Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Analiz] Garp, Roger'ı Ölümün Kıyısına Getirdi Mi ?

Bu Roger tarafından söylenmiyor mu?

Birbirimizi bir çok kez ölümün kıyısına getirdik diye. Roger seride trol bir karakter mi veya sözüne güvenilemyecek, boş konuşan bir adam mı da bu tartışılıyor?

Garp sürekli Roger'ın peşinden koşan bir adam tabi aralarında sağlam dövüşler olmuştur. Boşu boşuna Kuzan dolanmıyor Garp'ın etrafında çocuk gibi. Garp gerçek bir efsanedir bu yüzden. Tabi şimdi haterleri gelir konuşur orası ayrı :)
Konunun ilk mesajını okumadan mesaj atmanın örneği.
 
İşin tuhaf tarafı yanlış olabilecek çevirinin detaylı, doğru olabilecek çevirinin de üstünkörü olması.

Birbirimizi defalarca ölümün kıyısına getirdik diye çevirmek yerine detaya girmeden "Bir çok kez savaştık" denseydi ve yanlış olduğu iddia edilseydi ben de aynı şekilde düşünürdüm ama şimdiki konuda tam tersi bir durum mevcut. Tek açıklaması çeviriyi yapanın Garp'ı yüceltme çabası olabilir, bunun da olacağını düşünmüyorum açıkçası.
 
Erkan zaten o cümlenin doğruluğunu tartışma konusu yapmış. Aşağılara bakarsan birkaç çeviride de bunu göstermiş.
Okuduğum hemen hemen tüm çevirilerde bu tıp bir cümle kurulmuş. İngilizce manga okumuyorum.

Hatirladiğim kadarıyla anime çevirisinde de bu şekilde çevrilmişti.

Yani demem o ki o bazı farklı cevirilerden örnek vermiş ama hangisi gerçek anlamda doğru? Çoğunluk her zaman doğru değil ama ben çoğunluğun çevirdiği şeyi doğru kabul ediyorum genelde.

Aynı şekilde yanliş hatırlamıyorsam Buggy Wb sadece ona denk denirken korsan olarak belirtiyordu onu. Yani Garp ise denizci kahramani olarak belirtildi. Bazilari Smoker gibi yorumlamiş sanirim. Ama bir düşünün Luffy KK olduğu zaman kim Smoker'a kahraman der veya bu tıp bir eşitlik mevzusunu orta yaşlı koyar.

Garp ise bunu ortaya cikarabilmiş bir adam. Yani resmi çeviri olarak Erkan12 'nın bunu atması net bir şekilde olayı ortaya cikarmiyor. Tamam tartışma konusu oluşturmuştur ama bu kadar kişinin bu şekilde çevirmesi kafamda bir soru işareti oluşturdu.

Ek olarak söylemek gerekirse Erkan12 'nın attığı çeviride ise birbirizle yıllardır savaşıyoruz denmiş. Yani yine ortada bir eşitlik söz konusu oluyor. Bu adamlar savaşmış ve bu 1 veya 2 defa değil yıllarca süren bir sey. Yani bu kadar uzun süren bir savaşta bu ikisinin birbirlerini ölümün kıyısına getirmiş olması kadar normal bir şey olamaz. Yani biri yerinde sayıp diğeri uçup gitmemiş.
 
Son düzenleme:
Daha önce de yazdım bu konuya.Smoker savaşta boğazına kairosekiyi dayayıp ölüme yaklaştırdı.Hancock kurtardı.Luffy ve Smoker o zamanlar şu an güleceğimiz seviyelerde.Ayrıca Luffy fanı arkadaşlar bu durumu Luffynin başarısızlığı ve Smoker'ın başarısı olarak görmüyor vs olmadı diyorlar.Gerçekten de öyle ani ve sürpriz bir saldırı ve luffy yerde.

Şimdi durum böyle iken aynısı Roger'ın da başına gelmiş olabilir.O yüzden şu mevzuyu kesinmiş gibi Roger = Garp şeklinde sunarak açıklamaya çalışmayın.Bu kısım tamamen fan beklentisi.Ben korsan kralın korsan kral olduğu seviyedeki adil bir dövüşte o duruma düşeceğine inanmıyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık