hükümetle de bir tutamam.Buggy zaten gevşek biri Oda'nın trollüğü gibi bir şey.Yani ciddiyet daha az.Ya da Spandam'ın olayı da hükümetin ciddi tarafıyla kıyaslanamaz.Bunlar direk son boss.Luffy'nin muhtemelen Raftel'den sonra karşılaşacağı kişiler.Luffy'nin de Raftel'de en az yonko gücünde olucağını varsayarsak bu adamların amiralden aşağıda çıkmalarına imkan yok bana göre.Hadi goroyu ayrı tutayım onların bir ihtimali olabilir belki ama İm için aynısını diyemem.
 
Reverie'de Bonney,devrimciler ve iki Luffy'nin korsan ittifakından kişi var kimse Vivi'yi alamaz. Her türlü kaçırırlar Vivi ve ağlak prensesleri. Don Quiote ailesinin tümünü atabilirler kutsal topraklardan eğer Im'e karşı gelirlerse Gorosei'nin emriyle. Bu da kutsal topraklarda Nefertari ailesiyle birlikte bir ailenin daha azalması demek olur. Diğer 18 aileyi tek tek isimleriyle falan öğrenmek isterim. Ayrıca şöyle bu 20 ailenin hepsinin bir arada kılıç koymaları tahtın önüne falan böyle bir flashback görmek efsane olur.
İkinci posterin Teach olduğu kesinleşti gibi. Rebecca dışındaki iki prenssesimizde Im'ın elindeymiş. Shirahoshi'nin antik silah olduğunu öngördüde mi böyle üzerine kılıç saplamışlar filan ? Ben son savaşın fitilinin buradaki bir olaydan başlayacağını düşünüyorum. Luffy'de Wano'dan sonra bu durumdan haberdar olur tahminimce. 7 8 sene sonra Marineford'dan iyi bir arc görmek az üzücü ama yine de sevindirici Whole Cake çok hayal kırıklığı oldu benim açımdan. Sanırım Wano bomba gibi olacak çünkü Reverie arc'ı bizi büyük beklentiye soktu. Koca Ana filan da gelecek Wano'ya gibi hareket etti dediler. Bakalık neler olacak son iki bölüm efsane benim açımdan One Piece'te.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık