Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 903: Beşinci İmparator

Bölüm nasıldı?

  • Çok İyi

    Kullanılan: 128 30.3%
  • İyi

    Kullanılan: 13 3.1%
  • Orta

    Kullanılan: 4 0.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 2 0.5%
  • Çok Kötü

    Kullanılan: 9 2.1%
  • Big News!

    Kullanılan: 267 63.1%

  • Kullanılan toplam oy
    423
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nereden bakarsak bakalım shanks'ın kötü çıkma ihtimali hayli düşük görünüyor. her şeyden önce rayleigh'nin bunu fark edemediği anlamı çıkar ki bu da tuhaf kaçar. dahası adam marineforda gelip savaşı bitirdi luffy bu sayede kurtuldu. ki daha ilk gösterimde de hayatını kurtarıyor. hani bu dakikadan sonra hangi gerekçe shanksı kötü yapar ya da luffy'ye düşman eder bilemiyorum
 
Dünyanın Güvertelerinden: 1.500.000.000 belilik adam diye kapak hikayeleri çıksa keşke :D Daha önce 500'lük çıkmıştı.
 
Bölümü genel manada yorumlamam gerekirse son zamanlarda görünen en dolu bölümdü. Merak edilen kısımların dışında merak edilen kişileri gördük.

Fakat şuan için Yonkou'ların yanına Luffy'i koymak ciddi düşünüldüğünde komik görünür, görünmeli de zaten. Fakat filo gibi olaylar Luffy'nin bir Yonkou olma kapasitesini arttırıyor. Fakat olay tayfanın bireye gücüne geldiği zaman kimse Luffy'i bir Yonkou olarak görmez.

İlk sayfada Sanji Germa'dan olan bir şeyi kullanmak istemiyor biraz düşünüldüğünde haklı. Geçmişte ona yaşatılanlar vb. olaylar nedeniyle onlar ailesi olarak görmediğini, onlardan biri olmadığını zaten söylemişti. Fakat bu küçük sahne Sanji de gösterildiğine göre bunu Sanji %90 ihtimalle kullanacak. Kullandığı sahne sıkıntı yaşadığı bir sahne mi olur yoksa kullanmak zorunda olduğu bir sahne mi olur bilemiyorum ama muhtemelen kullanacak. Fakat düşündüğüm diğer bir konu bu güç Sanji'nin kullandığı ekipmanlardan biraz farklı olabilir. Sebebine gelecek olursam Sanji'ye özel yapılmış bir şey var gibi duruyor ortada yani Sanji dışında bunu muhtemelen kimse kullanamayacak.

Şu sahneden de bu anlaşılabiliyor zaten Luffy'ler çalıştıramıyor aleti.

Kapak hikayesi ise bölüme tam denk gelmiş. Filo denize açılmış muhtemelen Luffy'leri bulacaklar. Bu Wano da mı olur yoksa Kaido olayında mı olur bilinmez.

Diğer bir konu ise Luffy'lerin Sanji güçlenecek diye değil de görünüş bakımından Sanji'nin kostümü kullanmasını istiyor olmaları. Yani Gözlerinden falan lazer atacak gibisinden bakıyorlar olaya. Sanji de olayı açıklıyor zaten fakat o şeyin altından başka bir şey çıkacak.

Diğer bir olay ise Zeus'un artık Nami'nin elinde olması. Bu güç Nami'ye bayağı bir güç katacak zaten Nami'den de Haki kasmasını kimse beklemiyor belki ileride bir tip ortaya çıkarabilir ama gücünün büyük bir kısmını böyle elde edeceği belli. Hırsız hırsız diyorduk ama ilk kez bir güç çalıyor. Bunu daha başarabilir mi bilinmez.

Sanji'nin ödülü herkesin tahmin ettiği gibi artmış. Zoro'yu 10 M gibi bir fark ile geçmiş fakat yine de geçmiş bulunuyor. Rekabet rekabet diyoruz ya bu rekabet serinin sonuna kadar devam edecek artık bunu kabul etmenin zamanı da geldi. Seri sonunda ise bu iki karakterin ödüllerinin eşit olmasını bekliyorum ki olası bir seri sonunda hala rekabet içinde olabilsinler. Mangaka böyle şeyleri çizmeyi seven bir adam bunu atlamaz sanırım. Diğer bir olay ise Sanji'nin artık bir ''Vinsmoke'' olarak yazılması oldu. Yani artık muhtemelen Sanji'yi gören herkes şaşıracak ve onu tanıyacak Germa'nın ünü denizlerde efsane olarak anılıyorken bizim tayfada efsanevi bir üye olarak görünebilecek.

Sanji baştan buyana o adı duymak istemese de artık herkes tarafından bilenecek ve o da artık bunu kabul edecek.

Luffy'nin ödülünün bu kadar artmış olması beni ciddi manada şaşırttı. İlk gördüğümde bu ne lan dedim ama buna şaşıran sadece ben değilim. Luffy'nin kendisi bile ödülünün düşürüldüğünü sandı bu durumda. :D
Fakat ödül ciddi manada abartıydı bunu kabul etmek lazım. Zaten gazetelerde yazan pek çok şeyi Luffy gerçekleştirmedi onunda parmağı var ama nerdeyse tüm her şeyi Luffy'nin yaptığını söyleyerek onu bayağı yukarı taşıdılar dış dünyada.

Bunun ilk olayını zaten Balık adam adasından anlayabilirsiniz. Luffy'e bundan sonra tamamen başka bir gözle bakılacak tam bir Yonkou olmasa da onlardan sonra muhtemelen bu denizde korkulan ilk adam kendisi olacak. BAA'da Luffy'nin bayrağını görebiliriz yakında ki BM bu olaydan sonra ciddi manada daha da sinirlenecek ve olası BAA'nın yıkılması yaklaşacak. Madam Sharley'in kehaneti gerçekleşecek. Artık BAA'nın Hasır Şapka korsanlarının koruması altında olmasını duyurmaları gerektiğini söylüyorlar.

Diğer bir tarafta ise Dünya'da bu haberi okuyan taraflar. Foosha Village, Crocodile, Dr. Kureha- Dalton, Vivi ve Bege'nin ailesi gibi pek çok taraf tarafından okundu. Bunun anlamı tüm dünyanın bu olaydan haberdar olduğunu gösteriyor.

Croc'a biraz değinecek olursam görünmesi beni biraz şaşırttı. Yani görünmesine tam olarak şaşırmadım ama bir mekanda oturuyor olarak görünmesine şaşırdım. Bu adam Shichi olmamasına rağmen bir mekanda rahatça oturmuş gazete okuyor. Mekana biraz baktığımızda sürekli kaldığı bir yer gibi görünüyor. Orada görünen 3 adam ise askeri tarzda giyinmişler. Ya Kral olmuş ya da farklı bir olay var. Fakat Law'ın bu konuda Dof'a dedikleri geldi aklıma. ''Shichibukai olmayı bırakırsan Amiraller peşine düşer'' yani Shichi olsan ve hala kral olarak devam etsen de bir şekilde denizciler senin peşini bırakmayacak o ödül sende olduğu sürece. Aynı şeyi Hancock olayında da görmüştük. Kısacası Croc kralsa nasıl kral oldu Amiraller neden peşinde değil? Eğer değilse şuan nerede?

Oturduğu yerde ki penceler Mariejois'de bulunan büyük binanın pencerelerine çok benziyor ama orada bulunma olasılığı daha zor gibi. Hükümet ve Denizci tarafının daha Croc ile iş yapacağını sanmam aynı şekilde olaylardan sonra Croc da pek o tarafla işi olmaz ama bir mekan yapıp rahat rahat takılması garip.

Tekrardan Luffy'e dönecek olursam yapılan herşeyi Luffy yapmış gibi göstermeleri pek hoş olmamış bence. Tamam Luffy'i bir Yonkou olarak göstermek istediler ama yine de Luffy'i az biraz tanıyan biri bu kadar şeyi yapmadığını anlar zaten. Olay onu tanımayanları şaşırtmak sanırım.

Reverie git gide yaklaştı ve Akainu'yu tekrar gördük. Oraya gelen bir refakatçinin yaptığı bir hata sonucu Reverie'ye gelen tarafta kaçırılan oldu. Kurtaran kişi ise güçlenmiş bir şekilde karşımıza gelen Coby oldu. Burada dikkat ettiğim bir kaç kısım oldu. Coby'nin meyve yememiş olması, yani burada size bazı benzerlikleri söyleyeceğim. Coby Garp'dan eğitim aldı ve Yumruklarıyla dövüşmeye başladı haki de kendini geliştiriyor muhtemelen bir torpidoyu parçalıyor. Su altında ki hızı ise gayet iyi durumda aynı zamanda Garpın diğer lakaplarından biri olan ''Hero of the Marines 海軍の英雄 Kaigun no Eiyū'' lakabına benzer olarak Coby bu bölümde Kyros tarafından kahraman olarak anıldı.


Coby ise bana kahraman falan demeyin falan dese de muhtemelen pek çok kişi tarafından şuan kahraman olarak görünüyor. Adı muhtemelen gazetelere çıkmış yani Kyros falan duyduğuna göre bayağı meşhur biri. Kyros'un kendisi de diyor zaten ''Meşhur yüzbaşı Coby'' diye. Bu olay'dan sonra Coby bir rütbe daha atlayacak kaçırılan krallık da ki kızı kurtarması nedeniyle bir defa daha ödüllendirilebilir. Yani Coby'i bundan sonra daha fazla görebiliriz.

Yonkou'ların hepsini bir arada görmemiz çok güzel bir sahneydi. Kaido bana bulaşıyor bir de gidip ona mı bulaşıyor tarzında konuşmuş gibi geldi bana. ''Benim işime taş koyan o adinin o karının bölgesinde ne işi varmış'' tarzında söz söylemesi bunu ortaya çıkarmış biraz. Teach ise bu olaydan pek rahatsız değil bir imparator olmasını umursamıyor zaten adam ama bu seviyeyi iyi bildiğinden daha gidecek yolu olduğunu söylüyor. Haklı da zaten daha gidecek çok yolu var.

Tüm Kek adası ise bana WB ve Shanks buluşmasının olduğu sahneyi hatırlattı hani o havanın saçma sapan ortadan ikiye ayrıldığı sahne tarzında bir hava oluşmuş durumda. BM ben ne kaybettim diyor ama gördüğümüz kadarıyla çok büyük bir şey kaybetmese de abartıla abartıla da olsa bayağı bir saygınlık kaybetti halk gözünde. BAA da bile BM yerine Hasırlar tarafında durulmuş. BM'nin sevilmediği mekanlarda bu olabilir gibi kısacası BM'yi uzun bir aradan sonra denizlerde kesinlikle göreceğiz.

Shanks ise çok fena çizilmiş tam kötü karakter pozu vermiş ama Shanks'ın Luffy'i ciddi manada zarar vereceğini sanmam. Fakat Luffy'e de genel manada önünü baştan sona kadar açacağını da düşünmüyorum. Luffy'nin en sevdiği adamlardan biri Shanks ve tayfası, adamlar çocukluğundan buyana Luffy'e çok iyi davrandılar sanırım ciddi manada kötü karakterlerin bulunmadığı tayfalardan biri olacak Shanks'ın tayfası. Yeri geldiği zaman en ciddi olan fakat bunu dışında işi makaraya vuran adamlar çıkacaklar. Luffy ile Shanks buluşması fena olacak.

Gazetelerde görünen Weevil ise sanırım dehşet saçıyor. Marco ile Luffy buluşması sırasında bunu da görebiliriz fakat bu Weevil'ın anası oalcak kadın Luffy'nin yaptıklarını öğrenirse elinde ki altın yumurtlayan tavuğun elinden gitmesine izin vermeyip Luffy ile ittifak kurdurabilir bu adama. Bizim Luffy'lerin işine bayağı bir yarar bu adam.
 
one piecenin en sevdiğim yanı bu ark arasındaki ödül muhabbeti harika olmuş koca yonkolar oturmuş lufyy konuşması ödül az bana da yüksek gelse de şöyle düşününce neredeyse lufy bir yonko oluşumu oluşturmuş durumda şöyle sıralarsak
büyük korsan filosu

4300 kişilik koca filosu ile orlombus
5 kişilik dev korsan grubu Hajrudin
200,000,000 beli 56 kişilik değerinde yamyam bartolomeo ve tayfası
500,000,000 chinjao, 1000 kişilik Happo Donanması ve sai
330,000,000 75 kişilşk tayfasıyla cavendısh ve süleyman
leo ve cücelerden oluşan 200 kişilik tayfa
ideo bully gily abdullah ve jetden oluşan tayfa

ek olarak
eski ödülü 400,000,000 olan jimbe ve tayfası
meşru ittifakdan dolayı 500,000,000 law ve tayfası
son olaylardan dolayı germa 66 ve ordusu
ve son olarakfa 300,000,000 bege ve ateş tank korsanları

lufy 1,500,000,000
zoro 320,000,000
sanji 330,000,000
usob 200,000,000
robin 130,000,00
franky 94,000,000
brook 83,000,000
nami 66,000,000
gibi güçlü bir tayfasının olması

bunların hepsi biliniyorsa ek olarak da 1 milyalık kata ve 800 milyonluk krakerin yenilmeleri
koca anaya bölgesinde büyük bir kaos olması tüm kek adasının yıkılması
5. yonko başlığı çokda küçümsenmemesi gereken bir durumu ortaya koyuyor bence
bir yonko olmasa da yakın diyebiliriz.
Bağlı krallikları ve gizli müttefikleri da bilseler çok daha yüksek olur ödülü ve tüm kuvvetleriyle saldırsa çok rahat devirir Yonkolardan birini Luffy.

Boa Hancock ve Amazon Lily
Davul adası
Alabasta
Herkül ve adasındaki hayvanlar
Kamabakka
Gökyüzü adaları, hem Naminin adası hem Skypiea
Mihawk, Perona, Rayleigh vs vs.
Bugün Dragon ölse bütün devrinciler otomatikmen Luffynin etrafında toplanır ki serinin yarısında Luffyi ölümden kurtaranlar hep devrimciler oldu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık