Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir iddia geldi::D
Ya geçen biri. Luffynin p-up alması ile ilgili bir şey bulmuştu ilgimi çekti mangaya bakarak gangi bölümlerde yeni güçleri çıktığını falan bahsetmişti bende buna bakıp bir sonraki teyfaya katılacak kişinin hangi bölümde katılacağını bulmaya çalışıyorum ve bölülere bakarak manga 873 - 874. p-up çıkabilir demiş. One Piece Türkiye grubunda
 
eori, Spoiler içerir.
--------------------------------------------------------------------------------------
Mangada;
Gear 2- 387. Bölümde
Nightmare- 478. Bölümde
Gear 4- 783. Bölümde-784. Bölümde
Gösterildi.

Bölüm sayılarına bakarsanız sadece yer değiştirdiklerini görürsünüz (3,4,7 ve 8 sayıları).

Mangada şu an 864. bölümdeyiz ve luffy bigmoma karşı suikast düzenliyor. Demek ki 873. veya 874. bölümde Luffy'nin yeni bir halini göreceğiz bu g5 veya "Uyanma" olabilir. Büyük ihtimal yeni tekniği "Uyanma" olacaktır. Bunu dememin sebebi Doffy'den bu tekniği Luffy'nin görmesi. Bunu daha önce g2'de de yaşamıştık. Luffy cp9'nın Soru'suna karşılık g2 yi geliştirdi ve onların hızına eriştir. Şimdi de Doffy'den gördüğü yetenekle meyvesini uyandıracak. Bu yeteneğiyle etrafta ki her şeyi yeri eşyaları vs. lastik gibi uzatıp saldırabilecek diye düşünüyorum.
Gear 5'i olmayacağının diğer sebebi ise şu;
g2,g3,nightmare luffy ve g4'ü gördük. G4'ü ise etkili bir şekilde kullanamıyor. Gear 4'ün başka bir şeklini Cracker vs. sinde görmüştük. Demek ki başka versiyonları da olabilir. Örneğin G4'ün daha büyük bir versiyonu olur ama g5 sanmıyorum.
 
Bro şu rakam mevzusu gayet güzel teori eline sağlık fakat nedense bu sefer olmayacağını düşünüyorum.

Yani hele "uyanma" falan olursa iyicene ağır batar seri.

Luffy'nin power up almadan dövüşsün bi zahmet. Gerekiyorsa yenilsin.
 
Kaido savaşından sonraki müttefikler ile Denizcileri alır diyorsun Luffy.Kaidoya dünya kadar müttefik toplanıyor ama hala millet acaba diyebiliyor.Sen ise Wanoyu ekleyip Luffye inanılmaz bir güç ekliyorsun.O verdiğim örnekler uç örnekler zaten de senin de pek aşağı kalır beklentin yok.Dressrosa gibi olacağını elbette düşünmüyorum.

Bir de Wanoyu ben eski Japonya diye düşünüyorum.Total war shogun oynadıysan az çok bilirsin eski Japonyanın feodal sistem benzeri bir yapı ile yönetildiğini.Wanoda sadece Kozuki hanesi yoktur zannımca.Bilmediğimiz bir çok hane vardır ve gücü de elinde 3 5 hane tutuyordur.Shogun da bu 3 5 haneden en güçlüsü veya 3 4 hanenin desteğini alarak başa geçmiştir veya alayınıza ulan deyip Kaido ile almıştır ki bu adamın Wanonun içinden müttefiki olmadığını düşünmek çok iyimser bir düşünce.Wano bana böyle bir izlenim verdi nedense.Yani Kaido düştü hop Wano müttefik gibi bir şey beklemiyorum şahsen.Ha diyelim oldu ama yine dediğin gibi denizcileri yenmeleri olanaksız.

Kaido Wanonun desteğini,Doflamingonun Smilelerine sahip olmasına rağmen Kklık savaşında önde olduğu ile bir bilgi yok.Yani Bmnin Elbaf benim olsun Kkyım lafı havada kalıyor.Serideki klasik pohpohlamalardan birisi.Madem Elbaf bu kadar mükemmel neden hiç korsanları yok veya önemli ve çok bilinen bir korsanı veya kahramanı bilmem ne.Wanoda Ryumaa var mesela.Wano ısrarla hep gözümüze sokulmuş iken.Bir de Wano dışarıya kapalı bir ülke idi yanlış hatırlamıyorsam.

Elbaf ve Wano seride öne çıkan yerlerden fakat Luffyi Kklığa taşıyabilirler mi ? Ben zannetmiyorum.Wbnin öyle gördüğümüz çok güçlü müttefikleri yok.Keza Roger da öyle.Bu adamlar ya bu müttefiklere ihtiyaç duymamış ya da bu müttefiklerin öyle aman aman bir etkileri yok.İlk seçenek daha makul geliyor bana.Onu da seride bu kadar çok Wano ve Elbaf denmesine bağlıyorum.

Wanodan beklentim var elbette.Shogunu Doflamingo seviyesi çıkarsa benim beklentimi karşılarlar.

Hazır aklıma gelmişken yazayım.Minklerde savaşçı ırk mesela.Liderleri vardiyeli dövüşmesine rağmen yonkounun as adamlarından birine üstünlük sağlayamamışlar.Wano mu daha savaşçıdır yoksa Minkler mi bilemem.Mangaka nabza göre veriyor şerbeti.Denizadamlar karşımızda duruyor mesela.

Beklenti oluşturmak iyidir insanı seriye bağlar ama fazla beklenti de hayal kırıklığı yaratır.Mesela ben Kid için yonkou devirecek diyordum ama sadece kaptanına iptal oldular.Hayal kırıklığını sen düşün.
Luffy'nin topladığı müttefikler Kaido'yu zor alıyor denizciler nasıl alsın diyorsun ama Kaido dediğin adam yonkouların içinde bile bir adım önde. Bunu başka yonkou için söyleyebiliyor muyuz ? Bm Teach'i yer diyebilir misin kesin olarak ? Yok. Ama Kaido şu an herkesi yer. Mangaka böyle tanıttı. O yüzden benim bu adamdan beklentim de yüksek haliyle. Aynı şekilde sağ kolunu amiral bekliyorum. Diğer iki yıkımcısı Kraker ve Smoothie seviyesinde olsa totalde 3 amiralden fazla güç ediyor zaten. Ee senin denizci dediğin kurum 3 tane amiral + filo amiralinden oluşmuyor mu ? Kaido ve oluşumunun denizcilerden bir farkı mı var ki Kaido'yu zor alan denizciyi nasıl alsın diyorsun :)

Shogun Mingo seviyesi çıksa yeter demişsin. Herhalde bundan 200 bölüm sonra da hala Mingo diyeceksiniz. Evrenin en güçlü 2. ırkının lideri Mingo'dan güçlü değilse, bir sağ kol etmiyorsa harcadığım zamana yazık derim.

Luffy'nin kk olması umurumda değil ama şunu söyliyim. Bu çocuğun topladığı müttefikler kk olması için değil, son savaş için. Yirmi milyon müttefikin olsun. Yol ponegliflerini bulmadan bir anlamı var mı ? Ya da Raftel'i bulunca karşına otomatikman bir ordu mu çıkıyor ki kk olmak için müttefik ihtiyacın olsun ? Dediğin gibi bu müttefilerin kk olmakla doğrudan bir ilişkisi olsaydı bile Elbaf ve Wano'yu arkasına alan Hasır Şapka elbette ki KK olma yolunda başarılı olurdu. Adım gibi eminim.

Minkler Wano'nun lideri Oden'e biat etmiş ve ona ve klanına olan saygısından canlarını feda edecek konuma gelmelerine rağmen kimse gıkını bile çıkarmamış. Wano'nun daha büyük ve daha güçlü bir krallık olduğu izlenimini mangaka çoktan verdi.


Elbaf madem bu kadar güçlü imasını yapman bile mangayı inkar ettiğini gösteriyor aslında. Çünkü mangaka zaten Elbaf en güçlü ulus demiş. Sen daha niye "madem güçlüler" gibi bir cümle kuruyorsun ki ? :)

Yine de sorularına kendimce, devlerde gördüğüm özellikler doğrultusunda cevap vereyim.

Neden tanınmış bir korsanları yok ?

Herkes korsanlık yapmak zorunda değil. Devler isterse korsanlık yapar. Ayrıca bu adamlar vatanını çok önemseyen kişiler. Çok önemli bir sebep olmadığı sürece vatanlarını bırakacaklarını düşünmüyorum. Dorry ve Broggy'yi hatırla. Adamlar yüz yıldır dövüşüyor ve ödül olarak vatanına dönme seçeneği sunuyorlar kendilerine. Anadolu çocuğu gibi düşün. Vatan, vatan! O derece.

Yine bu adamların dövüşlerini düşün. O an denizciler ve korsanlar savaşıyor diye dövüşmeyi bırakırlar mıydı ? Dünya yansa umurlarında olmazdı. Diyeceğim şu ki bu adamlar kendi arzuları ve istekleri doğrultusunda özgürce yaşıyorlar. Kendi sebepleri diğer şeylerden daha mühim. Canları ne isterse onu yapan adamları neden korsanları, kahramanları, ünlüleri yok diye sorgulayamazsın.

Neden Elbaf'tan ünlü birileri çıkmamış ?

Böyle bir zorunlu da yok. Wano'dan Ryuma çıkmamış olsaydı bu Wano'nun güçsüz bir ülke olduğunu mu gösterecekti ? Şu an Wano'nun bir Ryuma'sı var mı ? Yok. Güçlüler mi ? Evet :)

Fakat Elbaf'ta ünlü biri olmadığını da bilemeyiz şu an. Kaldı ki ünlü diye bakıyorsan Loki, Iskandinav mitolojisinin en ünlü isimlerinden biridir ve devlerin lideri bu adamdır. Kendi çapında ünlü yani.

Wano'yu Luffy'ye tabi ki ekleyeceğim. Hee Wano'lular Dressrosa halkı gibi "heyyyy Luçiiiii Luçiiiii diye çığırıp kahramanımmmm" diye dolaşmazlar muhtemelen, evet. Fakat Zoro Zou'dan ayrılırken Wano samuraylarını arkasında toplayacağına dair söz verdi. O işi çoktan oldu say yani merak etme ;)

Hatta Wano sonrasına eklemediğim bir güç daha var. O da bu arcın sonuna göre şekillenecek olaylara bağlı. Germa. Sanji de Germa'ya liderlik edebilir. Doğrudan olmasa bile dolaylı olarak Germa ordusunun gücünü arkasına alabilir. Bu da eklenirse denizcileri sakız gibi çiğneyip tükürürler zaten. Tartışmaya bile gerek kalmaz.

Bu arada 7 shicbukai'yi denizcilerin yanında canları pahasına savaşıyor diye hayal ediyorsan etme :) MF gözler önünde. Kafasına göre takılan bir güç unsuru denizciler için makinanın ana dişlisi olamaz.

.......................................................................................

El atmışken Kuzan'ın sahnesine de değineyim. O sahne boru gibi kenb. haki. Kuzan Beyazsakal'ın nereye ve ne şekilde saldıracağını gördü ve vücudunun o kısmını element haline dönüştürdü. Böylece hasar almadı. Hakili bisento vücudunu delip geçmedi yani.
 
Son düzenleme:
Luffy'nin topladığı müttefikler Kaido'yu zor alıyor denizciler nasıl alsın diyorsun ama Kaido dediğin adam yonkouların içinde bile bir adım önde. Bunu başka yonkou için söyleyebiliyor muyuz ? Bm Teach'i yer diyebilir misin kesin olarak ? Yok. Ama Kaido şu an herkesi yer. Mangaka böyle tanıttı. O yüzden benim bu adamdan beklentim de yüksek haliyle. Aynı şekilde sağ kolunu amiral bekliyorum. Diğer iki yıkımcısı Kraker ve Smoothie seviyesinde olsa totalde 3 amiralden fazla güç ediyor zaten. Ee senin denizci dediğin kurum 3 tane amiral + filo amiralinden oluşmuyor mu ? Kaido ve oluşumunun denizcilerden bir farkı mı var ki Kaido'yu zor alan denizciyi nasıl alsın diyorsun :)

Shogun Mingo seviyesi çıksa yeter demişsin. Herhalde bundan 200 bölüm sonra da hala Mingo diyeceksiniz. Evrenin en güçlü 2. ırkının lideri Mingo'dan güçlü değilse, bir sağ kol etmiyorsa harcadığım zamana yazık derim.

Luffy'nin kk olması umurumda değil ama şunu söyliyim. Bu çocuğun topladığı müttefikler kk olması için değil, son savaş için. Yirmi milyon müttefikin olsun. Yol ponegliflerini bulmadan bir anlamı var mı ? Ya da Raftel'i bulunca karşına otomatikman bir ordu mu çıkıyor ki kk olmak için müttefik ihtiyacın olsun ? Dediğin gibi bu müttefilerin kk olmakla doğrudan bir ilişkisi olsaydı bile Elbaf ve Wano'yu arkasına alan Hasır Şapka elbette ki KK olma yolunda başarılı olurdu. Adım gibi eminim.

Minkler Wano'nun lideri Oden'e biat etmiş ve ona ve klanına olan saygısından canlarını feda edecek konuma gelmelerine rağmen kimse gıkını bile çıkarmamış. Wano'nun daha büyük ve daha güçlü bir krallık olduğu izlenimini mangaka çoktan verdi.


Elbaf madem bu kadar güçlü imasını yapman bile mangayı inkar ettiğini gösteriyor aslında. Çünkü mangaka zaten Elbaf en güçlü ulus demiş. Sen daha niye "madem güçlüler" gibi bir cümle kuruyorsun ki ? :)

Yine de sorularına kendimce, devlerde gördüğüm özellikler doğrultusunda cevap vereyim.

Neden tanınmış bir korsanları yok ?

Herkes korsanlık yapmak zorunda değil. Devler isterse korsanlık yapar. Ayrıca bu adamlar vatanını çok önemseyen kişiler. Çok önemli bir sebep olmadığı sürece vatanlarını bırakacaklarını düşünmüyorum. Dorry ve Broggy'yi hatırla. Adamlar yüz yıldır dövüşüyor ve ödül olarak vatanına dönme seçeneği sunuyorlar kendilerine. Anadolu çocuğu gibi düşün. Vatan, vatan! O derece.

Yine bu adamların dövüşlerini düşün. O an denizciler ve korsanlar savaşıyor diye dövüşmeyi bırakırlar mıydı ? Dünya yansa umurlarında olmazdı. Diyeceğim şu ki bu adamlar kendi arzuları ve istekleri doğrultusunda özgürce yaşıyorlar. Kendi sebepleri diğer şeylerden daha mühim. Canları ne isterse onu yapan adamları neden korsanları, kahramanları, ünlüleri yok diye sorgulayamazsın.

Neden Elbaf'tan ünlü birileri çıkmamış ?

Böyle bir zorunlu da yok. Wano'dan Ryuma çıkmamış olsaydı bu Wano'nun güçsüz bir ülke olduğunu mu gösterecekti ? Şu an Wano'nun bir Ryuma'sı var mı ? Yok. Güçlüler mi ? Evet :)

Fakat Elbaf'ta ünlü biri olmadığını da bilemeyiz şu an. Kaldı ki ünlü diye bakıyorsan Loki, Iskandinav mitolojisinin en ünlü isimlerinden biridir ve devlerin lideri bu adamdır. Kendi çapında ünlü yani.

Wano'yu Luffy'ye tabi ki ekleyeceğim. Hee Wano'lular Dressrosa halkı gibi "heyyyy Luçiiiii Luçiiiii diye çığırıp kahramanımmmm" diye dolaşmazlar muhtemelen, evet. Fakat Zoro Zou'dan ayrılırken Wano samuraylarını arkasında toplayacağına dair söz verdi. O işi çoktan oldu say yani merak etme ;)

Hatta Wano sonrasına eklemediğim bir güç daha var. O da bu arcın sonuna göre şekillenecek olaylara bağlı. Germa. Sanji de Germa'ya liderlik edebilir. Doğrudan olmasa bile dolaylı olarak Germa ordusunun gücünü arkasına alabilir. Bu da eklenirse denizcileri sakız gibi çiğneyip tükürürler zaten. Tartışmaya bile gerek kalmaz.

Bu arada 7 shicbukai'yi denizcilerin yanında canları pahasına savaşıyor diye hayal ediyorsan etme :) MF gözler önünde. Kafasına göre takılan bir güç unsuru denizciler için makinanın ana dişlisi olamaz.

.......................................................................................

El atmışken Kuzan'ın sahnesine de değineyim. O sahne boru gibi kenb. haki. Kuzan Beyazsakal'ın nereye ve ne şekilde saldıracağını gördü ve vücudunun o kısmını element haline dönüştürdü. Böylece hasar almadı. Hakili bisento vücudunu delip geçmedi yani.
Bence Luffy ve muttefiklerinin denizcilerle savasmasi icin daha erken.Kaido savasindan sonra 1-2 ark daha lazim en azindan Zoro bir sag kol indirmeli. Sanji ise bir Katakuri etmeli. Yoksa oyle bir savasta 4 amiral vs Luffy Zoro Sanji Inu Neko Marko Jozu Vista yetmez bence. Muhtemelen Luffy Marko ve Jozu disinda digerlerinin haki seviyeleri yetersiz kalir. Bu arada son savasta muhtemelen cp0, 5 moruk + birileri daha olur. Bizim tarafta da Dragon ve devrimciler, Shanks ve tayfasi olur. Luffy son savasta bunlara az cok denk olmali.
 
Bence Luffy ve muttefiklerinin denizcilerle savasmasi icin daha erken.Kaido savasindan sonra 1-2 ark daha lazim en azindan Zoro bir sag kol indirmeli. Sanji ise bir Katakuri etmeli. Yoksa oyle bir savasta 4 amiral vs Luffy Zoro Sanji Inu Neko Marko Jozu Vista yetmez bence. Muhtemelen Luffy Marko ve Jozu disinda digerlerinin haki seviyeleri yetersiz kalir. Bu arada son savasta muhtemelen cp0, 5 moruk + birileri daha olur. Bizim tarafta da Dragon ve devrimciler, Shanks ve tayfasi olur. Luffy son savasta bunlara az cok denk olmali.
Wanodan sonra denizcilerle savaş olur ya da olacak demiyorum :( Mesajın mazisinden kaynaklı bir tartışma bu.
 
Kaido, Teach ile Shanks'ı yenemez. İddialıyım. Varsa iddası olan girelim.

4- BM
3- Kaido
2- Shanks
1- Teach

şeklinde olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 25)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık