Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Ödül Tahminleri

Ödül başından beri sadece gücü yansıtmadı zaten. Yapılan işler, sivil katliamlar, hükümetin politikaları hep etkili oluyor. Mesela Luffy MF arca kadar yükselse de yaptığı işlerin önemli bi kısmı örtbas edildi.
Ama güce dair fikir verir mi? Verir.
Luffy Katakuri için ne diyor? “Bir milyarın tamamını yeneceğini, geçeceğini” söylerken herif zaten gelişeceğini kastediyor. Yani Katakuri en başında Luffyden güçlü. Ödül farkına gelince işin içinde Garp ve hükümetin karizmayı çizdirmemek için gizledikleri olmasa Luffy zaten çok daha yüksek bi ödüle sahip olacaktı. Kimsenin Law ve Luffy’yi aynı kefeye koyduğunu düşünmüyorum ben.
Dediğin doğru. O zaman şöyle düzelteyim bizim taraf yani sabo,law,luffy ve tayfaya ait ödüller pek birşey yansıtmıyor. Daha çok rakiplerde olan ödüller güç olarak yansıyor o da %100 oranla değil tabi. Mesela jack bu kadar hırçın bir yapıya sahip olmasa kata gibi bir kişiliği olsa acaba ödülü bu kadar yüksek olurmuydu ? Bence olmazdı. Arkadaşın dediği gibi kriterler çok geniş.
 
Ödül kriterleri çoooooook geniş. Sadece güç üzerinden bakanlar çok yanılıyor. :(

Ace, Sabo ve Luffy'nin düşük ödüllere sahip olmasının sebebi aktif oldukları sürenin düşük olması bana kalırsa mesela.
Aktiflikten ziyade biraz bu üçlüyle alakalı bir durum bence. Ace> Roger'ın oğlu, Luffy>Dragon'un oğlu,Sabo>Dragon'un çekirgesi. Bu üçlünün bağlantılı olduğu kişiler hükümet açısından tehlike arz ettikleri için bu üçlüyü çok fazla ön plana çıkarıp insanların dikkatini çekmek istememişlerdir. :)
 
Aktiflikten ziyade biraz bu üçlüyle alakalı bir durum bence. Ace> Roger'ın oğlu, Luffy>Dragon'un oğlu,Sabo>Dragon'un çekirgesi. Bu üçlünün bağlantılı olduğu kişiler hükümet açısından tehlike arz ettikleri için bu üçlüyü çok fazla ön plana çıkarıp insanların dikkatini çekmek istememişlerdir diye tahayyül ediyorum :)
Senin söylediklerin de doğru olabilir ama ben aksini iddia ederim en azından bir süre, tartıştıktan sonra fikrim değişebilir elbet ama onu burada yapmayalım. Not: Yanlış demiyorum.

Tatlı komutanlıktan atılalı çok olmayan Snack 600 milyonken, Perospero'nun 700 milyon olmasının sebebi bana kalırsa birinin 1. diğerinin 25. oğul olması gibi geliyor mesela bana. He belki Perospero daha güçlüdür diyebilirsiniz tabii. Diğer yandan Snack 1. oğul, Perospero 25. oğul olsaydı ödülleri belki (Snack)800'e, 500 falan olurdu kim bilir.
 
Olay ödülün öneminde. Ödül seride ne kadar önemli? Ödül avcılığı falan yapan da yok doğru düzgün. Hatta yeni dünyaya girdiğimizden beri paranın da önemi kalmadı. Ope openin fiyatını öğrendik sadece. Mangaka'nın az biraz para pul, ticaret, kara para, ödül avcılığı işine falan girmesi lazım. Yeraltının patronları üzerinden küçük bir hikaye işlenebilir. Veya paraya çok düşkün Buggy üzerinden işlenebilir. Öbür türlü benim kafam kıyak, paraya ihtiyaç yok, korsan dediğinin paraya ihtiyacı olmaz, gücünü gösterir alır istediğini tarzında işlerse ödüller ve para yalan olacak iyice.
 
Luffy - 820 m:beli:
Sanji - 300 m:beli:
Jimbei - değişmez veya çok az değişir.
Nami - 160 m:beli:
Brook - 200 m:beli:
Canavar Chopper - 20m :beli: Smoothie ve tayfası gelirse canavar formuna dönüşebilir, Morgan'ın dikkatini çekebilir. Yoksa 200 :beli:
Carrot 60m:beli: Sulong formu.
Pedro 450 m:beli: Sulong formuyla geri döneceğini düşünüyorum. Bence ölmedi :/
Pekoms 400m:beli: Sulong formuna geçebilirse eğer.
Diğer tayfa üyeleri de 50' şer milyon :beli: artar.
 
Akainu; Luffy'nin tehlikeli bir hal aldığını duyunca yayılmasını istemeden yakalanması için Wano'ya denizcileri yollar. Wano'dan sonra amiral bizimkileri haliyle yakalayamayınca ödüller toplu gelir. Luffy, farkı açar.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık