Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 903: Beşinci İmparator

Bölüm nasıldı?

  • Çok İyi

    Kullanılan: 128 30.3%
  • İyi

    Kullanılan: 13 3.1%
  • Orta

    Kullanılan: 4 0.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 2 0.5%
  • Çok Kötü

    Kullanılan: 9 2.1%
  • Big News!

    Kullanılan: 267 63.1%

  • Kullanılan toplam oy
    423
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
]
Marco kim la? Yanında altı üstü tek kollu Jozu ile Vista var. Lütfü tek başına iki komutan yedi, tüm ekibini alıp gelse Mom hariç alayını devirelebilirlerdi. Bu da Marcoları devirmekten daha büyük iş olurdu.

Bak şimdi, diyelim ki Teach NW'ye girer girmez WB'nin bölgelere çöktü. O ara bu adam zayıf mı? Zayıf. Neden bu sıralarda gelip elinden alamadılar bölgeleri? Aldılarsa eğer, şu an Teach'in nasıl bölgesi var? Bu durumda Teach gelip geri almış demektir. Nasıl oluyor o iş? Kolay mı bu adamlardan bölge almak? Yani sandığın gibi kendilerinden güçsüz olan her kuşun etini yiyemiyor bu arkadaşlar. Muhtemelen Teach geldi bölgelere kondu. Kimse de gelip alamadı. Her ne kadar Teach onlardan aşağı olsa da sonuçta çöp de değil. Teach'e saldırsalar ve beklenmedik bir hasar alsalar, kazansalar bile üçüncü bir yonko fırsatçılık yapıp söz konusu kazanana çökebilir. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilirler. Anlaşılan bu riski göze alamiyorlar.

Ayrıca sen en güçsüzü de olsan, yonko olduğunda birçok korsan senin şemsiyen altına girmek ister. Yani gücüne güç katarsın. Teach de muhtemelen büyüdükçe büyümüş. Öyle ki filoları varmış. Halbuki başta bir avuç adamdı bunlar.
Bu adamların ada beklentileri yok ki.Bm krallık kurmuş küçükken orada devam ediyor.Şeker vermeyi kabul edenlere de özel güvenlik muamelesi çekiyor.Wb desen nerde garip gureba adamlar gidip kol kanat germiş Baba.Yani öyle aada kapmaca oynamıyorlar kendi aralarında.
Serinin ''kurgu'' kısmını es geçme.Mfnin amaçlarından biri Teach'in yükselişi değil miydi ? Oda daha orda bu adamın ileride bela olucağını belli etti zaten.Hal böyleyken 2y sonra adamı yonko olmaya çalışıpta diğer yonkolardan küsküyü yemiş biçimde göstermeyecekti.O yüzden senin gibi ''Kendilerin güçsüz olanı hemen ezemiyorlar'' mantığıyla bakmıyorum.Eğer arada büyük bir güç farkı yoksa yani az bi güç farkı varsa bi yonko oluşumu diğer yonko oluşumunu yen(e)mez ona katılıyorum.Ama 2y önceki Teach ve tayfası için bu durum böyle değil.Az bir şey değil daha büyük bir fark vardır.BM mesela as komutanları toplayıp gitse mf Teach kadrosunun içinden geçerdi bence.En fazla orta zorlukta yenerlerdi.Ama tabii buraya da tüm güçlü adamlarla Teach'i bitirmeye gitse o zaman kendi adası fazla zayıf kalacağından bu riski almak istemiyor diye bir açıklama getirilebilir.Ha böyle bir şey olsa bile dediğim gibi bu BM'nin o zamanki Teach'leri hemen ezemiceğinden değil o riski almak istememesinden olur.
Benim vurguladığım nokta, BB Marco'yu yenince Yonkou olarak anıldı'dan ziyade, WB ölür ölmez Karasakal Yonkou olmadı'dır. Aynı şekilde BM iner inmez de Luffy Yonkou olamaz. Yerini sabitlemesi gerekir. Yani bu arcta BM düşseydi, iddaa ettiğin gibi Luffy Yonkou olmayacaktı hemen ardından. Seride bir kere oldu Yonkou değişimi, onda da biri ölünce ertesi gün yerine biri geçmedi.

Ben Teach'in ne ara adalara çöktüğünü bilemem. Sen varsayım üzerine konuşuyorsun. Teach bu iki yılda hızla güçlendi ve Yonkou oldu. Bak 2 yılda. Öyle WB düşer düşmez değil. BB'nin bu adamlardan bölge aldığı da meçhul. Fishman Island'ı alamamış mesela...

One piece in E odanın zihninde yaşandığını unutmamak lazım. Oda yarattığı karekterleri, yarattıktan sonra kişiliği doğrultusunda hareket ettirmiyor. Daha doğrusu bir sürü karakter var ve bunlar bir sürü değişken oluşturuyor. Yani Oda bir arcı çizerken şuanda kaido, shanks, teach ve bunların adamları nerede, diğer korsanlar ve denizciler dünya haritası üzerinde nerede ve kişilikleri doğrultusunda ne yapıyorları hesap etmiyor. Bu seri Game of Thrones değil. Karakterler sadece Oda hareket ettirdiğinde hareket ediyor. Yani MarineForda teachin schibukai olarak gelmesi, o güçsüzlüğüyle wbnin bedeniyle örtü altında bir sürü vakit geçirmesi buna ne denizcilerin ne de diğer korsanların ses çıkarmaması Bu seri gerçekçi olsaydı mümkün değildi. Yine shanksın gelmesi, herifin meyveyi çaldığını göre göre ve 2. meyve gibi o zamana kadar olanaksız olarak bilinen bir durumu amirallerin oradan sağ çıkarmaları olanakdışı. Shanks demeyin, Akainu garp sengoku vs teache çökseler kalanlar gidebilir dese shanksın onları korumak için savaşmayacağı savaşsa da kaybedeceği ortada. Bunların kurgusal olarak olması gerekiyordu ve oldu.

Yani Karasakalın peşine düşemiyorlar değil, kurgu gereği düşmüyorlar. Adam Luffynin rakibi olarak özel hazırlanıyor. Marco mu yensin, ya da weevil? Bu bölge olaylarına da çok takılmayın, şuanda sözde balıkadam adası luffynin bölgesi olacak. Cracker birkaç yetenekli eleman alıp gitse oraya dalsa çok rahat alır. Luffy ışınlanıp gelip mi koruyacak? Aynı şey yonkouların base olarak kullandığı yerler hariç her yer için geçerli.

Şu seride mantık aramamak lazım. Herhangi bir mantık ve güç dengesi yok. Demekki güçsüz olanı yiyemiyorlar öyle kolay değil demeye gerek yok. Bir kere oda çizdiği karakterleri öldüremiyorki, Normalde şu luffynin filosundaki çöp kaptanlara hiç mi güçlü kimse denk gelip bulaşmıyor? Law sözde 50 korsan kalbi getiriyor ( sayıyı yanlış hatırlıyor olabilirim) hani nerede o korsanlar? law tek başına o kadar adam yakalıyor da marine koramiralleri niye salmıyor bunların üzerine? Dandik coby mi koruyacak reveireye giden kraliyet mensuplarını? bari kıdemsiz koramirallerden göndereydiniz. Yani seri mantıksızlık dolu, mantık aramaya çalışıp tartışmaya, aşağılar tarzlarda yazılar yazmaya gerek yok.

Yanlışımız olduysa ve ya kırdıysak affola.
 
Teach dediğin adam 20 sene Yonko gemisinde kalmış. Neyin ne olduğunu gayet iyi bilen bir adam ve bu adam herkese kendini Yonko olarak kabul ettirmiş. Luffy'nin henüz o seviyede olmadığını bölüm içindeki konuşmalardan anlayabilirsin.
Luffy o seviyede değil zaten kaidoy bm yi falan mümkün değil şuan alamaz.Demek istediğim buggy de kk tayfasındandı cokda onemli değil o.Teach sanki haki masteri olmuş gibi konuşuyor çöp ace yenmiş ölümün eşiğindeki wb nin meyvesini çalmış shanksa çizik atmış ama bu adam onceden normal insanlarda dayak yiyordu barlarda.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık