Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aynen o dediğin de var. Hiken şekilsiz şükülsüz bir ateş topu iken o mızraklar neden şekilli mesela ?

Hani haki eklenmez diyenlerin de mantıklı yönleri var, kabul ediyorum. Lakin haki eklenir kısmı %80'e %20 gibi bir oranla daha baskın ve mantıklı geliyor bana.
Ace'in mızraklarının haki ile bir alakası yok. Öncesinde BB'ye gene ateş fırlatıp Logia isen bundan hasar almazdın diyor. Ve yami yami'nin akışkan özelliği taşımadığını görünce ateş saldırılarına devam ediyor.

Smoker da ise dumana haki basmıyor, eline basıyor. Her logia kullanıcısının temeli insan formudur. İstediklerinde logia formunu açıp kaparlar. Smoker elini haki ile kapladığında elinin logia özelliği kalkıyor. Pek tartışmalı bir sahne değil aslında.
 
Sürekliliği ve akışkanlığı olan ''şeye'' nasıl ruh gücünü koyacaksın ? Luffy yorulma nedeni fazla haki yani ruh gücü kullanması.Saldırı gücü aşırı yükseliyor ama kullandığı haki de vücuda yük bindiriyor.Akainu bunu nasıl yapsın ? Ruhunu ekle allah ekle nereye kadar ? Şekil davası mangaka nın işi.Mesela çapraz ateş saldırısı vardı ace de şekilli.Saldırıya şekil vermek ayrı olay.Bu tip vücuttan bağımsız akan giden saldırılara haki eklemek için içinde 10 kuyruk olan rikidou sennin olman lazım.Bu da op ye ters.Eklenmiyor işte.Ekleyen aokiji olur o da katı saldırı yapıyor.
Akışkan bir maddeye şekil vermek istersen maddesel bir şey ile çevrelemen gerek. Su, akışkan bir element olarak bir şişeye konulduğunda nasıl onun şeklini alıyorsa Kizaru da ışığa haki ekleyerek ona kılıç şeklini veriyor.

Yani hakiye şişe dersek logia türü de su oluyor. Haki burada logialar için bir "kalıp" görevini görüyor.
 
Logiaların element tabanlı saldırılarına haki ekleyebilmeleri logianın türüne de bağlı olabilir. Amazon kadınları fırlattıkları oklara haki ekleyebiliyorlardı. Bir logianın yolladığı menzilli saldırı, ateş veya duman gibi değilde daha fiziksel bir şey olsa(örneğin buz) belki haki eklemeleri mümkün olabilir.
 
Günaydın kanki :)

La tamam logialar haki kullanır onda bir sorun yok :) Smoker meselesini iki arkadaş ayrıntılı bir şekilde tartışmıştı. Senin dediğin logia kullanıcısının kendinden iyi silahlanma kullanan birine karşı logia formunu koruyup koruyamamasıyla ilgili. Ve dediğin mantık doğru. Muhtemelen bu dediğinin aynısı Ace vs. Sakazuki'de de oldu. Lakin Smoki dumana haki bastı işte orada ?



Iş yaparlar yine de orası ayrı. Ama nereye kadar ?

Ace ölmeseydi Beyazsakal seviyesindeki birini sadece meyvesi ile devirebilir miydi ? Silahlanma 1'i 5 yapıyor; 10 yapıyor. Çok önemli bir saldırı kaynağı. Bunu Sabo'nun hiken'ine bağlıyım.

Sabo'nun hikeni animede silahlanma kullanılmış şekilde yansıtıldı. Tamam, animeyi tamamen somut bir veri olarak referans alamayız. Sabo'nun hikeni arenayı delip yer altına kadar tesir etmişti. Peki Ace'in Sabo kadar güçlü bir hiken atamamasının sebebi neydi ? Meyve kullanımı desen Sabo meyveyi daha yeni yemişti. Meyve kullanımı Ace gibi pro seviyede değildi. Biz Sabo için ne diyoruz ? Ace'in fiziksel gücü yüksek olan versiyonu mu ? Hayır. Ace'in hakili versiyonu. Olaya böyle bakınca Sabo'nun meyveyi daha yeni yemesine rağmen nasıl o kadar güçlü bir hiken attığı anlam kazanıyor.

Smoker'ın kolunu dikkatli şekilde incelediğimizde Smoker'ın sadece eldivene değil eldivenin yukarısında kalan ve bilekten başlayıp hafif miktarda dirseğe kadar uzanan kısmına da haki eklediğini görüyoruz. Hee senin dediğin şekilde dumanı itiş gücü olarak da kullanıyor tabi ki.

Kılıç ayrı bir cisim olmuş, Kizaru'nun bedeninden ayrılmış diyorsun.

Peki Kizaru kılıcını yere atsa kılıç yine formunu korur ve cisim olarak kalmaya devam edebilir mi ? Herhangi bir vatandaş o kılıcı alıp çelik bir kılıç gibi tutabilir mi ? Eğer tutabilirse ne Ray'in ne de bir başkasının bu kılıca karşı dövüşürken haki kullanmasına gerek yok o zaman ?
Sadece Logia türü ile nerelere gelen adamlar var. Ace'e Haki'nin tillahını versen yine Newgate'i yenemez. Karşılaştırma yaptığın adamlar arasında aşırı gömlek farkı var. Mesela Luffy ve Sakazuki su an kapışacak olsa, Sakazuki avantajlı konumda. Bunun nedeni Haki gücü mü, yoksa lav gücü mü? Logia gücünün niteliği de önemli. Sakazuki ya da Kuzan için Haki gerekmez bile, aşırı güçlü meyveler zaten.

Ace'in Hiken attığını kaç kere gördük de, Sabo ile gücünü karşılaştıralım? İki kere salladı, ikisi de Sabo'nun attığı büyüklükteydi.

Bu Ace'in Hiken'i
http://www.mangareader.net/one-piece/159/18

Bu da Sabo'nun
http://www.mangareader.net/one-piece/744/8

Büyüklük açısından fark yok. Ikisi de Haki kullandı dersen, Sabo için "Hakili Ace" demenin mantığı kalmıyor.

Smoker meselesi açıkça dumanı itiş gücü olarak kullanması. Piksel piksel incelemeye gerek yok. Dumana ekliyor olsa, duman şeklinde vururdu, kafada soru işareti kalmazdı. Ki dumanla kolunu ittiği net olarak çizilmiş.

Evet, Çünkü artık vücuttan ayrı bir cisim haline gelmiş. Üzerinde Haki gücü kullanılabilir. Mesela ateşin bir formu olmamasına rağmen, Teach alev oklarını tutabilmişti. Kılıcı karşı Haki kullanman gerek, yoksa keser atar önündeki engelleri. Işıktan yapılmış sonuçta.
 
Akışkan bir maddeye şekil vermek istersen maddesel bir şey ile çevrelemen gerek. Su, akışkan bir element olarak bir şişeye konulduğunda nasıl onun şeklini alıyorsa Kizaru da ışığa haki ekleyerek ona kılıç şeklini veriyor.

Yani hakiye şişe dersek logia türü de su oluyor. Haki burada logialar için bir "kalıp" görevini görüyor.
Ateş akışkan değil ama ace şekil verdi.Bundan dolayı haki ile kapladı diyemeyiz.Kizaru için bir şey denmez.Orada rey-san da haki ile kapladı kılıcı.Yoksa erirdi malum kizaru nun ışık ya da parıltısı ısı tabanlı.Ama kizaru kullandı diyemeyiz açıklanmadı o senin anlayışına kalır.Kizaru nun kılıcı ışın kılıcından farkı yok.Belki adam tuttuğu için sürekli elinden ışık aktarımı yapıyor.Gerisi fantazi meselesi yani nasıl açıklarsan açıkla ya da anlat.
 

Hmm... MS çevirisinde orada şöyle yazıyor ve... "Eminim beni koruyacaktır ve...

Sanji ölecek, onaylandı. :oleyo:

Not: Gerçi ilk atılan VIZ çevirisi olabilirmiş, bakmak lazım. Maksat ortalığı karıştırmak. Yohohoho.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 17)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık