Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 868: KX Roketleri

Bölümü nasıl buldunuz?

  • Heyecandan yerimde duramadım

    Kullanılan: 134 63.2%
  • Eh işte

    Kullanılan: 66 31.1%
  • Olmaz olsun böyle bölüm

    Kullanılan: 12 5.7%

  • Kullanılan toplam oy
    212
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanın vücudu zihninden önce tepki verir bazen. Köpekten korkmayabilirsin ama aniden arkanda havlayınca korkarsın ya da bir kediyi parçaladığını görsen dehşete kapılırsın. Luffy ölmekten korkmaz ama denize düşmekten korkar mesela, az kaldı düşüyordum der. Luffy'nin de insan olduğunu unutmayalım. Burda da BM'nin güç gösterisi ve planın bozulmasıyla dehşete kapılmış. Bu demek değil ki BM'nin şahsından korkuyor.
 
Kaido mevzsunu taş duvara anlatsak anlardı, sıfatının insanları da kapladığını bir güzel kanıtlı bir şekilde izah ettik ama nafile. Adam çıkıyor "canavarlar içinde en güçlüsü dendi hurr durr iksss deeeeeee" diyor . Bazı insanlara gerçekten safmışçasına davranmak gerekiyor.
 
Benden önce bu korku muhabbetiyle ilgili nasıl bi tartışma yaşadın sana nasıl argüman sundular bilmiyorum ama zaten izlediğin şu sahneyi 0.59 saniyeden itibaren izlersen ne demek istediğimi gayet iyi anlarsın.


Dünyanın en güçlü adamına ayar veren adamın Big Momdan korkması düşük ihtimal. Ben Luffy'ye korkusuz demiyorum ama bir yüzdeye bölecek olsaydım korkusuz yanının %95 olduğunu söylerdim.
O sahne filler. Mangada Luffy'nin tepkisi gösterilmiyor.
 
Luffy fanları çıldırıyor. Korkuyu yakından uzaktan yaklaştırmıyorlar, yakıştırmıyorlar adama. Luffy'de korkar arkadaşlar. Luffy'de insandır. Lakin Luffy'nin korkusunun temelinde çoğu zaman sevdiklerini kaybetmek yatar. Ve Luffy'nin bir olaya, kişiye, olguya karşı korku duyması bu doğrultuda geri vites yapacağı anlamına gelmez. Luffy korkmasına rağmen cesur olabilir.

@Nekomamushi
Luffy, Big Mom'dan korkmayabilir. Fakat gücünün yaratacağı, kontrol edemeyeceği etkiler onu bir an bile olsa korkutabilir. Ki şu an da böyle bir durum söz konusu. Olayın yarattığı şoku korkudan bağımsız yorumlayamazsın sen. Neden şok oldular? Çünkü roket parçalandı, ayna kırıldı. Bu olay neden şok etkisi yarattı? Çünkü kaçamayacaklar. Kaçamamaları neden şok etkisi yaratmış olur? Çünkü içine düştükleri hazırlıksızlığın verdiği bir korku söz konusu.

Luffy'nin ifadesi korku ifadesi değil, şok ifadesidir. Fakat şokun kökeninde korku vardır. Ben bu şekilde yorumluyorum en azından.
 
Haterlar iyice sıkıştı, refleksleri korku olarak addetmeye çalışıyorlar bu seferde. Luffy armament kullanıp kendini savunuyor bu zarar göreceğinden korkmasına işarettir /s. Filler sahnelere av bulamayınca iyice çıldırdılar, hadi koçum, hadi abiciğim.
 
Luffy, Big Mom'dan korkmayabilir. Fakat gücünün yaratacağı, kontrol edemeyeceği etkiler onu bir an bile olsa korkutabilir.
Hah işte ben böyle düşünüyorum aynen öyle. Kişi başkasından korkmaz ama onun gücünün dehşetine kapılıp korkabilir.
Şokun kökünde sadece korku vardır dersek yanlış olur bence. Diğer duygularda şokun unsurlarından biri olabilir.
Luffy'nin Sabonun yaşadığını öğrenmesi-şok-şaşırmak-sevinç Luffy'nin Ace'in öldüğünü görmesi-şok-şaşırmak-üzüntü vb.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 35)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık