Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğer Aisa doğuştan o gücü uyandırmışsa bebeklik dahil bir antik silah olma ihtimali olabilir.Antik silahlarda özeller ve D. iradesi gibi bir şekilde aktarılıyorlar.D. olanlarla benzer bir işleyişleri var özel oluşlarının.Şu ana kadar doğuştan güç bir antik silahta Shirashoside gördük.Mom ne olduğu belli değil deney ihtimali var.Aisa da silah yada deney benzeri güçlerle kuşanmış olabilir.

Luffy gibi seçilmiş kişi ve gerçekleştirecek olanların soyunu kurutsan bile bir başka D. içerisinde kendini gösterecek o seçilmiş kişinin iradesi demek istiyor.Dünyadaki bütün D.leri yok etmeyi kastetmiyor.Öyle olsa korkmasına gerek olmaz zaten.Ama bunu da başarabilen yok sayıları azalsa da D. hiçbir zaman tamamen yok olmamış.

Will of D. adı üstünde D.nin iradesi nasıl onlara özgü olmuyor.Direk adamların ismi verildiğine göre onlara özgüdür.Türklerin iradesi dendiği zaman türklere özgü olacağı gibi.
Bizim Türk olduğumuzdan çok Kafkas olduğumuzun farkındasın değil mi? Türk denmemizin sebebi kültürel olarak baskın bir yapıya sahip oluşudur, genetik olarak Türki olduğumuzdan değil.
 
Yaşayan milyonlarca D görürsek haklıymışsın derim. Kaldı ki patates satan D görsek bile söylediğim şeylerin doğruluğunu sarsmaz bu durum. Mesela Luffy korsan olmak istemeseydi, köyüne muhtar olmak isteseydi ne olacaktı? Bu durum Luffy'nin müthiş potansiyelli olduğu gerçeğini değiştirecek miydi? Dahası o adam potansiyelli olmayabilir de. Zaten istisnasız her D potansiyellidir diyenini görmedim ben. Oranı yüksek diyoruz sadece.

Dahası milyonda bir görülüyor denilen h.haki, art arda 3 kuşakta birden çıkıyorsa ve bu 3 kuşak da efsane ise bu bile yeterlidir anlattıklarımızın doğruluğu için. (Garp-Dragon-Luffy) Garp'da görmedik evet ama onda da olduğunu düşünüyorum.
@Eustass Captain Kid

Bu potansiyel kavramını siz çok yanlış tanımlıyorsunuz. Luffy'e kara kaşı kara gözünden dolayı potansiyelli demiyorlar. Adamın iradesine şahit olan diyor ki bu çocukta iş var. Ki WB'de buna şahit oluyor. Çünkü Ace'i Luffy kurtarıyor. Shanks'te baştan beri onda potansiyeli görmedi. Ne zaman Luffy Haydutlara karşı savaştı ve o sözleri etti Shanks'te potansiyelini gördü. Ama bunu güç olarak değil irade olarak görüyorlar. Yani Luffy'nin oraya gelmesi için böyle bir iradeye sahip olması gerekli koşul. Hangi manga olursa olsun sınırları aşmayı çalışmayla hırsla çizer iradeyle çizer. Adamlar bu yolda ölüp ölüp diriliyorlar. Bu gerçekte de böyledir. C.Ronaldo sadece yetenekliydi dersek hakkını yemiş olursun. Ronaldo kadar yetenekli hiç mi yok yani? Farkettiren ne oluyor? Azmi oluyor hırsı oluyor çalışması oluyor. OP'ta böyle bir seri.

Smoker ne diyor bu Denizde sürekli ilerlemezsen ölüden farkın yok demektir onlarda bunu iyi biliyorlar. Ve kendimizle eşit dediklerimiz ilerliyor. Adam bunun üzerine yola çıkıyor. O bildiğimiz Komutan Smoker Koramiral oluyor sonrasında.

Sizin aklınızda bir kap var ve o dolmayı bekliyor gibi. Hayır Luffy sınırları aşıyor. Sürekli daha da güçleniyor. Çünkü iradesi yılmıyor. OP'ta ki her karakter bulunduğu konuma bu şekilde gelmiştir. Gördüğümüz Big Mom bile ne kadar doğuştan güçlü olursa olsun kurduğu sistemi görüyoruz. Hepsi o şekilde geldi bulunduğu konuma.

Evet bu şu anlama geliyor. Bugün Usopp'un bile o konuma gelme şansı var. Ama yeterli iradeyi barındırırsa. Yoksa fiziksel olarak Shanks'in Usop'tan pek farkı da yok. İş cüsseye felan bakmıyor.

Benim olaya bakış açım budur.


Garp-Dragon-Luffy üçlüsü örnek veriliyor ama adamların her birinin iradesi ve amaçlarına yaşamına baksan zaten o konuma gelen birilerinin bu iradeyi göstermeleri ve onlarda bunun çıkması doğaldır. Rayleigh çaldığı korsan gemisinde ayyaş gibi takılıyordu. Sonrasında adam h.haki açtı? Neden çünkü çıktığı yolda bu iradeyi gösterdi de ondan. Ölümden dönmüştür yılmamıştır.

Yoksa Rayleigh gibi ismi cismi belli olmayan birinin potansiyelini nerden bileceksin?

Aynı bizim dünyamızdaki gibi bu olay.

Dediğim gibi ne zaman farklı bir güç faktörü çıkar o zaman kabul ederim. Ama şu an alakasız kişilerde h.haki çıkıyorsa b.haki k.haki oluyorsa ben bunda bir özellik aramam.
 
@Millennium Wizard
Aisa mevzusuna gelirsek:
Aisa doğuştan bu güce sahip, hem de efsanevi bir şekilde. Kimin yaşayıp kimin öldüğünü, kimin tam olarak nerede olduğunu, neyi amaçladığını bilecek kadar hem de. Başka adalardaki insanları hissedebiliyor, ne yaptıklarını biliyor ve sayılarını verebiliyor. Antik silah mı değil mi bilmem, hiç de sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. Ne alaka yani :D
 
Bizim Türk olduğumuzdan çok Kafkas olduğumuzun farkındasın değil mi? Türk denmemizin sebebi kültürel olarak baskın bir yapıya sahip oluşudur, genetik olarak Türki olduğumuzdan değil.
D.klanı zaten salt bir ırk değil.Görüyoruz aralarında devler var.Ama o devin de Luffynin de belki bir 500 sene önceki ataları ortak.O yüzden sülaleleri alakasız dahi olsa ikisi de D.klanı içerisinde yer alıyorlar.D.nin iradesi derken zaten bir topluluktan aşiretten bahsediliyor.Irklar karışmış ama uzaktan da olsa hepsinin bir akrabalığı var.Biraz Adem ile Havva'dan türeme gibi aslında d.klanının olayı bence.


Doğuştan güce sahip olup nedeni açıklanan sadece Shirahoshi'yi gördüğümüz için öyle diyorum.Diğerleri açıklanana kadar elde olan veriyi varsaymaktır doğal olan.
 
@Alpamis
Tamam işte Hasan, ben de bundan bahsediyorum zaten. :/ Bu seride irade demek her şey demektir. Gördüğümüz her D ortalama üstü iradeye sahip zaten. D'nin iradesi diye bir tabir bile var yav. Robin, Luffy'yi çölden kurtardığında ne diyordu? "Siz D'ler nesiniz böyle? Neden sürekli dövüşüyorsunuz?" Bak burada bile bir irade söz konusu. D'ler yılmıyor. Amaçları neyse onun peşinden sonuna kadar gidiyorlar. Senin tabirinle "patates satan" seviyesinde olan Ace'in annesi bile sırf "iradesiyle" çocuğunu 20 ay karnında taşıyor. Mangaka burada bile iradeye dem vuruyor.

Yıllardır bu forumdasın Hasan. Tartışılan konuları da, argümanları da gayet iyi biliyorsun. "D'ler iradelidir." sözünü eminim birçok kez görmüşsündür. Ben ne diyorum? Potansiyel. Potansiyel demek doğuştan güç demek değil zaten. Bu seride iraden ve hayalin kadar güçlenebilirsin. Bu adamlarda da sağlam irade olduğuna göre sağlam potansiyel var demektir aynı zamanda. Savaşçı ruhuna sahipler.

Daha sonra işin bir de h.haki kısmı var. H.hakiyi açtı çünkü gereken iradeyi gösterdi demişsin. H.haki herkeste olan bir şey değil. Doğuştan olduğu çok belli.
 
Arkadaşlar mihawk ve akainu olayına açıklık getireyim. Akainu kesinlikle mihawktan güçlü değil . Marinefordda en güçlü saldırısını jozu durdurdu diyorsunuz. Lakin o en güçlü saldırısı değildi sadece kılıcını salladı. Diyelimki en güçlü saldırısı olsun jozu durdurdu doğru ama unuttuğunuz birşey var op evrenindeki en güçlü 2 madde kairouseki ve elmastır. Kılıçla kesilmeyecek birşey yani. Shanksla kılıç düellosu attığı ve bir kazananın olmadığı söyleniyor üstelik shanksın 2 kolu varkendi. Şimdi o eskidendi şimdi shanksı kılıç düellosunda yenemez diyenler olacaktır. Shanks ozamandan bu zamana gelişti de mihawk gelişmedi mi? Shanksın kral hakisinin çok üstün olduğunu hepimiz biliyoruz. Mihawkta büyük ihtimal silahlanma hakisinde yüksek seviyelerde. Adı üstünde dünyanın en iyi kılıç ustası. Donanmanın gücünü hepimiz biliyoruz ancak donanma yonkou veya schibukailerin aksine gücünü 1 kişiden almamakta. Donanma birçok amirallerden ve güçlü insanlardan oluşmakta bu yüzden op evreninin en güçlü grubu. Yani donanmanın güçlü olmasının nedeni akainu değil. Bunu bu şekilde değerlendirin lütfen. Umarım akainunun mihawktan güçsüz olduğunu anlamışsınızdır. LÜTFEN MANTIKLI DÜŞÜNÜP ÖYLE YORUM YAPIN.
Facebook da dolanırken gördüm. Hani bir konu hakkında tartışılır. İki taraf da argümanlarını koyar. Karşı tarafın dediklerinde uzlaştığınız yerler olur uzlaşmadığınız yerler veyahut tamamen uzlaştığınız veya uzlaşmadıınız yerler vesaire zaten çıkmaza girerse tartışma bitirilir de "olaya açıklık getirmek" ne Allah Aşkına :D Adam One Piece'i yazdı galiba :D Neyse siz siz olun böyle yorumlardan kaçının Korsanfan ailesi.
 
@Alpamis

Usopp'un Shanks gibi o konuma gelme şansı var demişsin.Bu mümkün değil.Usopp'ta h.haki yok.Rayleigh diyor ki isteyen herkes sıradan vatandaş bile çalışırsa 2 hakiyi açabilir.Sonra ama burada bir duralım özel olan h.hakiye gelelim diyip herkeste çıkamayacağından bahsediyor.

Wb - Mom - Shanks bu üçünde h.haki gördük.Kaldı geriye Teach ile Kaido.Kaido ölümsüz Teach'in de bedeni farklı olduğu söyleniyor.Yani ne kalıyor geriye.Şu ikisi gibi ekstra durumun yoksa h.haki olmadan Shanks olmayı rüyanda görürsün. :) Usopp o açıdan istese de Shanks olamaz bazı kişilerin sınırı bellidir.
 
@Alpamis
Tamam işte Hasan, ben de bundan bahsediyorum zaten. :/ Bu seride irade demek her şey demektir. Gördüğümüz her D ortalama üstü iradeye sahip zaten. D'nin iradesi diye bir tabir bile var yav. Robin, Luffy'yi çölden kurtardığında ne diyordu? "Siz D'ler nesiniz böyle? Neden sürekli dövüşüyorsunuz?" Bak burada bile bir irade söz konusu. D'ler yılmıyor. Amaçları neyse onun peşinden sonuna kadar gidiyorlar. Senin tabirinle "patates satan" seviyesinde olan Ace'in annesi bile sırf "iradesiyle" çocuğunu 20 ay karnında taşıyor. Mangaka burada bile iradeye dem vuruyor.

Yıllardır bu forumdasın Hasan. Tartışılan konuları da, argümanları da gayet iyi biliyorsun. "D'ler iradelidir." sözünü eminim birçok kez görmüşsündür. Ben ne diyorum? Potansiyel. Potansiyel demek doğuştan güç demek değil zaten. Bu seride iraden ve hayalin kadar güçlenebilirsin. Bu adamlarda da sağlam irade olduğuna göre sağlam potansiyel var demektir aynı zamanda.

Daha sonra işin bir de h.haki kısmı var. H.hakiyi açtı çünkü gereken iradeyi gösterdi demişsin. H.haki herkeste olan bir şey değil. Doğuştan olduğu çok belli.
Abi adamlar sürgün hayat yaşıyorlar. Krallıklarından edilmişler. Ne yurtları var ne evleri. Adamlardan hangisi az bir şey duyulsa özel olarak ilgi gösteriyor Dünya Hükümeti. Bunların içerisinden de biz güçlü olabilecek kadar iradeli olanları gördük. Bırakta onları görelim zaten. Sengoku ne diyor yine bir D. trajedi yaşıyor. Doğaüstü bir olay mı da hepsi bunu yaşamak zorunda? Hayır. Afrikadaki her insan neden açlık yaşıyor? Adamların mevcut koşullarından dolayı. D.ler neden sürekli trajedi yaşıyor. Çünkü adamların düşmanları hala daha D. nedir biliyor. Ve fırsat vermiyorlar.

Ace'in annesi çocuğu öldürülecek diye öyle bir irade gösteriyor. Ben onu D. olmasından çok anne olmasıyla ilişkilendiriyorum. Çocuğunun arandığı bilen bir anne var. Çocuğunun ne zaman doğacağının bile bilindiğinden haberdar olan bir annenin fedekarlığını görüyoruz.

D.nin iradesi olarak bahsedilen şey ise D.nin isteği D.nin arzusudur. 800 yıl öncesinde yıkılan bu Krallık arkada bir istek bırakıyor. Bu Dünya Hükümeti'nin asıl yüzünün ortaya çıkarılma isteği 800 yıl öncesinde böyle böyle olaylar oldu bunun intikamını alın arzusu bile olabilir. Gidipte bunu Dünya Hükümetinin Kutsal Ejderlerine bırakacak değiller. D.lerin arzusunu herhalde bir D.nin gerçekleştirmesini bekleyeceksin? Çünkü adamın atası.

Bugün Teach'in iradesini de gördük biz. Ölecekken yalvaracak bir iradeye sahip. Teach gibi bir irade örneği de ortadayken her D. iradelidir he mi? :D O yüzden Teach iki tane meyve yiyor o yüzden bu kadar planlı.:D O da fazla iradeli olmayıpta planlarla bir şekilde güç elde eden tiplerden işte.

@Millennium Wizard

Rayleigh'in tam konuşması nasıl bilmiyorum. Ama benim hatırladığım ne zaman biri adını duyurur felan gibisinden başlıyordu bu güç onun içinde saklıdır diyordu. Dünyadaki herkesde zaten böyle bir irade yok. Bizim dünyamızda bile mahalle takımlarında herkesi toplayan toparlayan lider vasıflı bir kişi olurdu o kaptan olurdu. Ha işte o h.haki oluyor. Yine alakasız kişiler h.haki sahibi olabilir. Şu an Usopp'ta bu olamaz çünkü öyle bir iradesi yok.:D İradesinin ona evrilmesi de bu saatten sonra yaş.
 
Son düzenleme:
Bugün Teach'in iradesini de gördük biz. Ölecekken yalvaracak bir iradeye sahip.
Diğer mevzuya bir şey yazmaya gerek yok. Yazılabilecek her şeyi yazdım zaten. Lakin şu yazdığınla Teach'e haksızlık yapıyorsun. İrade ile o anki cesaret farklı şeylerdir. Kaldı ki Teach'de kişilik bozukluğu bile olabilir. Daha sonra Teach çoğu yönüyle Luffy'ye benziyor. Ying-Yang gibi. O da hayalinin peşinden sonuna kadar koşan birisi. Sadece yöntemleri farklı. Adamın sırf mottosu bile yeter yav.

Yıllarca Wb'nin yanında sabırla beklemiş ve istediğini almış birisinden bahsediyoruz. Şimdi de o hayalinin peşinden sonuna kadar gitmeye devam ediyor. Yani argüman olarak kullanacağım derken Teach'e çamur atmışsın. :S
 
Diğer mevzuya bir şey yazmaya gerek yok. Yazılabilecek her şeyi yazdım zaten. Lakin şu yazdığınla Teach'e haksızlık yapıyorsun. İrade ile o anki cesaret farklı şeylerdir. Kaldı ki Teach'de kişilik bozukluğu bile olabilir. Daha sonra Teach çoğu yönüyle Luffy'ye benziyor. Ying-Yang gibi. O da hayalinin peşinden sonuna kadar koşan birisi. Sadece yöntemleri farklı. Adamın sırf mottosu bile yeter yav.

Yıllarca Wb'nin yanında sabırla beklemiş ve istediğini almış birisinden bahsediyoruz. Şimdi de o hayalinin peşinden sonuna kadar gitmeye devam ediyor. Yani argüman olarak kullanacağım derken Teach'e çamur atmışsın. :S
Bu sözü söylemiş olabilir. Usop'ta bir erkeğin kaçmayacağı zamanlar vardır. O da arkadaşının hayallerini gülündüğü zamandır deyip ölüme kafa atıyordu. Yani yine de bu Usop'u irade örneği yapmaya yetmiyor. Aynısını al Teach'e yapıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 9)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık