Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Tower of God

Ha Jinsung'u Kurtarma Operasyonu Nasıl Sonuçlanır?


  • Kullanılan toplam oy
    116
Gardiyan Baam'ı Zahard'a benzetmesinin sebebi Baam'ında Zahard gibi Gardiyandan kendisini Tanrı yapmasını istemesi, yani çok büyük bir güç istemesi. Zahard da zamanında Gardiyandan Baam gibi böyle bir güç istemiş ancak Zahard bu gücü yanındaki insanlara kendi doğrularını dikta etmek için istemiş, Baam ise yanındaki dostlarını koruyabilmek için güç istiyor ve Gardiyanda bunu kıyaslıyor. Önce Baam'ın da Zahard gibi olacağını düşünüyor ancak daha sonra asıl niyetini kavrıyor.

Dış Dünya ile ilgili pek birşey bilinmediği için Baam hakkında birşey demek şuan boşa kürek çekmek olur. Dış dünya da kule gibi katlardan oluşan ve Baam'ın bulunduğu kat mağara tarzında olan bir katta olabilir, Dünyamız gibi yani bizim evrenimiz gibi de olabilir.

Bu arada Baam'ın boyu ve yaşı hep böyle mi kalacak yoksa yetişkin görünecek mi ilerde merak ediyorum?
 
Seriyi baştan savma okumuştum.Tekrar başlayayım dedim.Gerçi yine hızlı hızlı okuyorum baştan savma ama bir şey dikkatimi çekti?Çeviri leş mi bana mı öyle geliyor.İngilizcem öyle süper degil ama bazı hataları vs anlıyorum.Burada bariz hata yok mu:S Bu rachell ve androssiyle gelen adam aklımda kuralsız olarak kalmıştı:s Ben de diyorum nereden bu fikri edindim ve neden bir daha bu olay bir daha geçmedi:S:S Yani insanlar iyilik yaptığını sanıyor çeviri yaparken ama ben bazen içimden feci sövüyorum.Emek harcıyorlar saygıyla mı bakayım yoksa yalan yanlış şeyleri bize okutuyorlar söveyim mi karar veremiyorum.Seride bir karakteri bir bölüm önce erkek bir bölüm sonra kız olarak gösteriyorlar.İngilizce çeviride hata olduğunu sanmıyorum(Bakmadım)
Yine ilk bölümlerde Lero ronun ağzından baama kuralsız dedirtiyorlar.Yine hatalı:S

Okuma sen de diyebilirsiniz.Haklısınız da kontrol etmeden çevirinin düzgün yapılıp yapılmadığını anlamıyorki insan .Keşke iyi kötü çeviri belirlemek için oylama sistemi gibi bir şey olsa.Hiç uğraşmayız biz de.
http://i.hizliresim.com/9gQDvO.png
http://i.hizliresim.com/OV0yq5.png
 
Son düzenleme:
Çeviriyi eleştirmek için öncelikle grubun hangi kaynağı kullandığını bilmeniz gerekir. Direk olarak çeviri çöp demek biraz fazla olmuş. Çünkü Line çevirileri daha ortada yokken bu seriyi mangacow çeviriyordu. Şimdi kaynağı Line'dan alıp kaç yıl önceki çeviriyi(mangacow ile yapılmış) karşılaştırmak abes olur, haksızlık olur.
 
Son düzenleme:
Koon'u nasıl sevmiyorsun? Git burdan. Lütfen git...
Ne sevecem tipini şey ettiğiminin.
zaten genel anlamda aşırı zeki ve sinsi karakterlere ön yargı ile yaklaşırım. Çizerler anında U dönüşü yapıp hikayelerde aaaa Koon yapar ne sandınız gülüm deme şansları veriyor bu tip karakterler.
Luffyi bu kadar sevmemin de ana nedenlerinden biri bu herhalde bak çocuk mal. Düz hatta kütük de bazen, oh mis :a:
 
Ne sevecem tipini şey ettiğiminin.
zaten genel anlamda aşırı zeki ve sinsi karakterlere ön yargı ile yaklaşırım. Çizerler anında U dönüşü yapıp hikayelerde aaaa Koon yapar ne sandınız gülüm deme şansları veriyor bu tip karakterler.
Luffyi bu kadar sevmemin de ana nedenlerinden biri bu herhalde bak çocuk mal. Düz hatta kütük de bazen, oh mis :a:
Teach'i sevmiyor muydun sen?
 
Seri açıkçası şu anda bütün serilerden çok önde.. Açıkçası bu alemin Yüzüklerin Efendisi demek yanlış olmaz.. Çünkü evreni çok geniş, çeşitlendirilebilir yalnız kurgusu için 10 üzerinden 7 verirdim.. Evreninde başka kulelerin, başka başka güçlerin hele ki Axis'lerin olduğunu düşünürsek Rachell gibi bir karakterin üzerinde bu kadar durulmasını anlamlandıramıyorum.. Hikayede en çok muamma barındıran kendisi, güçlü olmamasının yanında kafasının çalışmadığı gibi de bir gerçek var.. Seri duvarlarını yıkabilirse boyut atlar..

Gelelim teorilere, 25 Aralık teorisi ve Hz. İsa benzetmesi serinin başında Baam'ın giyinişi ve saçının ayaklarına kadar uzun oluşu bu teoriyi az da olsa öne geçiriyor, Ve seride tanrı gücünde olan 5 Axis olduğunu da göz önüne alırsak Baam'ın kesinlikle Zahard'ın oğlu olduğunu düşünemiyorum.. Herkesin bildiği üzere Hristiyanlıkta Hz. İsa Tanrı'nın oğludur.. Ve kapatıldığı yerdeki Zahard'ın amblemi olan Kırmızı 3 gözün çok daha farklı bir anlamı olduğunu ve Zahard'ın amblemi sayılsa bile başka bir önemi olduğunu düşünüyorum, tabii Zahard Dragon Ball'daki Tenshinhan gibi 3 gözlü değilse.. Baam'ın potansiyelini göz önüne alırsak ve yine klasik shounen mantığını göz önünde bulundurursak, Baam'ın ebeveynlerinin çok güçlü olması gerekli, Dragon-Luffy, Roger- Ace misali.. Bulmaca'nın Zahard'ın sarayını basması olayındaki 3 karakter serinin en önemli noktaları biri kuleyi mühürleyip diktatörlüğünü ilan eden güçlü bir kral, diğeri 13 ayı toplayacağı düşünülen Yuri Zahard ve Tog evrenini yokedebilecek bir Axis.. Bu konuda bildiklerimiz sadece bu kadar ama bu 3 karakterden biri Yuri Zahard, Baam'ı ilk gören olması ve hala da yanında bulunması akıllara Baam'ın Zahard'ın oğlu olduğunu ve kuleyi tekrar tırmanılabilir hale getirmek için kaderin onları buluşturduğu geliyor..
Ne kadar teori oluşturursak oluşturalım, hala bir gerçek var o da Rak gerçeği.. Rak olmasa seri çekilmezdi, umarım ölmemiştir..
 
aklıma geldi bu ilk bölümlerde androssi ve rachel la gelen bi zıpkıncı vardı. o herif kimdi ne ayaktı ya. çıkacak bi yerden gibi geliyor
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık