Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kısa mesafede Zoro Sanjiden hızlı değil. Bahsettiğin çeviklik ise bu konuda da bariz bi fark göstermediler hiç. Zorodan bi puan alıp Sanjiye veriyoruz, öyle beraberlik falan yok, Sanji daha hızlıdır.
Gözlem ile ilgili şu ana dek Sanjinin öne çıkarıldığı doğru, Zoro için net bi övgü yok o konuda detaylı işlenirse görürüz. Tabi Sanjinin eğitimi daima tetikte olmasını gerektiriyordu ve bu beklenti de normal ama b.hakide Zoro ve Sanji arasında bi fark yine gösterilmedi. Zoronun eğitiminde b.haki öne çıktığı için bu beklenti de normal.
Kral haki ile ilgili sadece öyle istediğin için varsayımda bulunmuşsun onu hesaba bile katmıyoruz.
Fiziksel güçte Zoroyu Sanjiyle kıyaslayacağımız bi durum olmadı. Genelde ikisi de öbürünün yaptığını kendi yolu yordamıyla yapabilecek durumda. Dayanıklılık konusunda araya bölüm sokuşturmuşsun ama iş oraya gelirse o bölümlerin üzerinden 300-500 bölüm geçti.
Kaldı ki Sanjinin de uçma, hız, ateş üretme gibi ekstra özellikleri var. Mesela ileride Katakuriye karşı olsalar Sanji Zorodan daha avantajlı durumda olur. Zoronun da kılıç, sılaş gibi özellikleri var o da başka yerde işe yarayabilir. Açıklanmayan şeytani ruhlara girmişsin Sanjinin de açıklanmamış gen muhabbetleri var. Herifin tekniği diable la. :)
Seride gördüğümüz en bitirici adamlar öyle kılıç şovu yapmadılar pek zarar verirken. Bakınız; Aokiji, Akainu, Garp, Luffy, Lucci, Wb. Kılıç da bi araç, kullanıma göre değişir ama evvela Garp örneği karşımızda.
Zeka faktörü de dövüşe epey etki eder. Bugüne kadar hep etti. Herif dj tekniğini böyle bulup 3-5 tekmede yamulttu Jyabrayı.
Illa ki bana manga sayfası arattırıyorsun. Al :)

http://www.turkcraft.com/One_Piece/601/14

Bu sayfada iki isim de aynı yerde yan yana çizilmiş ve aynı anda Px'e saldırıyorlar. Bu sayfaya bak:

http://www.turkcraft.com/One_Piece/601/15

Sanji Px'in boynunu kırana kadar Zoro ortadan ikiye yarmış bile Px'i :) Senin iddiana göre kısa-uzun fark etmez Sanji affetmez mantığın burada neden ortaya çıkmamış ? :) Mangaka iki yıl sonra bu iki kişiyi ciddi anlamda değerlendirebileceğimiz ilk sahnede Zoro'yu önde çizmiş bile :byee:

Diğer sahneler de Zoro'nun rakipleri karşısında yaptığı saldırılardan kaynaklı. Zoro'nun saldırılarının bir kısmına baktığın zaman rakiplerin tepki süresini aşan bir hız görürsün. Daz Bones dövüşüne bak. Pica dövüşüne bak. Kuma gibi bir adam bile Zoro'nun ölü halde yaptığı saldırıyı fark edene kadar kesilmişti. "Beklemiyordu" bu seviye adamlar için bir bahane. Wb uykusunda kebap olmayı bekliyor muydu ? Uykusunda diyorum bak. Bu sefer de ama o Wb dersin. Deme :) Bahaneler bitmez.

Kral haki konusunu zaten hesaba katmadım ? Merak ediyorum Zoro'da kral haki çıktığında bu "densetsu" istediği için mi olacak :D Neyse.

Sanji'nin ateş üretme özelliği Zoro karşısında ise yaramaz. Adamın rüzgar içerikli saldırıları var. Misal;


;)

Bitiricilik derken yumruk ve tekmeden bahsettim zaten. Logialardan hiç bahsetmedim. O yüzden o kısım konuyla alakasız. Yine Zoro'nun dövüşlerine bak. Yeni teknik ya da saldırı bulduğu her an rakibine tek attı. Bu yüzden tehlikeli ve bitirici. Daz, Kaku bunun örnekleri.

Bence sen benim verdiğim ekstra puanlarla idare et bu sonucu 7-3 falan bitirelim :ehe:

Eyvallah @Shakky, @Sai Dai Rin Rokuougan :sapkali:
 
Son düzenleme:
Şöyle bir şey var. Zürafa bir kurdun on katı falandır. Ama mangada eşit boyda gösterildiler. Aynı boyda olunca kurdun daha güçlü çıkması gayet normal.
Fiziksel güç olması önemli değil bana göre ahım şahım fark yoktur. Asıl önemli olan Kaku'nun kazandığı yeni teknikler. Jyabura insanken yaptığı shiganın daha güçlüsü atarken Kaku insanken yapamadığı boyun tekniklerini yapıyor ve bunu sıkça kullanıyor.

Meyveler arası asıl fark burada. Mangaka özellikle boynuna vurgu yaptı. İstediği şekilde hareket ettirebiliyor vs.
 
Biri anlık güç patlaması öbürü uzun süreli bi güç artışı. Dövüş sırasında hangisi daha avantajlı olur dersek ben dj seçerim.
Zaman atlamasından önce öyleydi. Ama zaman atlamasından beri dj Sanji'nin sıradan tekmeleri gibi oldu. Çöplere bile onu kullanıyor. Çok kullanabiliyor ama çok etkili değil. Zaten onun için herkes Sanji'ye p-up bekliyor. Zoro ise henüz Asura kullanmadı mesela. Sanji'nin dj kullandığı seviyede normal kılıç tekniklerini kullanıyor. Bu nedenle Asura daha güçlü bir teknik olmalı dj'den.
 
Bu arada mangaya bakarken Lucci'nin ne kadar güçlü olduğuna bir daha tanık oldum.
Kaku'nun yaptığı en güçlü slashtan daha güçlüsünü yapabiliyor.
Lucci
http://www.turkcraft.com/One_Piece/349/6
http://www.turkcraft.com/One_Piece/349/7

Kaku
http://www.turkcraft.com/One_Piece/402/7

Jyabura ise o slashtan kaçmasıda da dikkatten kaçmamalı.

Luffy gemideyken eğer o slashtan kaçmasaydı ortadan ikiye bölünecekti.
http://www.turkcraft.com/One_Piece/422/15
http://www.turkcraft.com/One_Piece/422/16

Kaku'da aynı slashı sonda atıyor ve Zoro'nun ortadan ikiye bölüneceğini söylüyordu.

http://www.turkcraft.com/One_Piece/417/16
http://www.turkcraft.com/One_Piece/417/17
http://www.turkcraft.com/One_Piece/417/18

Doflamingo
http://www.turkcraft.com/One_Piece/745/5
http://www.turkcraft.com/One_Piece/745/6
 
Son düzenleme:
Dün resmen mağdur edebiyatı yapılmış şaşırdım yorumları okuyunca. Law çıkar, Law'ı Zoro'ya adırırlar. Jack çıkar, Jack'i Zoro'ya aldırırlar. Cracker, hatta Katakuri ile vs attırırlar. Sonra da ön yargılı davranınca : ''Ama Zoro fanlarına haksız bir şekilde yükleniliyor.'' derler. Bugün bu forumda Zoro veDoflamingo gibi iki muhteşem karaktere yoğun bir antipati duyuluyorsa bunun sebebi saçma saçma yorumlar yapan fanlardır başka bir şey değil.
He he zoro ve dof fanları saçma yorumlar atıyordur kesin....Adamlar şu an gördüğüm kadarıyla mesela kakunun kılıç ustalığı konusunda sağlam argüman ve manga ekleriyle geliyorlar.Bence sizin karşıt düşünceye tahammülünüz yok.
 
Zoro > Sanji bu net yazısı yazdığım zaman sanki Zoro = Luffy yazmış damgası yiyorum.Bu foruma ne oluyor lan? o_O
Zoro ile Sanji karşılaşırsa denk bir dövüş olur aşırı zorlanarak Zoro kazanabilir.

Ama Zoro > Sanji yazmak yanlıştır nedeni Akainu > Aokiji yazmak ile aynı. Bu ''>'' işareti kullandığın zaman açık ara hatta farklı seviyede iki karakteri anlatıyormuş gibi oluyor. Sanji'nin bariz üstün olduğu konular var mesela, hız ve gözlem türü Haki, yeri geldiğinde Sanji > Zoro oluyor o sebeple.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık